Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2-3 Σεπτεμβρίου 2023: Ένα διήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί

Μεγάλα κρασιά, ξεναγήσεις σε οινοποιείο, μουσική, τέχνη και γευστικές περιπέτειες.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας © shutterstock.com

Αγιωργίτικο, τρυγητός, αμπέλια, αμπελουργοί, οινοποιεία, παραδόσεις, ήθη και έθιμα, όλα συνταιριάζονται και δημιουργούν τις Μεγάλες μέρες της Νεμέας, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Από τη μια ο κόσμος του κρασιού είναι εκεί κάθε χρόνο μυρίζει, γεύεται και ζυμώνεται, και από την άλλη οι οινοποιοί, τα οινοποιεία και οι άνθρωποι τους τιμούν και αποτυπώνουν από τη δική τους σκοπιά ο καθένας τον εορτασμό των μεγάλων ημερών. 

Οι Νεμεάτισες μαγείρισσες μπαίνουν στις κουζίνες το Σαββατοκύριακο των Μεγάλων ημερών με την καθοδήγηση της καταξιωμένης σεφ Κωνσταντίνας Φάκλαρη. Τα 17 Χωριά, το οινικό εστιατόριο της Νεμέας με όλη την μπριγκάντα του εμπνέεται και δίνει το στίγμα του με 17 πιάτα και προτάσεις με σπάνιες και παλιές εσοδείες από το κελάρι του.

Το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης της Παρασκευής 2/9 περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές με τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα (11 π.μ.-11 μ.μ.) και ξεναγήσεις και βόλτες στο οινοποιείο (11.30 π.μ.-6 μ.μ). Την ίδια μέρα (12-12.30 μ.μ.) ο Γιώργος Σκούρας ανοίγει την προσωπική του συλλογή και μοιράζεται μία από τις αγαπημένες του χρονιές Μέγας Οίνος 2006, σε μία σπάνια φιάλη Methuselah 6LT που θα σερβιριστεί από τον ίδιο με την μέθοδο της αγκαλιάς στο κελάρι των 1000 βαρελιών. 

Στις 6 μ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί στην έκθεση του Ιταλού γλύπτη Francesco Moretti με τίτλο "εν οίνω η αλήθεια", με μικρά και μεγάλα γλυπτά σε ατσάλι corten και πηλό. 

Στη συνέχεια, (6.30-7.30 μ.μ.) ο TITANAS θα ανταμώσει με τις χειροποιήτες ελληνικές σοκολάτες ESOPHY, ενώ λίγο αργότερα (8-9 μ.μ.) οι "Beggar's Delight" θα ξεκινήσουν ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση. Παράλληλα το κοινό μπορεί να αποτυπώσει την εμπειρία του στο κτήμα με το My Mirror Both που θα είναι διαθέσιμο από τις 8-11 μ.μ.. Η βραδιά θα κλείσει με τους "Malibu".

Την Κυριακή 3/9 συνεχίζονται οι γευστικές δοκιμές (11 π.μ.-7 μ.μ.) και οι ξεναγήσεις στο οινοποιείο (11.30 π.μ.-6 μ.μ.). Την ίδια μέρα (12-1 μ.μ.) θα βρίσκεται στο Κτήμα ο Δημήτρης Σκούρας για μία γευσιγνωσία κρασιών μέσα από τα βαρέλια του οινοποιείου αποκαλύπτοντας μυστικά του επαγγέλματος, ενώ στις 2 μ.μ. το Κτήμα φιλοξενεί μία καντίνα με πλούσια εδέσματα για το κοινό. Τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2023 θα κλείσουν ο TITANAS και οι χειροποίητες ελληνικές σοκολάτες ESOPHY (6-7 μ.μ.).

Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.