Ποια θα είναι τα καλύτερα κρασιά της χώρας για το 2023;

Το 50 Great Greek Wines έρχεται ανανεωμένο για ακόμη μία χρονιά.

50 Great Greek Wines 2023

Το 50 Great Greek Wines (50 GGW), η ολοκληρωμένη και δημιουργική πλατφόρμα προβολής και διαλόγου του ελληνικού κρασιού, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Το διαγωνιστικό σκέλος θα λάβει χώρα στις ιστορικές κάναβες του "Selene", στη Σαντορίνη, από τις 25 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση απονομής, όπου θα ανακοινωθούν τα 50 καλύτερα ελληνικά κρασιά θα πραγματοποιηθεί στο "Grand Resort Lagonissi", στις 20 Oκτωβρίου 2023.

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, παρουσίασε τη φετινή έκδοσή του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες αλλαγές που θα ενσωματωθούν. Από τη φετινή χρονιά, η ανακοίνωση των 50 νικητών θα γίνεται πλέον όχι βάσει κατάταξης αλλά αλφαβητικά με την αρίθμηση να υπάρχει μόνο στους νικητές των επιμέρους κατηγοριών, οι οποίες ανανεώνονται και ενισχύονται. 

50 Great Greek Wines 2023 1

Επιπροσθέτως, το 50 GGW | 2023 δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κρασιά του πολλά υποσχόμενου Κυπριακού αμπελώνα. Τέλος, θεσμοθετούνται και τα Greek Industry Awards σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν άνθρωποι, θεσμοί και πρωτοβουλίες που κινούνται είτε εντός είτε περιφερειακά του κλάδου του κρασιού και οι δράσεις τους εμπεριέχουν το στοιχείο του Greatness.

Διαβάστε Επίσης

"Με προσήλωση στις αξίες μας, συνέπεια και μεθοδικότητα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αύξηση της φήμης του ελληνικού αμπελώνα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Πάντοτε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τις αγορές, τολμάμε μία σειρά αλλαγών που θα φέρουν το 50 GGW ακόμα πιο κοντά στους στόχους του. Όλη η ομάδα του 50 GGW παραμένει έντονα ενθουσιασμένη για αυτά που έρχονται και θα δούμε το επόμενο διάστημα" τόνισε σχετικά ο Γιάννης Καρακάσης.

Το line-up του 50 GGW | 2023 ενισχύεται με ακόμα περισσότερες και κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες από το παγκόσμιο οινικό στερέωμα, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρασιά θα αξιολογηθούν από τους:

  • Julia Harding MW (Senior Editor and Writer at JancisRobinson.com)
  • Μark Andrew MW (Noble Rot Magazine & Restaurants)
  • Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft)
  • Wojciech Bońkowski ΜW (Wine Writer)
  • Caro Maurer MW (Journalist and Wine educator)
  • Demetri Walters MW (Wine Consultant)
  • Christophe Heynen MW (Serial entrepreneur in the wine business)

Οι κριτές των 50GGW 2023

H διακεκριμένη Master of Wine Julia Harding με τη σειρά της δήλωσε πως "έχοντας δοκιμάσει πολλά από τα 50 GWW το 2022, ανυπομονώ να συμμετέχω στη διαδικασία φέτος και ιδιαίτερα να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω πολλά από τα κρασιά που έχουν υποβληθεί. Είναι μία υπέροχη περίληψη των Ελληνικών κρασιών". 

Διαβάστε Επίσης

Στόχος του 50 Great Greek Wines είναι να μπει η σφραγίδα Ελληνικό Κρασί και Greatness σε όσες περισσότερες αγορές, συμβάλλοντας μέσα από την πλατφόρμα του 50 GGW στην επικοινωνία ενός καθαρού μηνύματος: Το Ελληνικό κρασί αξίζει να βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση του παγκόσμιου καταναλωτή.


Info

greatgreekwines.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο της Πάρου, τη Νάουσα, μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
22/09/2023

Piato

Έναν καινούργιο πόλο έλξης, έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελούντας, δημιουργεί το πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο στην είσοδο του Αγίου Νικολάου. Ο έμπειρος σεφ Αλέξανδρος Κιουσάμπας προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις με τονισμένο το κρητικό στοιχείο ως προς τις συνταγές και τα υλικά.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Η πολύ κομψή κουζίνα του Πέτρου Δήμα στο "Makris Athens"

Φιλοδοξεί να γίνει η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" και η κουζίνα του μυρίζει ήδη υψηλές διακρίσεις. Το νέο ρεστοράν του Πέτρου Δήμα και των Domes Resort στην Ερμού βλέπει Ακρόπολη, αρχαία Αγορά και Θησείο και στοχεύει ψηλά.

'Ήπειρος': Στου Γκύζη για κορυφαίο σουβλάκι

Μία πινέζα-προορισμός στον χάρτη της αστικής σουβλακοφαγίας, με γύρο που σκοτώνει.

Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου: Αφίξεις, ανανεώσεις και προσεχώς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Καινούρια εστιατόρια που ήρθαν ή καταφθάνουν σύντομα, φρέσκα σενάρια που ήδη γράφονται και ηχηρές συνεργασίες δίνουν τον τόνο.

Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.