Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

moldee

Moldee Bar Restaurant

Το ιδιαίτερα κομψό και ατμοσφαιρικό αυτό bar restaurant που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Μουρατίδης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Σοφοκλή Μαραγκουδάκη είναι η πλέον πολυσυζητημένη νέα άφιξη στην πόλη. Και δικαίως μια και συντονίζει τη Θεσσαλονίκη στους ρυθμούς μιας σύγχρονης κουζίνας που φλερτάρει έντονα με το fine dining μέσα από πιάτα σαν το καπνιστό φουαγκρά με φακές beluga, το λαβράκι ταρτάρ σε εκτυφλωτική σάλτσα φραγκοστάφυλου και ο άψογος μπακαλιάρος με ζαμπαγιόν σέλινο. Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, κέντρο, 2310286000

monasty

Botargo 

Στοιχεία από το βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης "ζωντανεύουν" με κομψό τρόπο στη διακόσμηση του ατμοσφαιρικού εστιατορίου του ξενοδοχείου "MonAsty" στο κέντρο της πόλης. Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα μοντέρνα ελληνική κουζίνα που συχνά εμπνέεται από τις μοναστηριακές συνταγές κι εκτελείται με ακρίβεια από τον Κωνσταντίνο Μποβιάτση. Πρωτότυπο ταρτάρ φρικασέ, φινετσάτος μπακαλιάρος σε αγιορείτικο ύφος και πολύ καλά γλυκά. Βασιλέως Ηρακλείου 45, κέντρο, 2310274545

onora

Onora 

Σχεδόν ταυτόχρονα με το επίσης ολοκαίνουργιο "Zano" στο Κολωνάκι, ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, δραστηριοποιείται και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ανοίγοντας το όμορφο και φωτεινό αυτό εστιατόριο στα ψηλά της πόλης. Κάρβουνα, ανοικτές φωτιές και γεύσεις στο αγαπημένο του medigrecian ύφος, σαν το καπνιστό χέλι με μελιτζάνα και πράσινο μήλο, το μοσχαρίσιο διάφραγμα με πελτέ ντομάτας ενισχυμένο με πετιμέζι, το λαβράκι με σάλτσα σπανακόρυζο και υπέροχο καραμελωμένο μπριός για γλυκό φινάλε. Παπαδόπουλου 17, Πανόραμα, 2310341800

fytra

Φύτρα

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το μικρό αυτό λευκοντυμένο εστιατόριο που δημιούργησε ο σεφ Γιώργος Αντωνιάδης, αποφασίζοντας πως ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία του. Τα πιάτα του είναι νόστιμα και κινούνται στο πεδίο της ελληνικής κουζίνας με διακριτικές μοντέρνες παρεμβολές , όπως η προβατίνα με ξινό τραχανά και ανθότυρο Κρήτης, το μυλοκόπι με τσιγαριαστά χόρτα και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πουρέ κολοκύθας. Αδριανουπόλεως 10, Χαριλάου, 2310318747

daios

Daios Restaurant 

Ανανέωση τώρα για το όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου που απολαμβάνει προνομιακής τοποθεσίας και θέας επί της Λεωφόρου Νίκης. Τα ηνία της κουζίνας κρατά από τον περασμένο Δεκέμβριο ο σεφ Σωτήρης Αραμπίδης, που ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στο αδερφό "Daios" της Κρήτης, προτείνοντας ενδιαφέρουσες ιδέες σε μοντέρνο ύφος όπως ο μοσχαρίσιος καβουρμάς με ραγού μανιταριών και αφυδατωμένο κρόκο αυγού, το λαβράκι φρικασέ με κρέμα καπνιστής σελινόριζας και το αρνάκι γιουβέτσι με κρέμα και κράκερ μελιτζάνας. Λεωφ. Νίκης 59, κέντρο, 2310250200

alfredos

Alfredo’s Grand Dining 

Ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής υπολειτουργίας λόγω πανδημίας, το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino επέστρεψε φέτος στην ενεργό δράση, αποπνέοντας όπως πάντα κλασική πολυτέλεια, ενισχυμένη με το ανάλογο σέρβις που ακολουθεί ρυθμό τελετουργικό. Ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης ξεδιπλώνει τη σύγχρονη κουζίνα του μέσα από ένα menu degustation αλλά και αλά καρτ, με προτάσεις όπως τα κανελόνι πράσινου μήλου με γαρίδα και καβούρι, το αργοψημένο αρνάκι φούρνου με ζυμαρικά cappelletti και το κουνέλι με κρέμα στιφάδου και φρέσκια τρούφα. 12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, Regency Casino Thessaloniki, 2310491199


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.