"Innamorata" και "Jackie is on Fire": Δύο γευστικοί κόσμοι σε μεσοτοιχία

Ιταλική κουζίνα ή καρνιβορική πληθωρικότητα; Στην Αβάνα, δεν υπάρχει δίλημμα, μόνο επιλογές.

Οι χώροι των εστιατορίων Innamorata και Jackie is on fire στην Αβάνα του Χαλανδρίου

Εκτός από πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα τυγχάνει να ονομάζεται και η ευρύτερη περιοχή ακριβώς πάνω από το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών. Για τους μη έχοντες γνώση, πρόκειται για ένα σχεδόν speakeasy κομμάτι της πόλης στο οποίο συνυπάρχουν πιτσιρικάδες, foodies, ζευγάρια, επιχειρηματίες και σινεφίλ. Οι τελευταίοι προέρχονται συνήθως από τον ομώνυμο κινηματογράφο που φρόντισε να 'βαπτίσει' τη γειτονιά του (κάτω) Χαλανδρίου -και όχι Ψυχικού, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν- αλλά και να γίνει η πιάτσα δύο σχετικά φρέσκων γευστικών projects -"Innamorata" και "Jackie is on Fire"- που φέρουν την επιμέλεια του σεφ Γιάννη Κοσμαδάκη ("Malconi’s"). 

Στην Αβάνα για τα "Innamorata" και "Jackie Is On Fire"

Αρχικά, εμφανίστηκε περίπου στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου το "Innamorata", που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις και τοποθετεί στο επίκεντρο του γευστικού του focus την κουζίνα της γείτονος χώρας, που είναι πιθανότατα και η πιο αγαπητή διαχρονικά στην πόλη.

Τραπέζια στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Άποψη του εσωτερικού στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Στο "Innamorata" λοιπόν, θα ξεκινήσεις με κάποια αλλαντικά (από coppa και σαλάμια μέχρι μορταδέλα από wagyu) και προσεκτικά διαλεγμένα τυριά, θα συνεχίσεις με κλασικές σαλάτες και antipasti, για να καταλήξεις στο δίπτυχο (φρέσκια) πάστα/ πίτσα. 

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν 11 προτάσεις σε κλασικές κυρίως κατευθύνσεις αλλά και ιδιαίτερες επιλογές ανάμεσα σε αυτές όπως για παράδειγμα η vegan μπολονέζ με κινόα ή τα maltagliati all'anatra, με ραγού πάπιας, ενώ στη δεύτερη θα κληθείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 10 σωστά ψημένες πίτσες. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν και μερικές προτάσεις κρέας και ψάρι. Στην κουζίνα εδώ βρίσκεις καθημερινά τον Δημήτρη Μαρδάκη ("Zurbaran", "Grecotel"). 

Διαβάστε Επίσης

Λίγο αργότερα, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, έκανε πρεμιέρα και το "Jackie Is On Fire", το οποίο τοποθετεί την καρνιβορική του δράση σε τρεις άξονες. Το τεξανό μπάρμπεκιου, η parilla και τα σάντουιτς/burgers είναι οι πυλώνες της φιλοσοφία του, με το ποιοτικό κρέας να χωρά σε κάθε έναν από αυτούς. 

Brisket, pulled pork, ribs, κοπές στα κάρβουνα, Black Angus και olive fed, δικά τους λουκάνικα, smashed burgers και σάντουιτς με λαχταριστές παρασκευές είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κανείς εδώ. 

Η εξωτερική πρόσοψη στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι


Info

"Innamorata": Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6756733
Καθημερινά από τις 18.00, Σαβ.-Κυρ. από τις 12.00

"Jackie Is On Fire": Λυκούργου 5Β, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6741749
Καθημερινά από τις 17.00, Παρ., Σαβ., Κυρ. από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Innamorata

Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.