Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο «Βαρούλκο», ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου «Grandma’s» του «Liostasi Hotel & Suites» στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

Θοδωρής Κυριακίδης

Αλλαγή πορείας σχεδιάζει το βραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" της Ίου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Top Notch 2022), που το ερχόμενο καλοκαίρι θα υποδεχτεί τον σεφ Θοδωρή Κυριακίδη στο τιμόνι της κουζίνας του, προκειμένου να στρέψει την πυξίδα του προς πιο μοντέρνα γαστρονομικά νερά. Έτσι, μετά τον σύντομο ελλιμενισμό του στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο 37χρονος σεφ από την Αρίδαια θα επιστρέψει στις Κυκλάδες, όπου και τον είχαμε γνωρίσει ως επικεφαλής του ξενοδοχείου "Myconian Villa Collection" και του βραβευμένου με Top Notch "Cabbanes Restaurant".

Grandma's

Με την άφιξή του στην Ίο, ο Κυριακίδης φιλοδοξεί να ανεβάσει τον γαστρονομικό πήχη του εστιατορίου, κρατώντας το βάρος στα ελληνικά – και δη κυκλαδίτικα – προϊόντα ως πρωταγωνιστές του, χωρίς όμως να περιορίζεται στην "ελληνική συνταγή", όπως το θέτει, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα τα αναδεικνύει. Αντιθέτως, θα κινηθεί δημιουργικά, συνθέτοντας δύο γαστρονομικά μενού που θα εκφράζουν την κυκλαδίτικη γεύση μέσα από προτάσεις όπως το καλαμάρι με beurre blanc ταραμά και χαβιάρι, ή η γκασπάτσο με νιώτικο σκοτύρι, ενώ αντίστοιχα πειράγματα επιφυλάσσει και για την κάρτα των επιδορπίων, με ιδέες όπως το παγωτό από φύλλα συκιάς και μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα να μας ανοίγουν την όρεξη.

Στη νέα αυτή πορεία, συμβουλευτικό ρόλο θα κρατά ο Σωτήρης Ευαγγέλου, που θα στέκεται δίπλα στον νέο σεφ του εστιατορίου, παρακολουθώντας τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην κουζίνα τόσο του εστιατορίου, όσο και του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/12/2025

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.