Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

Nikkei floresta εστιατόριο στο Κολωνάκι

Για ένα ακόμη καλοκαίρι το "Nikkei" βγαίνει στον κήπο, προσφέροντας στο αθηναϊκό κοινό και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας μία απόλυτα θερινή επιλογή εξαιρετικής κουζίνας και εξίσου εξαιρετικής μπάρας. Φέτος μάλιστα, θα το γνωρίσουμε ως "Nikkei Floresta", σε έναν υπέροχα ανακαινισμένο χώρο με κοσμοπολίτικη αύρα

Τα τραπέζια "αγκαλιάζουν" τη μεγάλη μπάρα, εντός ενός γενικότερου σκηνικού που πλημμυρίζεται από τροπικά φυτά, παραπέμποντας ευθέως στα δάση του Αμαζονίου. Ο σεφ Νίκος Ψηλός (με εμπειρία μεταξύ άλλων σε "Inbi" του "Costa Navarino", "Cavo Tagoo" στη Μύκονο, " Zuma" στο Knightsbridge του Λονδίνου) είναι εκείνος που επιμελείται ένα νέο μενού, με πιο ιαπωνικές κατευθύνσεις και μεγαλύτερο focus στην πρώτη ύλη, ενώ η Μαίρη Ταλαιπώρου αποτελεί κάτι περισσότερο από μία υπογραφή-εγγύηση για τα του μπαρ και των cocktails. 

Προτάσεις όπως το otoro nigiri dumbling με χτένι και τσορίθο, σεβίτσε-bouillabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας και αχινό, causa με ψητό χταπόδι και pico de gallo, jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale και πλήθος άλλων, σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις.

Τέλος, στο "Nikkei Floresta" θα υπάρχει και ceviche bar με live act, όπου ο σεφ με την ομάδα του θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα σε νιγκίρι, τιραντίτο, σούσι και σεβίτσε.


Info

Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι - ξενοδοχείο St. George Lycabettus
Τηλ. 210 723 9366 
nikkeirestobars.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βασίλειος Κουμπής: "Μέσα από τα εστιατόρια προστατεύουμε την παράδοση του τόπου"

Ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου Katikies δεν ηγείται μόνο ενός μπουκέτου από τα πιο ζηλευτά premium καταλύματα της χώρας, αλλά και μιας στρατηγικά σχεδιασμένης πρωτοβουλίας ανάδειξης και διαφύλαξης της γαστρονομικής κληρονομιάς των Κυκλάδων, μέσα από κορυφαία εστιατόρια σε Μύκονο και Σαντορίνη. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη απ’ αυτήν, για την αγαστή συνεργασία γαστρονομίας και τουρισμού;

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
29/09/2023

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νότιου Αιγαίου για γαστρονομικές εμπειρίες επιπέδου

Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κατέχουν σημαντική μερίδα στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Δείτε τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Απόστολος Τζιτζικώστας: "Η Μακεδονική Κουζίνα αποδίδει διαρκώς νέους καρπούς"

Προικισμένη με μερικές από τις πιο ζηλευτές πρώτες ύλες της Ελλάδας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας γαστρονομικός προορισμός με βαθιά παράδοση και σπουδαία δυναμική, την ανάδειξη κι ενδυνάμωση της οποίας κρατά ως προτεραιότητά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσα από την πρωτοβουλία της Μακεδονικής Κουζίνας.

Δημήτρης Κυριακόπουλος: "Η Μακεδονική Κουζίνα είναι μία πετυχημένη "συνταγή" γαστρονομικού τουρισμού"

Με βασικό της μέλημα τη διάδοση της γαστρονομικής παράδοσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας βρίσκεται στην αιχμή της εμπέδωσης της Μακεδονικής Κουζίνας ως κρυφό άσο στην ανάπτυξη του γαστροτουριστικού δυναμικού της Κεντρικής Μακεδονίας, κι ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κυριακόπουλος, μας αποκαλύπτει τα γοητευτικά της γευστικά δέλεαρ.

Ντίνος Τορνιβούκας: "Γαστρονομία και φιλοξενία είναι δυο έννοιες συνδεδεμένες απόλυτα"

Επικεφαλής της TOR Hotel Group, του ξενοδοχειακού γίγαντα της Βορείου Ελλάδας, ο κύριος Ντίνος Τορνιβούκας αποδεικνύει ότι η γαστρονομία είναι άρρηκτο κομμάτι του premium τουριστικού προϊόντος, μέσα από μια διαδρομή εστιατορικών επενδύσεων που πηγαίνει τόσο πίσω όσο κι αυτή της παλιότερης οικογένειας ενεργών ξενοδόχων της Ελλάδας.

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Μακεδονία πρωτοστατεί με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα βραβευμένα στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σας τα παρουσιάζουμε στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συντελέσει σημαντικά στην οικονομική και πολιτιστική αναβάθμισή της περιοχής μέσω της γαστρονομίας.

Οι "Λεύκες" στο Γαλάτσι είναι αξία διαχρονική

Χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον και γεύσεις σαν καθησυχαστικό χάδι στον ουρανίσκο δίνουν τον τόνο στο διαχρονικό στέκι του Γαλατσίου