Πολυαναμενόμενα εστιατόρια που έρχονται το 2024, σε κάθε γωνιά του πλανήτη

13 μέρη για τη γαστρονομική bucket list της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Πολυαναμενόμενα εστιατόρια που έρχονται το 2024, σε κάθε γωνιά του πλανήτη @air_cccc

Το εστιατορικό industry δε σταματά στιγμή να κινείται, να εξελίσσεται και να δημιουργεί. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, με ολοκαίνουρια σποτ να τραβούν το ενδιαφέρον, προτού καν ανοίξουν. Ακολουθούν κάποια νέα εστιατόρια που έρχονται προσεχώς σε διάφορα σημεία της Γης και άπαντες θα θέλουν να δοκιμάσουν. 

'Air' - Σιγκαπούρη

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο είχες αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν ενώσουν τις δυνάμεις τους ο καλύτερος pastry chef του κόσμου για το 2021 (The World’s Best Pastry Chef 2021), Will Goldfarb, ο κορυφαίος σεφ Matt Orlando (του πάλαι ποτέ επιδραστικότατου 'Amass΄, στην Κοπεγχάγη) και ο Ronald Akili (co-founder του hospitality group πίσω από το ξενοδοχείο 'Desa Potato Head' στο Μπαλί, νο.39 στα The World’s 50 Best Hotels 2023), τότε η απάντηση έρχεται μέσω του εστιατορίου 'Air'. 'Awareness', 'Impact και 'Responsibility' είναι οι λέξεις που με τα αρχικά τους σχηματίζουν το όνομα του εστιατορίου που αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου στη Σιγκαπούρη και φιλοδοξεί να γίνει ένα μέρος όπου ο επισκέπτης θα βιώνει πολλά περισσότερα από μία υψηλή γαστρονομική εμπειρία.

Zero waste φιλοσοφία, fine dining κυκλικής οικονομίας (στο οποίο ο Goldfarb θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του από το 'Room4Dessert' του Μπαλί), βαθιά βουτιά στις πρώτες ύλες της ευρύτερης περιοχής και της χρήσης τους πολύ πιο μακριά από την κουζίνα καθώς και μία πολύ δυνατή hip-hop playlist είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια του παζλ, που θα συνδεθούν προσεχώς στην ασιατική μητρόπολη-κράτος.

'Palais Royal Venezia' - Βενετία, Ιταλία

Το εστιατόριο Palais Royal στο ξενοδοχείο Noliski της Βενετίας
© Nolinski Venezia

Η κομψή και βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin μπράντα του Παρισιού θα αποκτήσει σύντομα και βενετσιάνικο πόστο, καθώς το 'Palais Royal Venezia' θα γίνει πραγματικότητα εντός του ξενοδοχείου 'Noliski', τον ερχόμενο Απρίλιο. Όπως το αρχικό εστιατόριο, έτσι και εδώ, η γαστρονομική επιμέλεια θα ανήκει στον executive chef Φίλιππο 'Le Grec' Χρονόπουλο, ο οποίος σχεδιάζει ένα μενού-ένωση των γεύσεων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Περιμένεις, προφανώς, σαγηνευτική σάλα, περίτεχνα πιάτα και κορυφαίο σέρβις.

Διαβάστε Επίσης

'Tre Dita' - Σικάγο, ΗΠΑ

Ο δύο φορές υποψήφιος για James Beard Foundation award και πρωτοπόρος της pasta Evan Funke, δίνει τα χέρια με το Lettuce Entertain You hospitality group που δραστηριοποιείται στο Σικάγο και μαζί ετοιμάζουν το 'Tre Dita' στην πόλη του Ιλινόις. Η σημαντική για τα γαστρονομικά δρώμενα των ΗΠΑ περιοχή (αριθμεί πάνω από 7.000 μέρη όπου μπορείς να φας, εκ των οποίων 21 με αστέρια, 47 με Bib Gourmand και 84 στη λίστα του κόκκινου οδηγού) θα αποκτήσει προσεχώς ένα τεράστιο Τοσκανέζικο γευστικό σποτ, στον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου 'The St. Regis'.

Εκεί, θα υπάρχουν ανοιχτές φωτιές αλλά και ένα εργαστήριο ζυμαρικών με ελεγχόμενη θερμοκρασία, ενώ η σάλα του θα έχει μαρμάρινες κολώνες και τεράστια floor-to-ceiling παράθυρα.

'Minore' - Παρίσι, Γαλλία

Μισό εστιατόριο, μισό cocktail bar, το 'Minore' αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παριζιάνικα σποτ, όντας μία συνέργεια του σεφ Katsuaki Okiyama και του bartender Hugo Combe. 22 θέσεις στο dining κομμάτι και άλλες 12 στη μπάρα, New York-industrial vibes, χαλαρή ατμόσφαιρα μπιστρό, acid jazz και disco tunes, κρασιά φυσικής οινοποίησης (αποκλειστικά), ένα μενού 5 σταδίων και μία sustainable κάρτα ποτών,  θα απασχολήσουν -μεταξύ άλλων- όλους όσους βρεθούν στην Πόλη του Φωτός, από τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

'Jara by Martín Berasategui' - Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Προφανώς και δε χρειάζονται πολλές συστάσεις για έναν από τους ανθρώπους που έβαλαν το Σαν Σεμπαστιάν στα υψηλότερα γεωγραφικά κλιμάκια της παγκόσμιας γαστρονομίας. Αυτή τη φορά, ο Martín Berasategui ετοιμάζει το 'Jara', που προστίθεται στην ιδιαιτέρως γοητευτική βεντάλια γεύσης του ξενοδοχείου 'The Lana'.

