Ποια θα είναι τα καλύτερα κρασιά της χώρας για το 2023;

Το 50 Great Greek Wines έρχεται ανανεωμένο για ακόμη μία χρονιά.

50 Great Greek Wines 2023

Το 50 Great Greek Wines (50 GGW), η ολοκληρωμένη και δημιουργική πλατφόρμα προβολής και διαλόγου του ελληνικού κρασιού, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Το διαγωνιστικό σκέλος θα λάβει χώρα στις ιστορικές κάναβες του "Selene", στη Σαντορίνη, από τις 25 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση απονομής, όπου θα ανακοινωθούν τα 50 καλύτερα ελληνικά κρασιά θα πραγματοποιηθεί στο "Grand Resort Lagonissi", στις 20 Oκτωβρίου 2023.

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, παρουσίασε τη φετινή έκδοσή του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες αλλαγές που θα ενσωματωθούν. Από τη φετινή χρονιά, η ανακοίνωση των 50 νικητών θα γίνεται πλέον όχι βάσει κατάταξης αλλά αλφαβητικά με την αρίθμηση να υπάρχει μόνο στους νικητές των επιμέρους κατηγοριών, οι οποίες ανανεώνονται και ενισχύονται. 

50 Great Greek Wines 2023 1

Επιπροσθέτως, το 50 GGW | 2023 δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κρασιά του πολλά υποσχόμενου Κυπριακού αμπελώνα. Τέλος, θεσμοθετούνται και τα Greek Industry Awards σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν άνθρωποι, θεσμοί και πρωτοβουλίες που κινούνται είτε εντός είτε περιφερειακά του κλάδου του κρασιού και οι δράσεις τους εμπεριέχουν το στοιχείο του Greatness.

Διαβάστε Επίσης

"Με προσήλωση στις αξίες μας, συνέπεια και μεθοδικότητα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αύξηση της φήμης του ελληνικού αμπελώνα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Πάντοτε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τις αγορές, τολμάμε μία σειρά αλλαγών που θα φέρουν το 50 GGW ακόμα πιο κοντά στους στόχους του. Όλη η ομάδα του 50 GGW παραμένει έντονα ενθουσιασμένη για αυτά που έρχονται και θα δούμε το επόμενο διάστημα" τόνισε σχετικά ο Γιάννης Καρακάσης.

Το line-up του 50 GGW | 2023 ενισχύεται με ακόμα περισσότερες και κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες από το παγκόσμιο οινικό στερέωμα, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρασιά θα αξιολογηθούν από τους:

  • Julia Harding MW (Senior Editor and Writer at JancisRobinson.com)
  • Μark Andrew MW (Noble Rot Magazine & Restaurants)
  • Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft)
  • Wojciech Bońkowski ΜW (Wine Writer)
  • Caro Maurer MW (Journalist and Wine educator)
  • Demetri Walters MW (Wine Consultant)
  • Christophe Heynen MW (Serial entrepreneur in the wine business)

Οι κριτές των 50GGW 2023

H διακεκριμένη Master of Wine Julia Harding με τη σειρά της δήλωσε πως "έχοντας δοκιμάσει πολλά από τα 50 GWW το 2022, ανυπομονώ να συμμετέχω στη διαδικασία φέτος και ιδιαίτερα να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω πολλά από τα κρασιά που έχουν υποβληθεί. Είναι μία υπέροχη περίληψη των Ελληνικών κρασιών". 

Διαβάστε Επίσης

Στόχος του 50 Great Greek Wines είναι να μπει η σφραγίδα Ελληνικό Κρασί και Greatness σε όσες περισσότερες αγορές, συμβάλλοντας μέσα από την πλατφόρμα του 50 GGW στην επικοινωνία ενός καθαρού μηνύματος: Το Ελληνικό κρασί αξίζει να βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση του παγκόσμιου καταναλωτή.


Info

greatgreekwines.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.