Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο "Daios Cove"

Ο γαστρονομικός θεσμός επανέρχεται για 5η φορά στο resort της Κρήτης, με βραβευμένες υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο 'Daios Cove'

Το "Daios Cove" παρουσιάζει την 5η διοργάνωση των "Culinary Journeys Series", του γαστρονομικού φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου. Tα Culinary Journeys υπόσχονται γαστρονομικές απολαύσεις με εμπνευσμένους δημιουργούς, που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους στις κουζίνες των εστιατορίων του "Daios Cove", καταθέτοντας το ταλέντο τους με πιάτα που θα δημιουργήσουν και φέτος έναν από τους πλέον σημαντικούς γαστρονομικούς διαλόγους διεθνώς.  

Διανύοντας φέτος την 5η χρονιά τους, τα Culinary Journeys στο "Daios Cove" είναι ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών "ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία. 

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την ιδιαίτερη βραζιλιάνικη κουζίνα, από τη sustainable κουζίνα που σέβεται τα τοπικά υλικά μέχρι την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο "Ocean Restaurant" και στο "RHO" ενισχύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα του "Daios Cove" με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους.

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Tα Culinary Journeys επιστρέφουν στο

Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών Culinary Journeys
  • 28 Απριλίου - Luca Piscazzi | "Pelagos", Αθήνα
  • 4 Ιουνίου - Christian Le Squer | "Le Cinq", Παρίσι
  • 29 Ιουνίου - Alex Atala | "D.O.M.", Σάο Πάολο
  • 23 Ιουλίου - Amaury Bouhours | "Le Meurice", Παρίσι
  • 3 Αυγούστου - Hisanobu Shigeta | "Spoon", Παρίσι και Jessica Préalpato | "Carlton Tower Jumeirah", Λονδίνο
  • 18 Αυγούστου - Παύλος Κυριάκης | "The Zillers", Αθήνα
  • 17 Σεπτεμβρίου - Alexandre Sempere | "Les Ombres", Παρίσι
  • 21 Σεπτεμβρίου - Γιώργος Σαμοΐλης | "Cantina", Σίφνος και
  • Γκίκας Ξενάκης | "Aleria", Αθήνα

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
17/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.