Το "Brutus Tavern" σε ωραίο update

Οι νέες σπεσιαλιτέ με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας για το δημοφιλές ρεστοράν κρέατος του Κολωνακίου.

brutus1

Την μεγάλη δημοφιλία του "Brutus Tavern" την έχω διαπιστώσει σε διάφορες περιστάσεις στο παρελθόν και την επιβεβαίωνω ξανά ένα απλό βράδυ Δευτέρας που το πετυχαίνω και πάλι σχεδόν γεμάτο. Αφορμή για αυτήν την επίσκεψη είναι οι νέες σπεσιαλιτέ με τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, όμως με  χαρά διαπιστώνω επίσης πως και η κουζίνα του εστιατορίου, με επικεφαλής τον Στέφανο Ρίζο, βρίσκεται σε μια φάση όμορφης ωριμότητας. 

Η σαλάτα με ωμά άγρια μανιτάρια, φουντούκια κι ένα "χιόνι" από τυρί πεκορίνο με τρούφα δίνει το πρώτο μήνυμα καθώς, αντί της πλαδαρής υφής που την ταλαιπωρούσε στο παρελθόν, τώρα έρχεται στακάτη και αρωματική, σαν μια βόλτα σε δάσος. Η περίφημη κρεατόπιτα του μαγαζιού με την τραγανή κρούστα που θρυμματίζουν μπροστά σου παραμένει απολαυστικό πιάτο-υπογραφή, όμως το ολοκαίνουργιο πεϊνιρλί είναι το επόμενο σουξέ της γεύσης, ποντάροντας τόσο στο αφράτο και αιθέριο ζυμάρι όσο και στον αχτύπητο συνδυασμό του αβγού με το χαβιάρι που το κάνουν να μην θέλεις να τελειώσει. 

brutus2

Ακολουθούν κι άλλα ωραία που κινούνται στο τερέν του εκλεπτυσμένου comfort με ταιριαστές fine πινελιές. Η αλμυρή κρεμ μπριλέ από μεδούλι με φουαγκρά που σερβίρεται εντυπωσιακά μέσα σε μεγάλο κόκαλο, η καπνιστή πανσέτα που σβήνει τη λιπαρότητα της σε μια σαλατίτσα με αντίβ, ταχίνι, σιρόπι σφενδάμου και passion fruit, τα μίνι smash burgers με τη βαθιά, συμπυκνωμένη νοστιμιά. Περνώντας στα κύρια, το ολόκληρο καπνιστό κοτόπουλο με σάλτσα Albufera και φουαγκρά, η picanha με πιπεριές padron και κιμά ανάμεσα στις φέτες της, όπως και τα pork chops με σάλτσα μαντζουράνας φτιάχνουν μια ωραία γκάμα από πιάτα με διαφορετικές εντάσεις για να επιλέξεις και να μοιραστείς με την παρέα σου. 

brutus3

Σε κάθε περίπτωση το ψήσιμο είναι ακριβείας, κάτι που διαπιστώνω και στην περίπτωση της dry aged μπριζόλας tomahawk από την ισπανική ράτσα Rubia Gallega, με την ωραία βαθιά γεύση στο κέντρο και την ακόμα ωραιότερη στην άκρη, κοντά στο κόκαλο. Από τα γλυκά, βρήκα την τάρτα σοκολάτας κάπως σκοτεινή και βαριά για τα πιάτα που είχαν προηγηθεί οπότε θα σας κατευθύνω μάλλον προς το πιο ανάλαφρο παρφέ φιστικιού που συνοδεύεται από καλό αχλάδι ποσέ και κρέμα βύσσινου. Το σέρβις περιποιείται με γνώση, το χαμόγελο της Φωτεινής στην υποδοχή παραμένει εγκάρδιο όπως πάντα, και ο χώρος, ατμοσφαιρικός και πολυτελής, προσφέρεται για μια έξοδο τις μέρες των γιορτών που πλησιάζουν. 

Περισσότερες πληροφορίες

Brutus Tavern

Λεβέντη 3, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.