"Luma", μία φρέσκια τρατορία στο Παγκράτι

Ένα ολόφρεσκο σποτ που μιλά την ιταλική εμπλουτίζει τον παγκρατιώτικο εστιατορικό χάρτη.

Η νέα τρατορία Luma στο Παγκράτι

Δεν είναι μυστικό πως το αθηναϊκό -και κατ' επέκταση το ελληνικό- κοινό ανέκαθεν λάτρευε κάθε έκφανση της ιταλικής κουζίνας. Βλέπεις, τα οικεία υλικά, η πίτσα και η πάστα, η αλεγρία και η ζεστασιά, το πάθος και η διαφορετικότητα από περιοχή σε περιοχή της γείτονος είναι στοιχεία που μιξάρονται σχεδόν πάντοτε ιδανικά όταν πρόκειται να ερμηνευτεί εστιατορικά η όλη γαστρονομική κουλτούρα που προέρχεται εκ των δυτικών του Ιονίου πελάγους. Διόλου μοιραία, κάθε νέο ιταλοστρεφές σποτ που ανοίγει, τραβά το ενδιαφέρον. Το ίδιο συμβαίνει και με το 'Luma', που μετρά μερικές εβδομάδες παρουσίας στα σύνορα του Παγκρατίου με το Μετς και τον αριθμό 2 της οδού Φερεκύδου.

Luma τρατορία Παγκράτι 7

Luma τρατορία Παγκράτι 4

Πίσω από το μέρος που συστήνεται ως εκμοντερνισμένη τρατορία βρίσκεται η ομάδα των πολύ επιτυχημένων 'Aperio', 'White Spoon' και 'Big Spoon', σε Χολαργό (τα δύο πρώτα) και Αγία Παρασκευή, αντίστοιχα.

Σε ένα διατηρητέο κτίριο, 4 όμοια και παράλληλα διαφορετικά δωμάτια αποτελούν τα κομμάτια του αλέγρου και feelgood χωροταξικού παζλ, που περιλαμβάνει ακόμη ένα walk in κελάρι και μία μικρή ταράτσα που ήδη λειτουργεί και αναμένεται να κερδίσει ακόμη περισσότερους πόντους όταν ο καιρός το επιτρέψει.

Luma τρατορία Παγκράτι 13

Στα της γεύσης γενόμενα, ο executive chef Κώστας Καρακώστας είναι εκείνος που επιμελείται ένα μενού ευερμήνευτο (τις επιλογές του οποίο φέρει εις πέρας ο σεφ Γιάννης Νιτσόλας), όπου κλασικά ιταλιάνικα πιάτα υπόκεινται σε ορθά twists.

Επίκεντρο, φυσικά, είναι το δίπολο pizza-pasta (όπως μαρτυρούν άλλωστε και τα αντίστοιχα stations εντός του εστιατορίου για την παρασκευή τους), δίχως αυτό να σημαίνει πως το 'Luma' δεν επενδύει σημαντικά στα antipasti ή τα κυρίως.

Luma τρατορία Παγκράτι 8

Το καλαμάρι μαζί με καπνιστή πανσέτα, spicy σάλτσα και πεκορίνο σε κρέμα, τα πάκερι καρμπονάρα, η costoletta α λα Μιλανέζε ή το μαριναρισμένο με λεμόνι λαβράκι είναι μεταξύ των προτάσεων που επιβεβαιώνουν το τελευταίο.

Διαβάστε Επίσης

Μία μοιρασμένη σε ελληνικό και ξένο αμπελώνα οινική λίστα (διαμορφωμένη από τον Γιώργο Παππά), μαζί με μία γκάμα από cocktails και μπύρες πλαισιώνουν τα πιάτα.


Info

Φερεκύδου 2, Παγκράτι

Τηλ. 210 7524092

Ανοιχτά καθημερινά από τις 15.00, Σαβ. από τις 14.00, Κυρ. από 13.00 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.