"Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας": Γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με έμπνευση και ζεστασιά

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Ρεβεγιόν με την οικειότητα ενός νόστιμου σπιτικού τραπεζιού με τους φίλους ή την οικογένεια, αλλά και ιδέες για μεσημεριανές ή βραδινές εξόδους όλη την περίοδο των γιορτών, μετά τις βόλτες για ψώνια στις δημοφιλείς πιάτσες, στο κέντρο, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι ή τα Άνω Πατήσια, ή σε συνδυασμό με τα θεάματα των ημερών. Τα εστιατόρια "Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας", τα Χριστούγεννα και τις γιορτές, μας στρώνουν το πιο γευστικό ελληνικό τραπέζι με έμφαση στους μεζέδες, παραδοσιακούς και μοντέρνους, και στη φιλο- σοφία της μοιρασιάς, πάντα με εκλεκτά υλικά, πολλά από τα οποία βιολογικά και μικρών παραγωγών, και ευφάνταστες προτάσεις που ανανεώνουν τα κλασικά, συνοδεία ξεχωριστών οίνων και αποσταγμάτων.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Άλλωστε, έτσι μας έχει (καλο)μάθει "Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας" από το 1995, όταν μας πρωτομύησε στην κουλτούρα του μοντέρνου μπακάλικου και συνεχίζει να αποκτά νέους φίλους χάρη στη φιλόξενη ατμόσφαιρα, τις προσιτές τιμές και την έμφαση στην ποιότητα που διατρέχει όλη την εμπειρία.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 2103247607 / Δροσίνη 12-14, Κηφισιά, 2106230080 / Αγίου Γεωργίου και Αισχύλου 26, Χαλάνδρι, 2106810529 / "Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα", Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια, 2102232376, www.tzitzikasmermigas.gr Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.