"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η «Λακάνη», που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της «Blu Collection», με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο «Five Senses».

Λακάνη εστιατόριο Ρόδος σεφ Δημήτρης Κονταράτος

Ένα αστικό φαγοπωλείο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Έτσι περιγράφει τη "Λακάνη" (Αλεξάνδρου Διάκου, 2241027033) το νέο του εγχείρημα ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος, που μετά από σειρά Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses" του "Lindos Blu" (και μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu collection"), κάνει φέτος το πρώτο solo βήμα του.

"Με αφοσίωση στο πολυτιμότερα αγαθό σε μία συνταγή, που είναι ο σεβασμός στη γεύση, θα επιχειρήσουμε να αναδύονται από τα πιάτα μας πλούσιες μνήμες, ακόρεστες γεύσεις και ατέλειωτες οσμές", εξηγεί στο "αθηνόραμα" ο σεφ, μιλώντας για τη νέα μαγειρική του έδρα, που θα συστηθεί στην πόλη (και τους πολυάριθμους επισκέπτες της) ως ένα μαγειρείο με εναλλασσόμενο μενού, βασισμένο στη γευστική δύναμη των εκλεκτών πρώτων υλών της εποχής, με μια διάθεση δημιουργικού πειραματισμού.

Λακάνη εστιατόριο Ρόδος σεφ Δημήτρης Κονταράτος

Έτσι, πιάτα όπως το στιφάδο με σουτζούκι και πλιγούρι, τα λόπαδα με τσιροσαλάτα και αρωματικά, ή το προζυμένιο ψωμί με κρέμα από καπνιστές πιπεριές και ανακάρδια, θα απλώνονται καθημερινά στη βιτρίνα του, ενώ διακοσμητικές πινελιές όπως το χαλί από βότσαλα "χοχλάκια", τα πήλινα κρεμαστά φωτιστικά και παραδοσιακές καρέκλες από το χωριό της Έμπωνας, θα υπογραμμίζουν έτη περαιτέρω το στίγμα εντοπιότητας που θα διατρέχει το σύνολο της εστιατορικής εμπειρίας της "Λακάνης".

"Στην ταχυφάγο κι επι ποδός εποχή μας, έχουμε ανάγκη για σωστό και ισορροπημένο φαγητό, που δεν είναι και άλλο από το ελληνικό σπιτικό φαγητό: αυτό προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μέσα από τη ‘Λακάνη’, το Μαγειρικό Τεχνουργείο μας, με μια διάθεση δημιουργική που όμως δεν θα κλονίζει ή αλλοιώνει τον κύριο και βασικό χαρακτήρα των πιάτων", καταλήγει ο σεφ, κι ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

Διαβάστε Επίσης

*Η "Λακάνη" είναι γιορτινή συνταγή της νότιας Ρόδου (παραδοσιακά φτιάχνεται ανήμερα των Αγίων Αποστόλων), που αντλεί το όνομά της από την κεραμική γάστρα στην οποία μαγειρεύεται. Κατσίκι, λαχανικά, ντομάτα, τραχανάς και ρεβύθια, μαγειρεύονται σε ξυλόφουρνο για 24 ώρες, με το σκεύος σφραγίζεται με ζύμη πλεγμένη και στολισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο, η οποία αφαιρείται και τρώγεται με τη σάλτσα του φαγητού, που σερβίρεται με γιαούρτι και φέτα. Είναι επίσης και το πιάτο που εκμοντέρνισε ο μαθητής του σεφ Κονταράτου, Ανδρέας Δερμάτης, για να κατακτήσει τη 2η θέση του διαγωνισμού European Young Chef Award 2021

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.