Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο «Βαρούλκο», ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου «Grandma’s» του «Liostasi Hotel & Suites» στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

Θοδωρής Κυριακίδης

Αλλαγή πορείας σχεδιάζει το βραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" της Ίου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Top Notch 2022), που το ερχόμενο καλοκαίρι θα υποδεχτεί τον σεφ Θοδωρή Κυριακίδη στο τιμόνι της κουζίνας του, προκειμένου να στρέψει την πυξίδα του προς πιο μοντέρνα γαστρονομικά νερά. Έτσι, μετά τον σύντομο ελλιμενισμό του στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο 37χρονος σεφ από την Αρίδαια θα επιστρέψει στις Κυκλάδες, όπου και τον είχαμε γνωρίσει ως επικεφαλής του ξενοδοχείου "Myconian Villa Collection" και του βραβευμένου με Top Notch "Cabbanes Restaurant".

Grandma's

Με την άφιξή του στην Ίο, ο Κυριακίδης φιλοδοξεί να ανεβάσει τον γαστρονομικό πήχη του εστιατορίου, κρατώντας το βάρος στα ελληνικά – και δη κυκλαδίτικα – προϊόντα ως πρωταγωνιστές του, χωρίς όμως να περιορίζεται στην "ελληνική συνταγή", όπως το θέτει, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα τα αναδεικνύει. Αντιθέτως, θα κινηθεί δημιουργικά, συνθέτοντας δύο γαστρονομικά μενού που θα εκφράζουν την κυκλαδίτικη γεύση μέσα από προτάσεις όπως το καλαμάρι με beurre blanc ταραμά και χαβιάρι, ή η γκασπάτσο με νιώτικο σκοτύρι, ενώ αντίστοιχα πειράγματα επιφυλάσσει και για την κάρτα των επιδορπίων, με ιδέες όπως το παγωτό από φύλλα συκιάς και μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα να μας ανοίγουν την όρεξη.

Στη νέα αυτή πορεία, συμβουλευτικό ρόλο θα κρατά ο Σωτήρης Ευαγγέλου, που θα στέκεται δίπλα στον νέο σεφ του εστιατορίου, παρακολουθώντας τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην κουζίνα τόσο του εστιατορίου, όσο και του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.