Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

asteria1

Ένα κύμα από δυνατές νέες αφίξεις οσμιζόμαστε πως θα σηκωθεί στην Αθήνα την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα και μέχρι τον Ιούνιο, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει σίγουρα η εκ βάθρων ανανέωση που επιφυλάσσει ο Όμιλος Παπαθεοχάρη και η Grivalia στα θρυλικά Αστέρια της Γλυφάδας. Μια πρώτη γεύση των εξελίξεων στη χαρισματική αυτή χερσόνησο που έχει γράψει τη δική της χρυσή ιστορία στο αθηναϊκό lifestyle προσφέρει ήδη το "One&Only Aesthesis", που αποτελεί βεβαίως κεφάλαιο από μόνο του, τα φιλόδοξα ωστόσο σχέδια δεν τελειώνουν εδώ αλλά απλώνονται στην ευρύτερη επικράτεια των Αστεριών.

asteria2

Έτσι, στην είσοδο του συγκροτήματος το βραβευμένο εστιατόριο "Ark" παραμένει ασφαλώς στη θέση του, σερβίροντας τη χαρακτηριστική ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο σπουδαίος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, όμως τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα κάνουν πρεμιέρα δύο ολοκαίνουργια εστιατόρια, τα οποία ενορχηστρώνει γαστρονομικά ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης. Πρόκειται για το "Bungalow 7" που θα σερβίρει μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές επιρροές και sushi, και το "Balux Family" που όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του θα έχει comfort γευστικό χαρακτήρα και ειδική μέριμνα για τους μικρούς του επισκέπτες. 

asteria3

Μαζί τους επιστρέφει επίσης η ιστορική πλαζ των Αστεριών, αναβιώνοντας την αίγλη του παρελθόντος σε retro chic ύφος με vintage ομπρέλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ αντίστοιχο μοτίβο θα έχει και η εξωτερική adults only πισίνα με τις ρετρό ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το ειδυλλιακό περιβάλλον μπροστά στη θάλασσα συμπληρώνει το "Pool Bar", που από την μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος και μετά θα σερβίρει εκλεπτυσμένο fingerfood, διά χειρός Φωτεινάκη και αυτό, αλλά και τα σπέσιαλ κοκτέιλ που υπογράφουν, όπως και στους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος, το ταλαντούχο δίδυμο των Δημήτρη Καραπάνου και Βασίλη Σγουρομάλλη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας πούμε σύνομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.