'Ortsag': Τι εννοείς fine street food σεφ;

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης άνοιξε το νέο του εστιατόριο και παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του γρήγορου φαγητού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ-πατρόν του "CTC" Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να φτιάξει ένα πιο χαλαρό μαγαζί, κόντρα στο γαστρονομικό πρωτότοκο project του και παράλληλα πολύ κοντά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε αυτό. Αρκέστηκε λοιπόν στο να αντιστρέψει τη λέξη 'gastro', να σκεφτεί μερικές νόστιμες ιδέες και κάπως έτσι γεννήθηκε το 'Ortsag'.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το NextGen street εστιατόριο μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας του ΑΤ με τον chef de cuisine του 'CTC' Χρήστο Ρήγα και τον προκάτοχό του, Κώστα Μπαρούτη. Θα χαρακτήριζες τον χώρο του σαν industrial raw αλλά παράλληλα feelgood και ανάλαφρο, με μία μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, πάγκο γύρω από αυτήν καθώς και εξωτερικά τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Κεραμεικού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι απλά ένα street food

Το 'Ortsag' πατά σε μία πολύ βασική πτυχή της γευστικής φιλοσοφίας του σεφ-πατρόν, που σχετίζεται με το zero waste και το sustainability. Αλλά και σε μία ακόμη, αυτή του ποιοτικού street food. 

Αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις 5 εξ' αυτών στο μικρό και μετρημένο μενού: το double smashed με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, το chicken με παναρισμένο σε corn flakes μπούτι κοτόπουλου, το α λα sushi style με μαριναρισμένο σκουμπρί, το pulled brisket pastrami και τη veggie επιλογή με κουνουπίδι στη σχάρα.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πατάτες τηγανητές, μπρόκολο στη ρομπάτα, καρδιές μαρουλιού στα κάρβουνα με Caesar's sauce και λουκουμάδες πατάτας με παστουρμά παίζουν το ρόλο των sides και σε όλα αυτά προσθέτεις και 2 γλυκά (soft cookie με αλμυρή καραμέλα και το εθιστικό παγωτό μηχανής με καραμελωμένα ποπ κορν, τρούφα και μπέικον), για να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του ενός γευστικού πυλώνα εδώ. Ο άλλος έχει να κάνει με τα πιάτα ημέρας που θα προκύπτουν από τα (περίπου) leftovers της κουζίνας του 'CTC'.

Pairing παίζεις με on tap cocktails, όπως το Dark n' Stormy αλλά και το εξόχως ευκολόπιοτο cherry blossom Gin Tonic και μπύρα.


Info

Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412658

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.