Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο "Daios Cove"

Ο γαστρονομικός θεσμός επανέρχεται για 5η φορά στο resort της Κρήτης, με βραβευμένες υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο 'Daios Cove'

Το "Daios Cove" παρουσιάζει την 5η διοργάνωση των "Culinary Journeys Series", του γαστρονομικού φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου. Tα Culinary Journeys υπόσχονται γαστρονομικές απολαύσεις με εμπνευσμένους δημιουργούς, που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους στις κουζίνες των εστιατορίων του "Daios Cove", καταθέτοντας το ταλέντο τους με πιάτα που θα δημιουργήσουν και φέτος έναν από τους πλέον σημαντικούς γαστρονομικούς διαλόγους διεθνώς.  

Διανύοντας φέτος την 5η χρονιά τους, τα Culinary Journeys στο "Daios Cove" είναι ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών "ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία. 

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την ιδιαίτερη βραζιλιάνικη κουζίνα, από τη sustainable κουζίνα που σέβεται τα τοπικά υλικά μέχρι την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο "Ocean Restaurant" και στο "RHO" ενισχύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα του "Daios Cove" με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών Culinary Journeys
  • 28 Απριλίου - Luca Piscazzi | "Pelagos", Αθήνα
  • 4 Ιουνίου - Christian Le Squer | "Le Cinq", Παρίσι
  • 29 Ιουνίου - Alex Atala | "D.O.M.", Σάο Πάολο
  • 23 Ιουλίου - Amaury Bouhours | "Le Meurice", Παρίσι
  • 3 Αυγούστου - Hisanobu Shigeta | "Spoon", Παρίσι και Jessica Préalpato | "Carlton Tower Jumeirah", Λονδίνο
  • 18 Αυγούστου - Παύλος Κυριάκης | "The Zillers", Αθήνα
  • 17 Σεπτεμβρίου - Alexandre Sempere | "Les Ombres", Παρίσι
  • 21 Σεπτεμβρίου - Γιώργος Σαμοΐλης | "Cantina", Σίφνος και
  • Γκίκας Ξενάκης | "Aleria", Αθήνα

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.