Στον 18ο όροφο του πολυτελούς καταλύματος της Dorchester Collection (και πρώτου της στη Μέση Ανατολή), το εν λόγω εστιατόριο θα είναι το παρθενικό του είδους του στο Ντουμπάι, σερβίροντας πιάτα με βάσκικες επιρροές με κομψό flair. Και παρότι το Ντουμπάι θεωρείται -και είναι- ένας προορισμός υπερβολής και εντυπωσιασμού, δείχνει να χρειάζεται γευστικά σποτ που εστιάζουν στην ουσία. Για την ιστορία, Jara ονομάζεται και η εγγονή του φημισμένου Βάσκου μάγιστρου της απόλαυσης.

'Oseille' - Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Ο σεφ Thomas Troisgros –γιος του περίφημου Claude και εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς της διάσημης μαγειρικής οικογένειας από τη Γαλλία– κάνει focus στις fine dining ρίζες του, με ένα εστιατόριο 16 θέσεων και ένα μενού με πιάτα που θα παραπέμπουν ευθέως στο εστιατόριο του πατέρα του, 'Olympe' (Latin America’s 50 Best Restaurants), το οποίο έκλεισε κατά την περίοδο της πανδημίας. Κομψή κουζίνα γαλλικών επιρροών, μαζί με μπόλικα βραζιλιάνικα υλικά, θαλασσινά και εξαιρετικά κρασιά, σε λίγες ημέρες στο Ρίο.

'Saint Bibiana' - Σαβάνα, Τζόρτζια, ΉΠΑ

Το άνοιγμα του ξενοδοχείου 'Bardo' στην παλαιότερη πόλη της πολιτεία της Τζόρτζια (μέσα στον Φεβρουάριο) είναι από εκείνα που συζητιούνται όσο λίγα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη πως το ίδιο συμβαίνει και για το εστιατόριό του. Το signature restaurant, 'Saint Bibiana', φέρει την υπογραφή του φημισμένου σεφ Derek Simcik. Ο τελευταίος θα παρουσιάσει μία δική του εκδοχή της ιταλικής κουζίνας.

  • Η μεγάλη επιστροφή του Jeremy King στο Λονδίνο: Η ιστορία του πάλαι ποτέ κορυφαίου restaurateur Jeremy King είναι λίγο-πολύ γνωστή, με τον ίδιο να ετοιμάζει την επάνοδό του στα της λονδρέζικης γεύσης δρώμενα αυτό το έτος. Και μάλιστα, με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ετοιμάζει τρία καινούρια εστιατόρια. Αρχικά, το 'The Park', ένα grand cafe-style restaurant στο Hyde Park, με μενού εμπνευσμένο από Αμερικανούς εστιάτορες όπως οι Jonathan Waxman και Danny Meyer. Έπειτα, το 'Arlington' που ουσιαστικά θα είναι μία πιστή επανέκδοση του θρυλικού 'Le Caprice' (αγαπημένο εστιατόριο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα) σε όλα εκτός από το όνομα. Και τέλος, ένα ακόμη εστιατορικό revival, αυτή τη φορά για το 'Simpson's' στο Strand.

'Porgy’s Seafood Market' - Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

Κατά ένα μέρος ψαραγορά, κατά ένα μέρος εστιατόριο, το 'Porgy’s' είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο project που ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες 4 βετεράνοι σεφ της Νέας Ορλεάνης (Caitlin Carney, Marcus Jacobs, Dana Honn και Christina do Carmo Honn). Σκοπός τους, να προσφέρουν στο κοινό μία sustainable εμπειρία θαλασσινών και άγριων ψαριών της περιοχής αλλά και να συνδέσουν τους καταναλωτές απευθείας με τους ντόπιους ψαράδες. 

'Endo at The OWO' - Λονδίνο, Αγγλία

Δεν ήταν λίγα τα ανοίγματα σημαντικών εστιατορίων στους χώρους του εντυπωσιακού ξενοδοχείου 'Raffles London', που στεγάζεται στο εμβληματικό Old War Office, το 2023. Το αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και το 2024, καθώς ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ Endo Kazutoshi ετοιμάζει εκεί ένα rooftop bar restaurant, καθώς και ένα sushi bar στο ισόγειο. Και τα δύο, αναμένονται κάπου μέσα στην άνοιξη του 2024. Στο ίδιο ξενοδοχείο καταφθάνει προσεχώς και η μιλανέζικη 'Langosteria'.

'Amado Grill' - Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο Ignacio Mattos, μετά το χιτ που ακούει στο όνομα 'Estela', θα ακολουθήσει εντός του Ιανουαρίου κι άλλες fine dining διαδρομές, εγκαινιάζοντας το νέο του εστιατόριο στο Lower East Side. Σε έναν φροντισμένο χώρο 38 θέσεων, θα παίξει με πατημένα λευκά τραπεζομάντηλα και πορσελάνινα μαχαιροπίρουνα, σε ένα μενού 5 σταδίων (κυρίως με θαλασσινά) που θα κοστίζει ωστόσο μόλις $125.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.