Τα ΒορΟινά πάνε Αγορά Μοδιάνο

Η έκθεση που έφερε στο προσκήνιο τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος και τα κρασιά τους αλλάζει στέκι.

ΒορΟινά

Τα 'ΒορΟινά' -λογοπαίγνιο των λέξεων "βορράς" και "οίνος"- αποτελούν την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της ένωσης των Οινοποιών της Βορείου Ελλάδος, ήδη από το 2004. Φέτος, για πρώτη φορά, η εκδήλωση μεταφέρεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε έναν χώρο που η μακρόχρονη πορεία του είναι συνυφασμένη με τη γαστρονομία της, την Αγορά Μοδιάνο.

Με βασικό γνώμονα πως το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γαστρονομίας και της κουζίνας ενός τόπου, όπως και του πολιτισμού του, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η Αγορά Μοδιάνο θα φιλοξενήσει στον πανοραμικό της εξώστη τα ΒορΟινά με τα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Τα ΒορΟινά επιστρέφουν στην Αθήνα

30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο συμμετέχουν με ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Βόρειας Ελλάδας. Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

Βοροινά 2023 στην αγορά Μοδιάνο 2023 1

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένωση 'Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος' συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής, έχοντας προσφέρει κάθε πολλά στη δημιουργία, την εξέλιξη και την προώθηση του "επώνυμου Ελληνικού οίνου", στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Info

ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2020
Αγορά Μοδιάνο - Εξώστης
Είσοδος:   Ερμού 24, Θεσσαλονίκη
Ωράριο-Ροή:   1η 18:00-20:00 και 2η 20:00-22:00.
Είσοδος:   10€ (συμπεριλαμβάνει δώρο το ποτήρι οινογευσίας)
Εισιτήρια μέσω Viva:   ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.