Η σεζόν του Gin & Tonic σε 11 αθηναϊκά μπαρ

Το αρκευθούχο ποτό, μακριά από στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος, πραγματοποιεί δυναμικό comeback, ακριβώς την εποχή που πρέπει.

ΤΖΙΝ ΤΟΝΙΚ ΣΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ @Frater & Soror

Από τις αρχές του 19ου αιώνα -όταν και φτιάχτηκε το πρώτο (ανεπίσημο) gin & tonic της ιστορίας από Βρετανούς στρατιώτες στην Ινδία και για τελείως διαφορετικούς λόγους από εκείνους που θα μπορούσες να φανταστείς- μέχρι σήμερα, έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι που ενώνει το παρελθόν με το παρόν του spirits world. Το gin ήταν πάντοτε εκεί, σκέτο, με τόνικ ή σε cocktail, να πρωταγωνιστεί σε μπάρες και σπιτικά αυτοσχέδια μπαρ πάσης φύσεως. Η πιο τονωτική και απολαυστική εκδοχή του θα είναι πάντοτε το gin & tonic, που πλέον μοιάζει να έχει αποτινάξει από πάνω του την ετικέτα του ντεμοντέ ή πολύ περισσότερο τα παρωχημένα στερεότυπα, εξελισσόμενο σε ένα από τα κορυφαία, εαρινά και καλοκαιρινά κυρίως, highballs. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά ο απλός αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένος χαρακτήρας του αρκευθούχου ποτού, συνδυαστικά με ποιοτικά tonic waters, έξυπνες προσθήκες σε άλλα υλικά και ακόμη πιο έξυπνες γαρνιτούρες.

Δεν είναι μυστικό. Το G&T έχει κάνει δυναμική επιστροφή και όλοι πλέον το απολαμβάνουν με το σωστό τρόπο, κάτι που παρατηρείται ασφαλώς και στα αθηναϊκά μπαρ, τα οποία χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς επικεντρώνονται στην ουσία του πράγματος.

Πού πίνουμε Gin & Tonic στην πόλη

Στο "Λοκάλι", το αρωματικό και λεμονάτο Home is Where the Gin is (με London Dry Gin, lemon tonic, λεβάντα και μήλο) καθώς και το επίσης αρωματικό αλλά ελαφρώς πιο πικάντικο Gin Lovers are Better Lovers (London Dry Gin, Sloe gin, δαμάσκηνο και jalapeno bitters) είναι δύο από τις επιλογές που δεν περνούν σε καμία των περιπτώσεων απαρατήρητες.

Στο "Frater & Soror", ανάμεσα σε πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις (θα βρεις πάνω από 50 ετικέτες σε gin καθώς και μία δεκάδα διαφορετικών tonics, ώστε να πειραματιστείς) μία από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές είναι το Gakusei Kai, ένα βασισμένο στο G&T ποτό με cordial από περγαμόντο που σερβίρεται με φύλλα από kaffir lime, έχοντας ένα κιτρικό προφίλ, με έντονες νότες εσπεριδοειδών.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και οι συνεργάτες του όμως έχουν εξίσου αξιόλογες προτάσεις και στο "Odori", όπως το Musky Cherries (London Dry Gin, Mint Orgeat Mix, σιρόπι κερασιού), το οποίο δίνει έναν έντονα αρωματικό χαρακτήρα από τον συνδυασμό δυόσμου-κερασιού-πικραμύγδαλου, χωρίς να χάνει στιγμή τον αυθεντικό χαρακτήρα του δημοφιλούς highball.

Στο "Mockingbird's", η ομάδα του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη έχει να σου προτείνει 4 διαφορετικά G&Ts -σε ξεχωριστό μάλιστα καταλογάκι- αλλά εκείνο που δικαίως τραβά το ενδιαφέρον είναι το best seller Mia Wallace.

ΤΖΙΝ ΤΟΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ MOCKINGBURD
Το Mia Wallace στο Mockingbird's.

