"The Architects of Time": Νέο all day spot στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Ένα ενδιαφέρον bar restaurant γεννήθηκε στο Μέγαρο Παπαθανασίου.

THE ARCHITECTS OF TIME

Το "The Architects of Time" δεν είναι ένα όνομα που θα περίμενε κανείς για ένα all day spot στο κέντρο της Αθήνας αλλά αυτό ακριβώς φέρει το ολοκαίνουριο bar restaurant, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Τα φώτα στο Μέγαρο Παπαθανασίου και μία από τις πιο ιδιαίτερες στοές άναψαν ανεπίσημα από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου - επίσημα, με το opening party πριν λίγα 24ωρα. 

Ένα all day καταφύγιο

Πέντε διαφορετικά, μικρά μαγαζιά ενώθηκαν σε ένα all day καταφύγιο που εύκολα μπορεί να υποστηρίξει τους χαρακτηρισμούς "bar" και "restaurant", ενώ σε περίπτωση που ακόμη απορείς για την προέλευση του ονόματός του, μάθε πως ανήκε σε ένα παλιό κατάστημα ρολογιών που φιλοξενούνταν εκεί. Θα μπορούσε βέβαια να αποτελεί και όνομα δίσκου του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το κτίριο του 1936 όπου γεννήθηκε το "The Architects of Time".

THE ARCHITECTS OF TIME 2

Απλές αρχιτεκτονικές γραμμές και χαλαρά χρώματα, συν έργα τέχνης στους τοίχους συνθέτουν το background του μέρους που ξεκινά από το πρωί σερβίροντας καφέ και brunch, συνεχίζει με καλοφτιαγμένα πιάτα και όταν τα φώτα χαμηλώσουν σε κατευθύνει προς την επιβλητική μπάρα με τη μεταλλική καμπυλωτή πρόσοψη. 

> Διάβασε ακόμη: Η cevicheria του "Diego" επιστρέφει

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των ιδιοκτητών με το αρχιτεκτονικό δίδυμο των Έφη Μαλανδράκη και Βαρβάρας Κουντζάκη. Οι δύο τελευταίες εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν από την αρχή τη σύνθεση του χώρου, διατηρώντας ανέπαφα μπόλικα στοιχεία ή ενσωματώνοντας ορθά κάποια νέα. 

THE ARCHITECTS OF TIME 3

Η ταλαντούχα σεφ Βιβή Λαμπροπούλου είναι εκείνη που κρατά τα ηνία της κουζίνας, ακολουθώντας μεσογειακή φιλοσοφία με ιταλικές κυρίως πινελιές και μεγάλη έμφαση σε ελληνικές πρώτες ύλες. Pinsa και pasta είναι προτάσεις που κυριαρχούν. Όσον αφορά την υπογραφή πίσω από τα signature cocktails αλλά και την αρκετά καλά ενημερωμένη κάβα, αυτή ανήκει στον Μάριο Ηλιόπουλο, που πιθανότατα γνωρίζεις από το "Six D.O.G.S.". 

'Chariot of Fire' (με gin, κίτρο Νάξου, χυμό τζίντζερ), 'Aphrodite’s Child' (με ρουμένιο blend, passion fruit cordial, κουμκουάτ) και 'Blade Runner' (μπέρμπον, λικέρ βερίκοκο, τζίντζερ σε ζύμωση) είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αλκοολικές προτάσεις, που αποδίδουν φόρο τιμής στην καλλιτεχνική διάνοια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, το όνομα του οποίου υπάρχει άλλωστε και στη μαρμάρινη πρόσοψη της εισόδου.

Προσεκτική είναι και η δουλειά που έχει γίνει στο οινικό κομμάτι, με ετικέτες που μοιράζονται ανάμεσα στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό αμπελώνα. Φιλοξενούνται στο κελάρι, που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου και το οποίο κατά την εποχή του Μεσοπολέμου λειτούργησε ως καταφύγιο. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το κρυμμένο μήνυμα-μότο του μαγαζιού: 'Ladies & gentlemen, we are floating in space'.

THE ARCHITECTS OF TIME 4

Τέλος, αξίζει να γνωρίζεις πως καθημερινά DJ sets θα φτιάχνουν το μουσικό χαλί, ενώ θα φιλοξενούνται περιοδικά έργα τέχνης από σύγχρονους καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης, με αφετηρία την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ντόκου με θέμα "Ιδεογράμματα | Ideograms” έως τις 31 Οκτωβρίου.


Info

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα
Τηλ. 6980 279538

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.