Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο "Daios Cove"

Ο γαστρονομικός θεσμός επανέρχεται για 5η φορά στο resort της Κρήτης, με βραβευμένες υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο 'Daios Cove'

Το "Daios Cove" παρουσιάζει την 5η διοργάνωση των "Culinary Journeys Series", του γαστρονομικού φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου. Tα Culinary Journeys υπόσχονται γαστρονομικές απολαύσεις με εμπνευσμένους δημιουργούς, που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους στις κουζίνες των εστιατορίων του "Daios Cove", καταθέτοντας το ταλέντο τους με πιάτα που θα δημιουργήσουν και φέτος έναν από τους πλέον σημαντικούς γαστρονομικούς διαλόγους διεθνώς.  

Διανύοντας φέτος την 5η χρονιά τους, τα Culinary Journeys στο "Daios Cove" είναι ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών "ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία. 

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την ιδιαίτερη βραζιλιάνικη κουζίνα, από τη sustainable κουζίνα που σέβεται τα τοπικά υλικά μέχρι την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο "Ocean Restaurant" και στο "RHO" ενισχύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα του "Daios Cove" με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών Culinary Journeys
  • 28 Απριλίου - Luca Piscazzi | "Pelagos", Αθήνα
  • 4 Ιουνίου - Christian Le Squer | "Le Cinq", Παρίσι
  • 29 Ιουνίου - Alex Atala | "D.O.M.", Σάο Πάολο
  • 23 Ιουλίου - Amaury Bouhours | "Le Meurice", Παρίσι
  • 3 Αυγούστου - Hisanobu Shigeta | "Spoon", Παρίσι και Jessica Préalpato | "Carlton Tower Jumeirah", Λονδίνο
  • 18 Αυγούστου - Παύλος Κυριάκης | "The Zillers", Αθήνα
  • 17 Σεπτεμβρίου - Alexandre Sempere | "Les Ombres", Παρίσι
  • 21 Σεπτεμβρίου - Γιώργος Σαμοΐλης | "Cantina", Σίφνος και
  • Γκίκας Ξενάκης | "Aleria", Αθήνα

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/11/2025

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.