Σήματα Μορς ντύνουν το Πλωμάρι

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αποτείνει φόρο τιμής στη θρυλική γλώσσα της θάλασσας εκπέμποντας σήματα Μορς από τη συλλεκτική του φιάλη.

Ούζο Πλωμαρίου

Αν δημιουργήσεις μια εξίσωση που θα λέει ήλιος + θάλασσα + βαπόρια + μεζές + ούζο = ελληνική ψυχή, πέφτεις 100% μέσα. Η ναυτοσύνη και ότι την συνοδεύει είναι βαθειά χαραγμένο μέσα στο γαλανόλευκο dna. Συνεχίζοντας λοιπόν την παράδοση των συλλεκτικών φιαλών του, μετά τα περσινά "Καίκια", το δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αφιερώνει την φετεινή έκδοση στον κώδικα Μορς, τη θρυλική γλώσσα των ναυτικών.

Με τις τελείες και τις παύλες τους αποτυπώνουν ξεχωριστές στιγμές επικοινωνίας που αποδείχτηκαν σωτήριες σε μια εποχή που όλα ήταν διαφορετικά χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα σήματα Μορς έγραψαν κάποτε τη δική τους ιστορία με ηχητικά κύματα και φωτεινές ενδείξεις στις ελληνικές και τις παγκόσμιες θάλασσες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Μαρκόνης –ραδιοτηλεγραφητής δηλαδή - ήταν και ο νοτισμένος αλμύρα και ιώδιο μεγάλος ποιητής Νίκος Καββαδίας.

Ούζο Πλωμαρίου

Άρρηκτα δεμένο με τη ναυτική κουλτούρα της Ελλάδας το Ούζο Πλωμαρίου, υιοθετώντας τα χρώματα και τη γλώσσα της θάλασσας αγκαλιάζει το ναυτικό πνεύμα αλλά και το ειδικό βάρος της ελληνικής ναυσιπλοΐας στον πολιτισμό της χώρας μας. Η συλλεκτική φιάλη, ολόλευκη στην πανηγυρική της εκδοχή, στολίζεται με τα χρώματα του καλοκαιριού σε χειροποίητες μπλε και γαλάζιες πινελιές, που αποδίδουν τις λέξεις Ouzo Plomari στη γλώσσα Μορς, σαν φόρος τιμής σε μια γλώσσα που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις ναυτικές περιπέτειες στη θάλασσα. Οι συλλεκτικές, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες κυκλοφορούν μέσα σε όμορφο κουτί, εκτός από την Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σίγουρα θα τις βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και στα Duty Free Shops ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.