Σήματα Μορς ντύνουν το Πλωμάρι

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αποτείνει φόρο τιμής στη θρυλική γλώσσα της θάλασσας εκπέμποντας σήματα Μορς από τη συλλεκτική του φιάλη.

Ούζο Πλωμαρίου

Αν δημιουργήσεις μια εξίσωση που θα λέει ήλιος + θάλασσα + βαπόρια + μεζές + ούζο = ελληνική ψυχή, πέφτεις 100% μέσα. Η ναυτοσύνη και ότι την συνοδεύει είναι βαθειά χαραγμένο μέσα στο γαλανόλευκο dna. Συνεχίζοντας λοιπόν την παράδοση των συλλεκτικών φιαλών του, μετά τα περσινά "Καίκια", το δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αφιερώνει την φετεινή έκδοση στον κώδικα Μορς, τη θρυλική γλώσσα των ναυτικών.

Με τις τελείες και τις παύλες τους αποτυπώνουν ξεχωριστές στιγμές επικοινωνίας που αποδείχτηκαν σωτήριες σε μια εποχή που όλα ήταν διαφορετικά χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα σήματα Μορς έγραψαν κάποτε τη δική τους ιστορία με ηχητικά κύματα και φωτεινές ενδείξεις στις ελληνικές και τις παγκόσμιες θάλασσες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Μαρκόνης –ραδιοτηλεγραφητής δηλαδή - ήταν και ο νοτισμένος αλμύρα και ιώδιο μεγάλος ποιητής Νίκος Καββαδίας.

Ούζο Πλωμαρίου

Άρρηκτα δεμένο με τη ναυτική κουλτούρα της Ελλάδας το Ούζο Πλωμαρίου, υιοθετώντας τα χρώματα και τη γλώσσα της θάλασσας αγκαλιάζει το ναυτικό πνεύμα αλλά και το ειδικό βάρος της ελληνικής ναυσιπλοΐας στον πολιτισμό της χώρας μας. Η συλλεκτική φιάλη, ολόλευκη στην πανηγυρική της εκδοχή, στολίζεται με τα χρώματα του καλοκαιριού σε χειροποίητες μπλε και γαλάζιες πινελιές, που αποδίδουν τις λέξεις Ouzo Plomari στη γλώσσα Μορς, σαν φόρος τιμής σε μια γλώσσα που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις ναυτικές περιπέτειες στη θάλασσα. Οι συλλεκτικές, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες κυκλοφορούν μέσα σε όμορφο κουτί, εκτός από την Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σίγουρα θα τις βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και στα Duty Free Shops ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.