'Pappu', μια σχεδόν speakeasy γαστροταβέρνα στο Περιστέρι

Μία νέα προσθήκη εμπλουτίζει τη γευστική χάρτα των δυτικών προαστίων.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι

Το 'Pappu Athens' κρατά αποστάσεις από τη δημοφιλέστερη πιάτσα του Περιστερίου, σχεδόν κρυμμένο σε στενάκια των δυτικών αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν εμποδίζει κάποιον να το ανακαλύψει. Και είναι δεδομένο πως το ολοκαίνουριο σποτ που συστήνεται ως γαστροταβέρνα και άνοιξε λίγες μόλις ημέρες πριν (πιο συγκεκριμένα στις 13/02), θα αναζητηθεί εκτενώς, προτού απασχολήσει. 

Αποτέλεσμα της συνεργασίας και της φιλίας τριών ατόμων που έχουν γράψει χιλιόμετρα στα της εστίασης δρώμενα της Μυκόνου, βαπτίζεται από τον παππού του ενός (παρότι τονίζεται ως 'πάππου'), ο οποίος ήταν και εκείνος που διαμόρφωσε το οίκημα που το φιλοξενεί. Industrial και μίνιμαλ χώρος με γήινη απλότητα, πάλαι ποτέ χώρος γραφείων, άνετος και άμεσος.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 4

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 1

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 5

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 3

Στην κουζίνα του 'Pappu Athens', οι σεφ Φώτης Μιχόπουλος (με θητεία μεταξύ άλλων στο αξιόλογο σούσι σποτ 'Shizen Rituals' της Λουίζης Ριανκούρ, το 'Reeza' του ξενοδοχείου 'Rocabella' στη Μύκονο και πέρασμα από το περίφημο 'Fat Duck') και Θωμάς Μάτσας (με προϋπηρεσία σε 'Alemagou', στη Μύκονο και 'Le Sapin', στην Αράχωβα) παρουσιάζουν μια ελληνόστροφη κουζίνα με επιρροές από τη Μεσόγειο αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτή - βλέπε Ασία και Περού.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 8

Προτάσεις όπως η πολίτικη με λάχανο σε ζύμωση, φουντούκι και χαρουπόμελο, το συκώτι με κρέμα στιφάδο, το παναρισμένο ψάρι με πάνκο, μαγιονέζα εσπεριδοειδών και τρούφα και η προβατίνα με καμμένα μυρωδικά μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pappu Athens

Μεσολογγίου 100, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.