Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Burrattino Λεωνίδας Τούμπανος

Η μοντέρνα γραμμή του με το μινιμαλισμό των επίπλων στη σκιά της ανθισμένης κερασιάς, η οποία αγκαλιάζεται απ' την αλά στούκο-βενετσιάνο χρωματική παλέτα, είναι το πρώτο πράγμα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν αντικρίζεις το "Burratino", ψηλά στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας. Η χαλαρωτική του αύρα είναι αυτή που σε αγκαλιάζει αμέσως μετά, με το κοινό να κρατά ποτήρια με δροσιστικά aperitivi ή παγωμένα ροζέ στο χέρι, συνθέτοντας μια κοσμοπολίτικη κυψέλη.

Lurisia

Με όνομα εμπνευσμένο από τις μαριονέτες της Comedia del’ Arte, το μικρό στιλάτο εστιατόριο του "Athens Ivy Suites" γεμίζει από κόσμο τα απομεσήμερα του Σαββατοκύριακου, σαν pit stop μετά τις βόλτες στις βιτρίνες της Ερμού. Εξίσου όμορφο παραμένει και τα απογεύματα των καθημερινών, μετα τραπεζάκια του να προσελκύουν τα βλέμματα των περαστικών, στρωμένα με νόστιμα cicchetti, όπως οι τραγανές pinse romane και η αυθεντική του καρμπονάρα. 

Burrattino

Το ταξίδι στις ιταλικές γεύσεις, βέβαια, δεν σταματά εκεί. Η νοστιμιά ξεκινά από νωρίς, αφού η κουζίνα σερβίρει ένα από τα πιο φωτογενή brunch του Κέντρου, όπου αφράτα κρουασάν και λαχταριστά sandwich σερβίρονται πλάι σε πρωτότυπα pancakes και πιάτα με αυγό. Αντίστοιχα, από το μεσημέρι και μετά, εκλεκτά ιταλικά αλλαντικά και δροσερές σαλάτες στρώνουν το δρόμο για αυθεντική pinsa romana, risotto και ζυμαρικά.

Τα προαναφερθέντα πιάτα αποτελούν μερικές μονάχα από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά.

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia και τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.