"Iama": Φρέσκια μεζεδοκατάσταση στο Παλαιό Φάληρο

Η νέα πρόταση του Ομίλου Βουλγαράκη είναι ένα μοντέρνας αντίληψης μεζεδοπωλείο με μικρά και μεγαλύτερα πιάτα που παντρεύουν το κλασικό με το σύγχρονο και αξιόλογες επιδόσεις ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.

Iama1

Φαίνεται πως το Φάληρο εξελίσσεται σε επικράτεια του Ομίλου Βουλγαράκη, καθώς η γκάμα των εστιατορίων του στην περιοχή είναι μεγάλη και καλύπτει ποικίλα γευστικά γούστα. Το πιο καινούργιο τους είναι αυτό το σύγχρονης αντίληψης μεζεδοπωλείο, που παρότι έχει δεν έχει δυό βδομάδες λειτουργίας στην πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεμίζει ακόμα κι ένα δύσκολο βράδυ καθημερινής που απεργίες ταλαιπωρούν την πόλη. Η ατμόσφαιρα στον γωνιακό χώρο, που περιβάλλεται παντού από ανοιγόμενες τζαμαρίες, είναι ιδιαίτερα λιτή με απαλά χρώματα, ξύλο επιμελώς ατημέλητο, μίνιμαλ γυάλινα φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη να χαρίζουν ζεστασιά αλλά και σκούρα τραπέζια σαν τσαχπίνικη αντίθεση. 

iama2

Ο κατάλογος είναι, όπως θα περίμενε κανείς, πληθωρικός, και μου αρέσει που ο σεφ Τάσος Κεφαλάς δεν φοβήθηκε να βγει και εκτός πεπατημένης, ενθέτοντας μοντέρνες πινελιές πλάι στα κλασικά και αγαπημένα. Περιποιείται λοιπόν τον αφράτο ταραμά του με σταγόνες καπνιστού ελαιολάδου και τρίμμα αυγοτάραχου, στολίζει την μπρουσκέτα προζυμένιου ψωμιού με κομματάκια ροφού και πλούσια αθηναϊκή σαλάτα, βάζει ακόμα στο παιχνίδι της αρχής φέτες μοσχαρίσιας σπαλομίτας σε στιλ νουά, με αγγουράκι τουρσί, πιπεριές Φλωρίνης και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας που χρειάζεται όμως να μειωθεί σε ποσότητα γιατί το συγκεκριμένο τυρί έχει πολύ έντονο χαρακτήρα.

iama3

Σας προτείνω ακόμα τη ρεβυθάδα-σκέτο λουκούμι με μελωμένα ρεβύθια, καπνιστά αρώματα από σύγκλινο και ωραίες οξύτητες πορτοκαλιού, όπως και το μαντί με τον αρωματικό κιμά να προβάλλει ευδιάκριτα τις χάρες του μέσα από το χειροποίητο ποντιακό ζυμαρικό που ψήνεται στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου.  Δεν είναι το μόνο, καθώς εκεί φουρνίζουν το δικό τους χειροποίητο ψωμί, το πεϊνιρλί με τη διάσημη συνταγή του "Μπάρμπα Λάζαρου", που επίσης ανήκει στον όμιλο, και αρκετά ακόμα πιάτα σαν το γιουβέτσι με χοιρινά μάγουλα και κρέμα από μανούρι. Αν προχωρήσετε ακόμα πιο βαθιά στα κυρίως, αξίζει να δοκιμάσετε το χουνκιάρ μπεγεντί για το τρυφερό του κρέας και την λιτά ατόφια καπνιστή μελιτζάνα που το συνοδεύει, όπως και το κρασάτο κοκοράκι με χειροποίητο χοντρό μακαρόνι που κουβαλά μαζί του τη ζεστασιά αλλά και τη νοστιμιά του κυριακάτικου τραπεζιού. 

iama4

Για το τέλος, η κλασική πορτοκαλόπιτα είναι συμπαθητική, υπάρχει όμως και αλλιώτικος μπακλαβάς σε εκδοχή semifreddo που δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν είχε παγώσει όσο έπρεπε. Η λίστα κρασιών, με μια γερή ποικιλία σε εμφιαλωμένα αποστάγματα αλλά και καλοδιαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, φανερώνει τη γενικότερη φροντίδα που επιφυλάσσει το μαγαζί για τους επισκέπτες του. 

Περισσότερες πληροφορίες

Iama

Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.