"Orfali": Οι gastro-bros του Ντουμπάι

Οι αδερφοί Orfali κατέκτησαν την κορυφή των 50 Best Restaurants Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, φέρνοντας τη συριακή γαστρονομική παράδοση στα τραπέζια του «Orfali Bros Bistro».

Orfali Bros

Τρία αδέλφια με καταγωγή από τη Συρία χαράσσουν θριαμβευτικά τη δική τους μαγειρική πορεία, φτάνοντας φέτος με το "Orfali Bros Bistro" στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA’S 50 Best Restaurants 2023). Οι Mohammad, Wassim και Omar Orfali άνοιξαν το σύγχρονο μπιστρό τους στο πολυτελές συγκρότημα "Wasl 51" του Ντουμπάι, όπου σερβίρουν μια κουζίνα ιδιοσυγκρασιακή, εμπνευσμένη από τα ταξίδια, την αγάπη για την τέχνη και τις εμπειρίες τους απ’ όλο τον κόσμο. 

Orfali Bros

Τα τρία αδέρφια λειτουργούν σαν μία οντότητα, παρόλο που δουλεύουν σε ξεχωριστούς χώρους λόγω διαφορετικού αντικειμένου. Ηγετική μορφή στην εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα, ο μεγάλος αδελφός Mohammad, με εμπειρία σε εστιατόρια στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη μικρή οθόνη, έχει αναλάβει χρέη επικεφαλής σεφ. Στον επάνω όροφο αυτής της πολύ ιδιαίτερης κουζίνας που έχει τη μορφή κάστρου κατοικοεδρεύουν τα δύο μικρότερα αδέλφια, Wassim και Omar, που δημιουργούν το δικό τους γλυκό multi-culti σύμπαν, παρουσιάζοντας επιδόρπια εναλλακτικής προσέγγισης. Στόχος των αδερφών Orfali είναι να σερβίρουν αντισυμβατικά πιάτα, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στη χαλεπιανή ταυτότητά τους. Προτάσεις όπως το "Μάντεψε τι", ένα υβρίδιο φατούς, ελληνικής σαλάτας και γκασπάτσο, ή το shish barak à la gyoza, μια λεβαντίνικη εκδοχή του ασιατικού πιάτου, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα ενός πολύπλευρου γαστρονομικού σκεπτικού που αψηφά κάθε περιορισμό. 

Orfali Bros

Orfali Bros.

Συχνά-πυκνά, ο σεφ Mohammad ξεγλιστρά από τη "ζώνη ασφαλείας" του στα τραπέζια της σάλας, για να γνωρίσει τους πελάτες και να επεξηγήσει τις ρίζες και την ιστορία κάθε πιάτου στους αποδέκτες του γευστικού τους "αφηγήματος". Σε αυτό εντάσσεται και ο σχεδιασμός της κουζίνας, η οποία δεν είναι τυχαία ανοιχτή, αφού αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός κόσμου χωρίς σύνορα και αφανείς ήρωες. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.