Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.

​​To ιταλικό εστιατόριο Lolita's στο Ψυχικό

Ξέρεις, το "Lolita's" ανήκει σε εκείνη ακριβώς την κατηγορία των νέων αφίξεων στην πόλη, που αρκεί και μόνο το ιντριγκαδόρικο όνομα για να τραβήξει την προσοχή. Πόσο μάλλον όταν ακολουθεί το κόνσεπτ και ο χώρος του ιταλικού μπαρ-ρεστοράν που εμφανίστηκε πριν από έναν μήνα και κάτι ψιλά στην αυλή της Λ. Κηφισίας και στα σύνορα του Νέου Ψυχικού με το Χαλάνδρι.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 1

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 13

Εσωτερικό κατακόκκινο με ιταλιάνικες αναφορές και κλασάτες λεπτομέρειες που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, έχει fun άποψη αλλά παράλληλα και μία high end essence: Πέρα από την κεντρική σάλα με τη σε διαρκή κίνηση ανοιχτή κουζίνα και το εντυπωσιακό μπαρ, υπάρχει ακόμη ο prive χώρος του πρώτου ορόφου αλλά και το club-resto φιλοσοφίας σποτ στο υπόγειο (προσεχώς θα ξεκινήσουν εκεί και τα lives, κάθε Παρασκευή και Σάββατο).

Και τι τρώμε;

Αφού εγκλιματιστείς και το βλέμμα σου συναντηθεί με εκείνα του mix & match 30+ crowd, θα μπεις σε μία πρωτευούσης σημασίας διεργασία που δεν είναι άλλη από την επιλογή του φαγητού. Πριν από οτιδήποτε άλλο, να γνωρίζεις πως υπάρχει μία απρόσμενα θελκτική value for money φιλοσοφία, με προσεγμένα πιάτα -σε κάθε κατηγορία. 

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 9

Οι αφοί Σταμούδη (ο Δημήτρης στα αλμυρά και ο Θανάσης στα γλυκά) έχουν κάνει μία αξιοπρόσεκτη δουλειά, με την chef de cuisine Κατερίνα Τζεμανάκη και την ομάδα της κουζίνας να εκτελούν με ακρίβεια, σπιρτάδα και νοστιμιά. Γκολ από τα αποδυτήρια το κλασικό combo burrata/ντομάτα, που αποκτά ξεχωριστό βάθος χάρη στα καραμελωμένα κρεμμύδια και την ορθή χρήση βασιλικού και κουκουναριού, πριν το διαδεχθεί το θαυμάσια κρεάτινο μοσχαρίσιο καρπάτσιο, με ενδιαφέρουσες πινελιές τα τσιπς αγκινάρας και την chimichurri mayo.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 4

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 12

Έκπληξη τα αραντσίνι μεταμφιεσμένα σε λαχανοντολμά και παναρισμένα σε μαύρη φοκάτσια, με αφρό αυγολέμονο και ένα αποξηραμένο φύλλο λάχανου να προσθέτει τραγανότητα αλλά και ένα βήμα πίσω από το ριζότο με άγρια μανιτάρια (καλό χύλωμα μεν, δίχως επαρκείς εντάσεις δε). 

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 10

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 11

'Επειτα, εθιστικό cacio e pepe που όμως ίσως λειτουργούσε ακόμη καλύτερα αν αντί για πάκερι επιλεγόταν ένα άλλο, πιο επιδραστικό για την περίσταση, ζυμαρικό. Περίπου όπως θα την έτρωγες σε καλή osteria της Ιταλίας, κοτολέτα alla Milanese, με σούπερ πανάρισμα και βουτυρένια μπουκιά. 

Διαβάστε Επίσης

Πίτσα δεν έφαγα, ώστε να δώσω στον εαυτό μου μία αφορμή για κάποια νέα επίσκεψη προσεχώς. Το φινάλε, όπως και οτιδήποτε άλλο εδώ, είναι πληθωρικό. Και μην πιστέψεις πως θα σε πάω στις ασφαλείς επιλογές (λέγε με κλασικό τιραμισού) αλλά σε κάτι πιο εξεζητημένο, πλην απολαυστικό: Το Red Velvet Cake με κόκκινα φρούτα αρκεί για να χορτάσει 4 άτομα -ίσως και περισσότερα- με ένα βελούδινο frosting κρέμας και μία θαυμάσια σάλτσα από -τι άλλο;-κόκκινα φρούτα. Eccellente που θα έλεγαν και στη γείτονα.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 2

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lolita's

Λ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.