"Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας": Γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με έμπνευση και ζεστασιά

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Ρεβεγιόν με την οικειότητα ενός νόστιμου σπιτικού τραπεζιού με τους φίλους ή την οικογένεια, αλλά και ιδέες για μεσημεριανές ή βραδινές εξόδους όλη την περίοδο των γιορτών, μετά τις βόλτες για ψώνια στις δημοφιλείς πιάτσες, στο κέντρο, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι ή τα Άνω Πατήσια, ή σε συνδυασμό με τα θεάματα των ημερών. Τα εστιατόρια "Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας", τα Χριστούγεννα και τις γιορτές, μας στρώνουν το πιο γευστικό ελληνικό τραπέζι με έμφαση στους μεζέδες, παραδοσιακούς και μοντέρνους, και στη φιλο- σοφία της μοιρασιάς, πάντα με εκλεκτά υλικά, πολλά από τα οποία βιολογικά και μικρών παραγωγών, και ευφάνταστες προτάσεις που ανανεώνουν τα κλασικά, συνοδεία ξεχωριστών οίνων και αποσταγμάτων.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Άλλωστε, έτσι μας έχει (καλο)μάθει "Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας" από το 1995, όταν μας πρωτομύησε στην κουλτούρα του μοντέρνου μπακάλικου και συνεχίζει να αποκτά νέους φίλους χάρη στη φιλόξενη ατμόσφαιρα, τις προσιτές τιμές και την έμφαση στην ποιότητα που διατρέχει όλη την εμπειρία.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 2103247607 / Δροσίνη 12-14, Κηφισιά, 2106230080 / Αγίου Γεωργίου και Αισχύλου 26, Χαλάνδρι, 2106810529 / "Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα", Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια, 2102232376, www.tzitzikasmermigas.gr Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.