'Ortsag': Τι εννοείς fine street food σεφ;

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης άνοιξε το νέο του εστιατόριο και παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του γρήγορου φαγητού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ-πατρόν του "CTC" Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να φτιάξει ένα πιο χαλαρό μαγαζί, κόντρα στο γαστρονομικό πρωτότοκο project του και παράλληλα πολύ κοντά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε αυτό. Αρκέστηκε λοιπόν στο να αντιστρέψει τη λέξη 'gastro', να σκεφτεί μερικές νόστιμες ιδέες και κάπως έτσι γεννήθηκε το 'Ortsag'.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το NextGen street εστιατόριο μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας του ΑΤ με τον chef de cuisine του 'CTC' Χρήστο Ρήγα και τον προκάτοχό του, Κώστα Μπαρούτη. Θα χαρακτήριζες τον χώρο του σαν industrial raw αλλά παράλληλα feelgood και ανάλαφρο, με μία μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, πάγκο γύρω από αυτήν καθώς και εξωτερικά τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Κεραμεικού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι απλά ένα street food

Το 'Ortsag' πατά σε μία πολύ βασική πτυχή της γευστικής φιλοσοφίας του σεφ-πατρόν, που σχετίζεται με το zero waste και το sustainability. Αλλά και σε μία ακόμη, αυτή του ποιοτικού street food. 

Αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις 5 εξ' αυτών στο μικρό και μετρημένο μενού: το double smashed με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, το chicken με παναρισμένο σε corn flakes μπούτι κοτόπουλου, το α λα sushi style με μαριναρισμένο σκουμπρί, το pulled brisket pastrami και τη veggie επιλογή με κουνουπίδι στη σχάρα.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πατάτες τηγανητές, μπρόκολο στη ρομπάτα, καρδιές μαρουλιού στα κάρβουνα με Caesar's sauce και λουκουμάδες πατάτας με παστουρμά παίζουν το ρόλο των sides και σε όλα αυτά προσθέτεις και 2 γλυκά (soft cookie με αλμυρή καραμέλα και το εθιστικό παγωτό μηχανής με καραμελωμένα ποπ κορν, τρούφα και μπέικον), για να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του ενός γευστικού πυλώνα εδώ. Ο άλλος έχει να κάνει με τα πιάτα ημέρας που θα προκύπτουν από τα (περίπου) leftovers της κουζίνας του 'CTC'.

Pairing παίζεις με on tap cocktails, όπως το Dark n' Stormy αλλά και το εξόχως ευκολόπιοτο cherry blossom Gin Tonic και μπύρα.


Info

Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412658

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.