Tasty Awards 2024 x Esquire: Οι μαέστροι της ιταλικής κουζίνας

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο στην πόλη.

Tasty Awards 2024 x Esquire

Δύσκολα θα συναντήσει κανείς πιο λαοφιλή γαστρονομική κουλτούρα σε παγκόσμιο επίπεδο από την ιταλική. Βλέπεις, οπουδήποτε στον πλανήτη κι αν βρεθείς, αποκλείεται να μην υπάρχει ένα ιταλικό -ή σε πολλές περιπτώσεις ιταλοστροφές- εστιατόριο. 

Γοητευτική μέσα στη "φτώχεια" της, προσιτή και εύκολη, απλή αλλά όχι απλοϊκή, με ευρεία γκάμα υλικών και συνταγών που διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή της Μπότας, φουλ παγκοσμιοποιημένη και με πάτημα στην pop κουλτούρα, η ιταλική κουζίνα συναντάται παντού: Από high εστιατόρια και φροντισμένες τρατορίες μέχρι ταπεινά σποτ και σημεία για φαγητό στο χέρι. Και μπορεί το δίπολο πίτσα-πάστα να είναι το trademark σημείο της αλλά σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Όλοι λατρεύουν λοιπόν την ιταλική κουζίνα. Τη θαυμάζουν και την υποστηρίζουν. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα Tasty Awards 2024 x Esquire, που σε καλούν να στηρίξεις με την ψήφο σου το πιο ταιριαστό στα γευστικά σου 'θέλω' σποτ του είδους, εντός των γεωγραφικών ορίων της πρωτεύουσας.

Ψηφίζεις το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο εδώ.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια ξεχωριστή τελετή τον Μάρτιο του 2024.

ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 24 x ESQUIRE
Βίκος
Βίκος Cola
Don Papa Rum
Lafazanis Winery
Metro Cash & Carry

Υποστηρικτής: Caffè L'Antico

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.