'Σεϋχέλλες' ξανά στον Κεραμεικό

Φώτης Φωτεινόγλου, Κλεομένης Ζουρνατζής και Γιάννης Μαρκαδάκης δίνουν και πάλι πνοή στο μαγειρικό χιτ του Κεραμεικού.

Οι Κλεομένης Ζουρνατζής, Φώτης Φωτεινόγλου και Γιάννης Μαρκαδάκης ανοίγουν ξανά το εστιατόριο Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό

Δεν είναι πολλά τα μαγαζιά της τελευταίας δεκαετίας στην Αθήνα που έκαναν τόσο μεγάλο γκελ σαν τις 'Σεϋχέλλες'. Βλέπεις, το κάπου-ανάμεσα-σε-μοντέρνο-μεζεδοπωλείο-ταβέρνα-οινομαγειρείο στα πέριξ της πλατείας Αυδή, στον Κεραμεικό, κέρδισε ένα σημαντικά μεγάλο και ετερόκλητο κοινό χάρη σε συγκεκριμένα ατού, ήδη από την αφετηρία της ύπαρξής του, πίσω στα τέλη του 2013: Τη μαγειρική του προσέγγιση, τα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς before it was cool, τη χαλαρή του αύρα και τα ευανάγνωστα όσο και νόστιμα πιάτα.

'Σεϋχέλλες' όπως πριν

Αυτό ακριβώς το hype αναμένεται να αναγεννήσει και πάλι, καθώς ανοίγει ξανά μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες στο ίδιο ακριβώς σημείο, υπό τους Φώτη Φωτεινόγλου (εκ των δημιουργών τους, που εν συνεχεία γνώρισες περαιτέρω στο νεοκοσμίτικο σουξέ 'ΦΙΤΑ'), Κλεομένη Ζουρνατζή ('Γκαστόνε' κ.α.) και Γιάννη Μαρκαδάκη (μεταξύ άλλων 'Vezene', 'Papillon', 'Cupola' και, ασφαλώς, 'Stellar Gastro Cinema').

Και οι τρεις προαναφερθέντες θα απαντώνται συχνά-πυκνά στην κουζίνα, εκεί που θα βρίσκονται όμως πάντοτε οι Γιάννης Αβδανάς ('Cantina' στη Σίφνο) και Θάνος Μυρμήγκος (με πρότερη θητεία μεταξύ άλλων σε 'Γκαστόνε' και 'Artisanal').

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά τον χώρο, το ψηλοτάβανο εσωτερικό με την ανοιχτή κουζίνα έχει ανανεωθεί εν είδει φρεσκαρίσματος. Η φιλοσοφία των 'Σεϋχελλών' σχετικά με το τι θα φτάνει στο πιάτο σου δε θα διαφοροποιηθεί αλλά αρκούν μόνο και μόνο τα προαναφερθέντα ονόματα για να αντιληφθείς τι θα παίξει. Το ελληνικό φαγητό θα είναι και πάλι στο επίκεντρο, με τις απαραίτητες δημιουργικές πινελιές και την comfort φροντίδα που είναι απαραίτητη.

"Και στο μενού; Τι θα βρίσκουμε στο μενού;" νιώθω πως αναρωτιέσαι και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποιες απαντήσεις: Μύδια αχνιστά με σέσκουλα και μαντζουράνα, χορτόπιτα με γιουφκά και φέτα της χήρας, σουγάνια με βοδινή ουρά, μοσχαρίσια γλώσσα στη σχάρα με σελινόριζα και πράσινο μήλο, αχνιστά μπακαλιαράκια με χορόζια Δομοκού, ζυγούρι γάστρας με ξινόχοντρο και παπαρδέλες με καβουρμά και γαλοτύρι θα είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις εδώ. Στο πλευρό των γεύσεων, μία περιεκτική λίστα με ελληνικά κρασιά και αποστάγματα. 

Όπως συνηθίζουμε κατά τα δημοσιογραφικά ιντερνετικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.