Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο "Daios Cove"

Ο γαστρονομικός θεσμός επανέρχεται για 5η φορά στο resort της Κρήτης, με βραβευμένες υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο 'Daios Cove'

Το "Daios Cove" παρουσιάζει την 5η διοργάνωση των "Culinary Journeys Series", του γαστρονομικού φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου. Tα Culinary Journeys υπόσχονται γαστρονομικές απολαύσεις με εμπνευσμένους δημιουργούς, που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους στις κουζίνες των εστιατορίων του "Daios Cove", καταθέτοντας το ταλέντο τους με πιάτα που θα δημιουργήσουν και φέτος έναν από τους πλέον σημαντικούς γαστρονομικούς διαλόγους διεθνώς.  

Διανύοντας φέτος την 5η χρονιά τους, τα Culinary Journeys στο "Daios Cove" είναι ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών "ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία. 

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την ιδιαίτερη βραζιλιάνικη κουζίνα, από τη sustainable κουζίνα που σέβεται τα τοπικά υλικά μέχρι την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο "Ocean Restaurant" και στο "RHO" ενισχύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα του "Daios Cove" με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών Culinary Journeys
  • 28 Απριλίου - Luca Piscazzi | "Pelagos", Αθήνα
  • 4 Ιουνίου - Christian Le Squer | "Le Cinq", Παρίσι
  • 29 Ιουνίου - Alex Atala | "D.O.M.", Σάο Πάολο
  • 23 Ιουλίου - Amaury Bouhours | "Le Meurice", Παρίσι
  • 3 Αυγούστου - Hisanobu Shigeta | "Spoon", Παρίσι και Jessica Préalpato | "Carlton Tower Jumeirah", Λονδίνο
  • 18 Αυγούστου - Παύλος Κυριάκης | "The Zillers", Αθήνα
  • 17 Σεπτεμβρίου - Alexandre Sempere | "Les Ombres", Παρίσι
  • 21 Σεπτεμβρίου - Γιώργος Σαμοΐλης | "Cantina", Σίφνος και
  • Γκίκας Ξενάκης | "Aleria", Αθήνα

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

CTC Urban Gastronomy

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια ζωής φέτος, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και συνεχίζει να εξελίσσεται, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα που κρατά τον πήχη ψηλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
13/12/2025

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.