Κάτι τρέχει στην Αμύντα

Πώς ο μικρός δρόμος ανάμεσα στην πλατεία Προσκόπων και την Αρχελάου μαγνητίζει το ενδιαφέρον.

Οδός Αμύντα Παγκράτι εστιατόρια

"Η ποια;", πιθανότατα να αναρωτιέσαι ακούγοντας το όνομα του δρόμου που συνδέει τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου με τη διάσημη πια Αρχελάου, με ενδιάμεσο σταθμό την πλατεία Προσκόπων. Κι όμως, η μικρή αυτή οδός έχει το ενδιαφέρον της, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό εσχάτως και στο opening προ ολίγων εβδομάδων του "Άκρα" - ενός εκ των πιο πολυσυζητημένων αφίξεων του 2023. Στην Αμύντα λοιπόν, για 6 στάσεις.

"Άκρα" 

Άκρα

Η κατά πολλούς "Μούργα των Αθηνών" είναι ο λόγος που ο συγκεκριμένος δρόμος μπαίνει στο ραντάρ, ούσα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της χρονιάς. Η σύμπραξη Σπύρου Πεδιαδιτάκη - Γιάννη Λουκάκη έχει γεννήσει ένα εστιατόριο-πείραμα όπου συναντώνται η προχωρημένη τεχνική και η πιο αυθόρμητη μαγειρική. Κουζίνα και το αλωνιού και του σαλονιού αλλά και θαυμάσια εδέσματα και γλυκά, από νωρίς το πρωί.

"Frater & Soror"

Από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά της πόρτες του, καλωσορίζοντας άπαντες στην "αδερφότητα", τo all day spot προκάλεσε αίσθηση για όλους τους σωστούς λόγους, φέρνοντας τρομερό hype στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Προσκόπων. Συνεχίζει μέχρι σήμερα με έξοχα G&Ts και προσεγμένο φαγητό.

"Τρίγωνο"

Τρίγωνο καφενείο Παγκράτι

Εκεί όπου η Αμύντα συναντά την Αρχελάου, το "Τρίγωνο" είναι από εκείνες τις περιπτώσεις των μαγαζιών που δείχνουν να υπήρχαν από πάντοτε στο ίδιο σημείο. Παρότι μετρά περίπου 10 έτη ζωής, μπορεί κλασικό στέκι της γειτονιάς, με ατμόσφαιρα έντονου socializing στα μαρμάρινα τραπέζια του και γευστικούς, σχεδόν σπιτικούς μεζέδες.

"Musique Cafe and More"

MUSIQUE CAFE AND MORE

Στο τρίστρατο Αρχελάου - Αμύντα - Αρριανού, το all day κλασικό σημείο της γειτονιάς, απλώνει τα τραπεζάκια του στην άνετη αυλή, φιλοξενεί mix n' match κοινό και προσφέρει νέα ελληνο-μεσογειακά εδέσματα, με πολλές από τις πρώτες ύλες του να προέρχονται από τη Νάξο.

"The Vegan Vandal"

Μία από τις πιο αξιόλογες vegan προτάσεις ολόκληρης της πόλης. Το "Vegan Vandal" ισορροπεί ανάμεσα στο street food και το comfort, παραλλάσσοντας δημοφιλέστατες συνταγές από burgers και nuggets μέχρι παραδοσιακές πίτες.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.