"Αφρός και Νέκταρ": Ραντεβού για οινικές φυσαλίδες στο Ωδείο Αθηνών

Σαμπάνιες, prosecco και ελληνικά αφρώδη, μαζί με τα καλύτερα γλυκά κρασιά και σπάνιες εμφιαλώσεις του διεθνή αμπελώνα.

Αφρός και Νέκταρ έκθεση κρασιών

Το event γευστικής δοκιμής που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς, επανέρχεται για τρίτη χρονιά την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (12.00-20.00) στην ολοκαίνουργια και υψηλής μινιμαλιστικής αισθητικής αίθουσα "Φουαγιέ Τεχνών" του Ωδείου Αθηνών. Η έκθεση "Αφρός και Νέκταρ" αποτελεί μοναδικό ραντεβού των οινόφιλων με τις μαγευτικές φυσαλίδες των αφρωδών και τη βελούδινη ζεστασιά των γλυκών κρασιών.

Ανάμεσα στα αφρώδη ξεχωριστό ρόλο είχε και διατηρεί η σαμπάνια, ο γαλλικός αφρώδης οίνος αποκλειστικά από την περιοχή της Καμπανίας (Champagne), που παραμένει η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των οινικών φυσαλίδων. Δεν μπορεί, ωστόσο, να μην σημειωθεί πως οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι συνεχίζουν εδώ και χρόνια να βρίσκονται σε άνθιση. Όσον αφορά τα γλυκά κρασιά, όπου η Ελλάδα παίζει σε παγκόσμια κλάση, αυτά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της κατηγορίας "επιδόρπιοι οίνοι", αλλά σε αυτήν εντάσσονται και τα ενισχυμένα κρασιά, τα οποία δεν είναι απαραιτήτως γλυκά.

Διαβάστε Επίσης

Ο σκοπός της "Αφρός & Νέκταρ" είναι διττός. Αφενός επιδιώκει να συστήσει/προτείνει στο κοινό σαμπάνιες και άλλους αφρώδεις οίνους, καθώς και επιδόρπια κρασιά (γλυκά και ενισχυμένα) λίγο πριν την περίοδο που η κατανάλωσή τους κορυφώνεται (εορτές Χριστουγέννων), ώστε να επιλεγούν ετικέτες που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκειά της. Αφετέρου, να μυηθεί το οινόφιλο κοινό στην κατανάλωση αφρωδών και επιδόρπιων οίνων όλο το χρόνο, χωρίς ή με φαγητό, πριν ή και μετά από αυτό, δηλαδή σε κάθε περίπτωση και όχι απαραίτητα με αφορμή κάποιο ιδιαίτερο γεγονός ή συγκεκριμένη συνοδεία.

Με άλλα λόγια, προσφέρεται μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς τις κατηγορίες των προδόρπιων και των επιδόρπιων κρασιών, αντίστοιχα, δηλαδή αυτών που συνηθίζεται να καταναλώνονται πριν και μετά από ένα καλό φαγητό.

Αφρώδεις και γλυκείς οίνοι μόνο λοιπόν, συν ένα ενδιαφέρον μπουκέτο παράλληλων δράσεων και happenings.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.