Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο «Βαρούλκο», ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου «Grandma’s» του «Liostasi Hotel & Suites» στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

Θοδωρής Κυριακίδης

Αλλαγή πορείας σχεδιάζει το βραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" της Ίου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Top Notch 2022), που το ερχόμενο καλοκαίρι θα υποδεχτεί τον σεφ Θοδωρή Κυριακίδη στο τιμόνι της κουζίνας του, προκειμένου να στρέψει την πυξίδα του προς πιο μοντέρνα γαστρονομικά νερά. Έτσι, μετά τον σύντομο ελλιμενισμό του στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο 37χρονος σεφ από την Αρίδαια θα επιστρέψει στις Κυκλάδες, όπου και τον είχαμε γνωρίσει ως επικεφαλής του ξενοδοχείου "Myconian Villa Collection" και του βραβευμένου με Top Notch "Cabbanes Restaurant".

Grandma's

Με την άφιξή του στην Ίο, ο Κυριακίδης φιλοδοξεί να ανεβάσει τον γαστρονομικό πήχη του εστιατορίου, κρατώντας το βάρος στα ελληνικά – και δη κυκλαδίτικα – προϊόντα ως πρωταγωνιστές του, χωρίς όμως να περιορίζεται στην "ελληνική συνταγή", όπως το θέτει, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα τα αναδεικνύει. Αντιθέτως, θα κινηθεί δημιουργικά, συνθέτοντας δύο γαστρονομικά μενού που θα εκφράζουν την κυκλαδίτικη γεύση μέσα από προτάσεις όπως το καλαμάρι με beurre blanc ταραμά και χαβιάρι, ή η γκασπάτσο με νιώτικο σκοτύρι, ενώ αντίστοιχα πειράγματα επιφυλάσσει και για την κάρτα των επιδορπίων, με ιδέες όπως το παγωτό από φύλλα συκιάς και μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα να μας ανοίγουν την όρεξη.

Στη νέα αυτή πορεία, συμβουλευτικό ρόλο θα κρατά ο Σωτήρης Ευαγγέλου, που θα στέκεται δίπλα στον νέο σεφ του εστιατορίου, παρακολουθώντας τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην κουζίνα τόσο του εστιατορίου, όσο και του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.