'Ortsag': Τι εννοείς fine street food σεφ;

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης άνοιξε το νέο του εστιατόριο και παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του γρήγορου φαγητού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ-πατρόν του "CTC" Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να φτιάξει ένα πιο χαλαρό μαγαζί, κόντρα στο γαστρονομικό πρωτότοκο project του και παράλληλα πολύ κοντά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε αυτό. Αρκέστηκε λοιπόν στο να αντιστρέψει τη λέξη 'gastro', να σκεφτεί μερικές νόστιμες ιδέες και κάπως έτσι γεννήθηκε το 'Ortsag'.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το NextGen street εστιατόριο μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας του ΑΤ με τον chef de cuisine του 'CTC' Χρήστο Ρήγα και τον προκάτοχό του, Κώστα Μπαρούτη. Θα χαρακτήριζες τον χώρο του σαν industrial raw αλλά παράλληλα feelgood και ανάλαφρο, με μία μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, πάγκο γύρω από αυτήν καθώς και εξωτερικά τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Κεραμεικού.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι απλά ένα street food

Το 'Ortsag' πατά σε μία πολύ βασική πτυχή της γευστικής φιλοσοφίας του σεφ-πατρόν, που σχετίζεται με το zero waste και το sustainability. Αλλά και σε μία ακόμη, αυτή του ποιοτικού street food. 

Αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις 5 εξ' αυτών στο μικρό και μετρημένο μενού: το double smashed με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, το chicken με παναρισμένο σε corn flakes μπούτι κοτόπουλου, το α λα sushi style με μαριναρισμένο σκουμπρί, το pulled brisket pastrami και τη veggie επιλογή με κουνουπίδι στη σχάρα.

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πατάτες τηγανητές, μπρόκολο στη ρομπάτα, καρδιές μαρουλιού στα κάρβουνα με Caesar's sauce και λουκουμάδες πατάτας με παστουρμά παίζουν το ρόλο των sides και σε όλα αυτά προσθέτεις και 2 γλυκά (soft cookie με αλμυρή καραμέλα και το εθιστικό παγωτό μηχανής με καραμελωμένα ποπ κορν, τρούφα και μπέικον), για να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του ενός γευστικού πυλώνα εδώ. Ο άλλος έχει να κάνει με τα πιάτα ημέρας που θα προκύπτουν από τα (περίπου) leftovers της κουζίνας του 'CTC'.

Pairing παίζεις με on tap cocktails, όπως το Dark n' Stormy αλλά και το εξόχως ευκολόπιοτο cherry blossom Gin Tonic και μπύρα.


Info

Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412658

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.