Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

moldee

Moldee Bar Restaurant

Το ιδιαίτερα κομψό και ατμοσφαιρικό αυτό bar restaurant που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Μουρατίδης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Σοφοκλή Μαραγκουδάκη είναι η πλέον πολυσυζητημένη νέα άφιξη στην πόλη. Και δικαίως μια και συντονίζει τη Θεσσαλονίκη στους ρυθμούς μιας σύγχρονης κουζίνας που φλερτάρει έντονα με το fine dining μέσα από πιάτα σαν το καπνιστό φουαγκρά με φακές beluga, το λαβράκι ταρτάρ σε εκτυφλωτική σάλτσα φραγκοστάφυλου και ο άψογος μπακαλιάρος με ζαμπαγιόν σέλινο. Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, κέντρο, 2310286000

monasty

Botargo 

Στοιχεία από το βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης "ζωντανεύουν" με κομψό τρόπο στη διακόσμηση του ατμοσφαιρικού εστιατορίου του ξενοδοχείου "MonAsty" στο κέντρο της πόλης. Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα μοντέρνα ελληνική κουζίνα που συχνά εμπνέεται από τις μοναστηριακές συνταγές κι εκτελείται με ακρίβεια από τον Κωνσταντίνο Μποβιάτση. Πρωτότυπο ταρτάρ φρικασέ, φινετσάτος μπακαλιάρος σε αγιορείτικο ύφος και πολύ καλά γλυκά. Βασιλέως Ηρακλείου 45, κέντρο, 2310274545

onora

Onora 

Σχεδόν ταυτόχρονα με το επίσης ολοκαίνουργιο "Zano" στο Κολωνάκι, ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, δραστηριοποιείται και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ανοίγοντας το όμορφο και φωτεινό αυτό εστιατόριο στα ψηλά της πόλης. Κάρβουνα, ανοικτές φωτιές και γεύσεις στο αγαπημένο του medigrecian ύφος, σαν το καπνιστό χέλι με μελιτζάνα και πράσινο μήλο, το μοσχαρίσιο διάφραγμα με πελτέ ντομάτας ενισχυμένο με πετιμέζι, το λαβράκι με σάλτσα σπανακόρυζο και υπέροχο καραμελωμένο μπριός για γλυκό φινάλε. Παπαδόπουλου 17, Πανόραμα, 2310341800

fytra

Φύτρα

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το μικρό αυτό λευκοντυμένο εστιατόριο που δημιούργησε ο σεφ Γιώργος Αντωνιάδης, αποφασίζοντας πως ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία του. Τα πιάτα του είναι νόστιμα και κινούνται στο πεδίο της ελληνικής κουζίνας με διακριτικές μοντέρνες παρεμβολές , όπως η προβατίνα με ξινό τραχανά και ανθότυρο Κρήτης, το μυλοκόπι με τσιγαριαστά χόρτα και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πουρέ κολοκύθας. Αδριανουπόλεως 10, Χαριλάου, 2310318747

daios

Daios Restaurant 

Ανανέωση τώρα για το όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου που απολαμβάνει προνομιακής τοποθεσίας και θέας επί της Λεωφόρου Νίκης. Τα ηνία της κουζίνας κρατά από τον περασμένο Δεκέμβριο ο σεφ Σωτήρης Αραμπίδης, που ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στο αδερφό "Daios" της Κρήτης, προτείνοντας ενδιαφέρουσες ιδέες σε μοντέρνο ύφος όπως ο μοσχαρίσιος καβουρμάς με ραγού μανιταριών και αφυδατωμένο κρόκο αυγού, το λαβράκι φρικασέ με κρέμα καπνιστής σελινόριζας και το αρνάκι γιουβέτσι με κρέμα και κράκερ μελιτζάνας. Λεωφ. Νίκης 59, κέντρο, 2310250200

alfredos

Alfredo’s Grand Dining 

Ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής υπολειτουργίας λόγω πανδημίας, το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino επέστρεψε φέτος στην ενεργό δράση, αποπνέοντας όπως πάντα κλασική πολυτέλεια, ενισχυμένη με το ανάλογο σέρβις που ακολουθεί ρυθμό τελετουργικό. Ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης ξεδιπλώνει τη σύγχρονη κουζίνα του μέσα από ένα menu degustation αλλά και αλά καρτ, με προτάσεις όπως τα κανελόνι πράσινου μήλου με γαρίδα και καβούρι, το αργοψημένο αρνάκι φούρνου με ζυμαρικά cappelletti και το κουνέλι με κρέμα στιφάδου και φρέσκια τρούφα. 12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, Regency Casino Thessaloniki, 2310491199


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η σεφ Ελένη Σαράντη είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτό που φαίνεται

Επικεφαλής της all-female κουζίνας του "Lost Athens", αλλά και υπεύθυνη όλων των γεύσεων των ξενοδοχείων "Selina" στην Ελλάδα, η Ελένη Σαράντη ξεκίνησε από το fine dining για να μεσουρανήσει στο fine comfort, αποδεικνύοντας ότι και στον κόσμο των κουζινών, δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/03/2023

Πού θα φας τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο, για να τιμήσεις το επίσημο πιάτο της εθνικής γιορτής.

Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.

Το "Λαϊκόν" είναι το οινομαγειρείο της καρδιάς μας

Φαγάκι μέγκλα, τσίλικο και μερακλίδικο...

Τελικά, πώς μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο cool μαγαζιά της πόλης;

Ναι, το πολύ αγαπημένο σου app efood φροντίζει και γι' αυτό.

Πιάτα-ποιήματα στα εστιατόρια της Αθήνας

Ποιος είπε πως η αθηναϊκή γεύση δεν μπορεί να βρει θέση στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης;