Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 19.30 και έξω από τον αριθμό 42 της οδού Ακαδημίας και την είσοδο του Μητροπολιτικού Κολεγίου παρατηρώ έντονη κινητικότητα. Οι επισκέπτες που συναντώ στον χώρο της υποδοχής μοιράζονται το ίδιο ασανσέρ αλλά προέρχονται από διαφορετικά μονοπάτια της ζωής. Λίγο αργότερα, θα καθίσω μαζί τους για να ανταλλάξουμε ιστορίες, πάνω από τα πιάτα που ειδικά για την περίσταση ετοίμασε ο Σάκης Βενέτης.

Ο Group Executive Chef των Electra Hotels and Resorts προστίθεται σε πολλούς ακόμη γνωστούς γευσιπλάστες της αθηναϊκής σκηνής, που κατά καιρούς έχουν δεχθεί να μαγειρέψουν στην ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει η Food On. "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που μαγειρεύουμε εδώ απόψε. Ελπίζω να σας αρέσουν όλα όσα έχουμε ετοιμάσει, σε ένα μενού μοιράσματος" ανέφερε ο Σάκης Βενέτης, που αφιλοκερδώς έφτιαξε ένα family style σκελετό πιάτων. 

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 5

Η Food On, η εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση και ακαδημία που έχει δημιουργήσει ο Αργύρης Ζαννιάς, πέρα από τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στη μαγειρική για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, παραθέτει συχνά γεύματα - συνήθως Παρασκευές.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 2

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 1

"Μου άρεσε πάντοτε να μαγειρεύω, ξέρεις. Και μου λείπει πολύ αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια που είμαι άστεγος. Πραγματικά, μπορώ να κάνω τα πάντα αν βρεθώ σε μία κουζίνα" μου λέει ο Φώτης, που κάθεται ακριβώς απέναντί μου. "Κι εγώ" συμπληρώνει η Μαρτσιέλα. "Έχω δουλέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα. Σε νησιά όπως η Κεφαλονιά και η Σκιάθος" αναφέρει η συμπαθέστατη κυρία από την Αργεντινή, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Καταλαβαίνω άμεσα και απόλυτα, πως απόψε, εδώ, δεν κάνουμε απλά ένα ταξίδι στη γεύση αλλά και ένα τέτοιο στην αλληλεγγύη.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 6

Ακριβώς όπως μου είχε πει ο Αργύρης Ζαννιάς, είχα την ευκαιρία να δειπνήσω με ανθρώπους που δεν είχα ξανασυναντήσει, έκανα συζητήσεις που δε φανταζόμουν, άκουσα ιστορίες που με συνεπήραν. Και ναι, έγινα σοφότερος. Ένιωσα καλά, έστω και σαν ένα μικρό κομμάτι σε ένα παζλ ενός μεγάλου σκοπού. 

Όλη η δράση της Food On, στηρίζεται αυστηρά και μόνο σε δωρεές, οι οποίες αποτελούν την έμπρακτη στήριξη, τόσο ιδιωτών όσο και νομικών προσώπων στο έργο της.


Info

foodon.eu

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.