Με όνομα εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα της Uma Thurman στο Pulp Fiction, πρόκειται για ένα αρκετά αλκοολικό και όξινο drink (Portobello Road Gin, Aegean Tonic, περγαμόντο, μήλο), με έντονες γεύσεις και αρώματα εσπεριδοειδών, το οποίο στην πιο πρόσφατη εκδοχή του γαρνίρεται με πούδρα από εσπεριδοειδή και θυμάρι.

Στο "Athénée", ο Βασίλης Σγουρομάλλης και τα υπόλοιπα άτομα του μπαρ παρουσιάζουν μία συστάδα από perfect serves, από τα οποία ξεχωρίζει η πρόταση σε G&T με bitters μάραθου και τρίχρωμες πιπεριές μέσα στο ποτήρι, κάτι που του δίνει ένα ελαφρώς πιο "γαστρονομικό" προφίλ, συνδυαστικά με τον βοτανικό και γεμάτο αψάδα χαρακτήρα του.

Στο "Nikkei", ανάμεσα στα pisco sours και τα υπόλοιπα εξωτικής χροιάς signature ποτά της Μαίρης Ταλαιπώρου, θα δοκιμάσεις και την εκδοχή του G&T από την bar manager του δημοφιλούς spot: London Dry Gin, zero sugar tonic και bitters πράσινης φράουλας δίνουν πιο έντονη αίσθηση καλοκαιριού, γαρνιρισμένο με φέτα λεμονιού για τα απαραίτητα στοιχεία οξύτητας.

ΤΖΙΝ ΤΟΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ NIKKEI ATHENS
Η πρόταση της Μαίρης Ταλαιπώρου στο Nikkei.

Εξίσου καλοκαιρινό είναι και δροσερό είναι και το G&T στο "Line", με τη βασική οπτική του να προσφέρεται με bitters αμυγδάλου, ελάχιστο φρέσκο lime και γαρνίρεται με ένα φύλλο δυόσμου. Από την άλλη, στο "Naked Ath.", οι afficionados του G&T μπορούν να δοκιμάσουν το Wanna Make You Sweat, στο οποίο το gin αρωματίζεται με πράσινο μήλο και ενισχύεται με αλάτι.

ΤΖΙΝ ΤΟΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ LINE
Μία από τις επιλογές σε G&T στο Line.

Στο "360° Cocktail bar" θα βρεις επίσης αρκετές ετικέτες, όλες στη σωστή θερμοκρασία. Αυτή την εποχή αξίζει να "τιμήσεις" το G&T με KI NO BI Kyoto Dry Gin. Επιπροσθέτως, οι γαρνιτούρες σε κάθε επιλογή διαλέγονται προσεκτικά ώστε να ενισχύσουν το αρωματικό προφίλ και τον χαρακτήρα του εκάστοτε gin.

ΤΖΙΝ ΤΟΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 360 COCKTAIL BAR
Το G&T με KI NO BI Kyoto Dry Gin στο 360° Cocktail bar.

Το ίδιο προσεκτική και ακριβής είναι και η δουλειά που γίνεται στο "The Bar in Front of the Bar" και στο "Rumble in the Jungle". Εκεί, οι Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, Αλέξανδρος Τσελέπης και η ομάδα τους, αποφάσισαν εξαρχής να δώσουν έμφαση στις λεπτομέρειες και τα κλασικά ποτά.

Για παράδειγμα, έχουν επιλεγεί καλής ποιότητας ποτήρια, ο πάγος καταλαμβάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση στο ποτήρι και το tonic προστίθεται σε συνεχή χαμηλής έντασης ροή. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μερικά από τα ποιοτικότερα G&Ts της πόλης, με αντίστοιχη της ετικέτας που επιλέγεται κάθε φορά γαρνιτούρας.

Περισσότερες πληροφορίες

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Mockingbird's bar

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι
  • Bars

Frater & Soror

Αμύντα 6, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Rumble in the Jungle

Πετράκη 1, Σύνταγμα
  • Bars

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Naked Ath.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.