"Moorings": Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξέρει από λαμπερές γιορτές

Moorings

Με λαμπερή ατμόσφαιρα απόλυτα συντονισμένη το πνεύμα της εποχής το κομψό στέκι της πιο γοητευτικής πλευράς της Αθηναϊκής Ριβιέρας υποδέχεται τις γιορτές με γεύσεις και μελωδίες. Στο "Moorings”, η υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής σάλα με θέα την μαρίνα Βουλιαγμένης μεταμορφώνεται, το μενού και τα κοκτέιλ εμπλουτίζονται και ο χώρος γεμίζει από μουσικές (24/12 Vanilla Swing, 25/12 Θωμαΐς Απέργη, 31/1 Prestige Band και 1/1 Arionas & Nadine). 

Μοοrings

Η αγάπη για την μεσογειακή διατροφική παράδοση του chef Κώστα Λώλα επαναφέρει στο τραπέζι όλη την αλήθεια της γεύσης, στρέφοντας τον μαγειρικό του προβολέα σε επιλεγμένες πρώτες ύλες με επίκεντρο την εποχικότητα. Έτσι, με σύγχρονη οπτική και κοσμοπολίτικη αντίληψη, δίνει νέες εκφράσεις στο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο μενού, αποτελούμενα από έξι φαντασμαγορικά πιάτα. 

Moorings

Με φαντασία δίνει ένα γαστρονομικό twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων προτείνοντας βελουτέ κολοκύθας με σεβίτσε κόκκινης γαρίδας, γαλοπούλα "Wellington” και ένα σοκολατένιο Mont-blanc με βάση από gingerbread κέικ. Εξίσου εντυπωσιακή αναμένεται και Πρωτοχρονιά με το έναυσμα να δίνει η σούπα με ραβιόλι πάπιας κονφί, το χαβιάρι μαζί με καραβίδες σε κρέμα από ψητό κέικ τυριού και το φιλέτο Black Angus με πατάτες φοντάν σε σάλτσα Μπορντoλέζ.

Moorings

Signature cocktails από τον Πάνο Θεοδοσιάδη που στηρίζονται στις γνώριμες γεύσεις του ουίσκι, του βερμούτ και του cherry θα χαρίσουν ικανοποίηση στον όποιο aficionado του fine drinking. Αλλά και οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι! Η πλούσια λίστα με 150 ετικέτες που έχει επιμεληθεί ο sommelier Αλέξανδρος Παπαδόπουλος φιλοξενεί διαμάντια. Όσο για τα περίφημα κυριακάτικα brunches, κατάφεραν από συνήθεια να γίνουν  λατρεία, αλλά μέσα στις γιορτές αποκτούν ένα ιδιαίτερο άρωμα Χριστουγέννων. 

Μοοrings

Μαρίνα Βουλιαγμένης, 210 9670659, 2108961310, www.moorings.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.