Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας: Και οι μπριζόλες θέλουν τα "όπα" τους…

Καρνιβόροι πανηγυρίστε, όχι βέβαια ότι χρειαζόμασταν Παγκόσμια Μέρα για να τιμήσουμε τη (διόλου) διακριτική γοητεία μιας sexy σπαλομπριζόλας…

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες στη σχάρα

Η μέρα που προσφέρει καρνιβορικές συγκινήσεις λέγεται ότι καθιερώθηκε ως "αντίποινα" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (σ.σ. έχει και sexy υπόβαθρο που θα αφήσουμε ασχολίαστο). Κάπως έτσι, μετά την παράκρουση της Τσικνοπέμπτης, ένα refresh κρίνεται απαραίτητο ξαναμπαίνοντας στην αρένα της κρεοφαγίας για να απολαύσουμε την ατόφια νοστιμιά της βασίλισσας της διαχρονικής κρεατοφαγικής κουλτούρας. 

Διαβάστε Επίσης

5 top ερωτήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας

  • Μα, Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας;
    Μιλώντας (ξεκάθαρα) γαστρονομικά, η μπριζόλα τη θέλει τη μέρα της. Είναι τυχαίο ότι οι μπριζόλες είναι ο "μαϊντανός" κάθε καρνιβορικής φιέστας; Για την ιστορία, θεωρείται πως η εν λόγω μέρα ήταν έμπνευση του ραδιοφωνικού παρουσιαστή Τομ Μπέρντσεϊ από τη Βοστώνη το 2002. Η ιδέα του ήταν ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν μια γιορτή μόνο για τις γυναίκες και πίστευε ότι οι άνδρες άξιζαν μια ανταμοιβή για όλο το χρόνο και την προσπάθεια για να κάνουν την 14η Φεβρουαρίου ξεχωριστή για τις γυναίκες. Ασχολίαστο επίσης…
     
  • Γιατί μας ξεσηκώνει το γαργάλημα της μυρωδιάς του ψητού κρέατος; 
    Οι μπριζόλες ψήνονται ωραία στη γάστρα και στο τηγάνι αλλά σαν την σχάρα δεν έχει… Γιατί παραδινόμαστε όμως χωρίς αντίσταση σε αυτήν την πρόκληση; Γιατί σηκώνουμε τα χέρια ψηλά στο άρωμα μιας θράκας με ψητό κρέας; Ο δόκτωρ Δημήτρης Αντωνόπουλος έχει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές εξηγήσεις.

  • Τι κρέας να επιλέξω;
    Από κρεοφαγικές προτάσεις "βράζει" ο τόπος και για τα ονόματα μπορεί να χρειαστείς λεξικό αν δεν ανήκεις στους… μυημένους. Σπαλομπριζόλες, Entrecote, Τ-bone, premium κοπές μακράς ωρίμανσης, θηριώδεις Tomahawk, τρυφερές rib eye steak ή απλές, πλην τίμιες χοιρινές μπριζόλες. You name it, ο χασάπης της γειτονιάς ή η "μπουτίκ" της χασαπικής το ’χει. Συνήθως έχουν και ενδιαφέρουσα άποψη για το πώς θα φτάσουν στο τραπέζι τα κρεατικά με δόξα και τιμή χωρίς "παρατράγουδα", προτείνουμε λοιπόν να την εκμεταλλευτείτε.
     
  • Any τips;
    Βεβαίως. Θυμηθείτε ότι προτού το κρέας μπει στη φωτιά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ένα ελαφρύ πέρασμα με αλάτι –ή καλύτερα ανθό αλατιού- και φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι αρκετά -αν δεν θέλετε να το μαρινάρετε- και ότι το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος του κρέατος και τα προσωπικά σας γούστα. Βασικό: μόλις ψηθεί, δεν την καταβροχθίζετε, θέλει το χρόνο της να ξεκουραστεί, μεταχειριστείτε την τρυφερά… 
     
  • Στην κουζίνα όμως δεν "το’χω"…
    Και λοιπόν; Φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά αντιπροσωπευτικά στέκια για να το ρίξεις έξω κάνοντας focus σε κρεατοταβέρνες, grill houses και ατμοσφαιρικά steak restos που ψήνουν σε ζωντανή φωτιά. Δες το αφιέρωμά μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.