Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας: Και οι μπριζόλες θέλουν τα "όπα" τους…

Καρνιβόροι πανηγυρίστε, όχι βέβαια ότι χρειαζόμασταν Παγκόσμια Μέρα για να τιμήσουμε τη (διόλου) διακριτική γοητεία μιας sexy σπαλομπριζόλας…

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες στη σχάρα

Η μέρα που προσφέρει καρνιβορικές συγκινήσεις λέγεται ότι καθιερώθηκε ως "αντίποινα" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (σ.σ. έχει και sexy υπόβαθρο που θα αφήσουμε ασχολίαστο). Κάπως έτσι, μετά την παράκρουση της Τσικνοπέμπτης, ένα refresh κρίνεται απαραίτητο ξαναμπαίνοντας στην αρένα της κρεοφαγίας για να απολαύσουμε την ατόφια νοστιμιά της βασίλισσας της διαχρονικής κρεατοφαγικής κουλτούρας. 

Διαβάστε Επίσης

5 top ερωτήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας

  • Μα, Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας;
    Μιλώντας (ξεκάθαρα) γαστρονομικά, η μπριζόλα τη θέλει τη μέρα της. Είναι τυχαίο ότι οι μπριζόλες είναι ο "μαϊντανός" κάθε καρνιβορικής φιέστας; Για την ιστορία, θεωρείται πως η εν λόγω μέρα ήταν έμπνευση του ραδιοφωνικού παρουσιαστή Τομ Μπέρντσεϊ από τη Βοστώνη το 2002. Η ιδέα του ήταν ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν μια γιορτή μόνο για τις γυναίκες και πίστευε ότι οι άνδρες άξιζαν μια ανταμοιβή για όλο το χρόνο και την προσπάθεια για να κάνουν την 14η Φεβρουαρίου ξεχωριστή για τις γυναίκες. Ασχολίαστο επίσης…
     
  • Γιατί μας ξεσηκώνει το γαργάλημα της μυρωδιάς του ψητού κρέατος; 
    Οι μπριζόλες ψήνονται ωραία στη γάστρα και στο τηγάνι αλλά σαν την σχάρα δεν έχει… Γιατί παραδινόμαστε όμως χωρίς αντίσταση σε αυτήν την πρόκληση; Γιατί σηκώνουμε τα χέρια ψηλά στο άρωμα μιας θράκας με ψητό κρέας; Ο δόκτωρ Δημήτρης Αντωνόπουλος έχει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές εξηγήσεις.

  • Τι κρέας να επιλέξω;
    Από κρεοφαγικές προτάσεις "βράζει" ο τόπος και για τα ονόματα μπορεί να χρειαστείς λεξικό αν δεν ανήκεις στους… μυημένους. Σπαλομπριζόλες, Entrecote, Τ-bone, premium κοπές μακράς ωρίμανσης, θηριώδεις Tomahawk, τρυφερές rib eye steak ή απλές, πλην τίμιες χοιρινές μπριζόλες. You name it, ο χασάπης της γειτονιάς ή η "μπουτίκ" της χασαπικής το ’χει. Συνήθως έχουν και ενδιαφέρουσα άποψη για το πώς θα φτάσουν στο τραπέζι τα κρεατικά με δόξα και τιμή χωρίς "παρατράγουδα", προτείνουμε λοιπόν να την εκμεταλλευτείτε.
     
  • Any τips;
    Βεβαίως. Θυμηθείτε ότι προτού το κρέας μπει στη φωτιά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ένα ελαφρύ πέρασμα με αλάτι –ή καλύτερα ανθό αλατιού- και φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι αρκετά -αν δεν θέλετε να το μαρινάρετε- και ότι το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος του κρέατος και τα προσωπικά σας γούστα. Βασικό: μόλις ψηθεί, δεν την καταβροχθίζετε, θέλει το χρόνο της να ξεκουραστεί, μεταχειριστείτε την τρυφερά… 
     
  • Στην κουζίνα όμως δεν "το’χω"…
    Και λοιπόν; Φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά αντιπροσωπευτικά στέκια για να το ρίξεις έξω κάνοντας focus σε κρεατοταβέρνες, grill houses και ατμοσφαιρικά steak restos που ψήνουν σε ζωντανή φωτιά. Δες το αφιέρωμά μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.