O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο σεφ Τζον Σκοτίδας @jskot

Ο John Σκοτίδας αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας στον πάντοτε απαιτητική εστιατορική σκηνή του Λονδίνου, έχοντας μέχρι πολύ πρόσφατα τον ρόλο του Executive Chef στα λονδρέζικα "Mazi" και "Suzi Tros".

Τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας - της πόλης του, στην οποία όμως δεν έχει εργαστεί ποτέ. 

Το εστιατόριο Abra Ovata στη λίμνη Βουλιαγμένης
Abra Ovata

Πιο συγκεκριμένα, ο σεφ Σκοτίδας θα αναλάβει όλη την επίβλεψη στο "Abra Ovata", στη λίμνη Βουλιαγμένης. Αυτό από μόνο του αρκεί για να στρέψει το ενδιαφέρον σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα  των νοτίων προαστίων.

> Διάβασε ακόμη: Μία κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi, δοκιμάζοντας τα πιάτα του 'Sole Giaguaro'

Ο ταλαντούχος μάγειρας -που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην αναζήτηση συνεργατών για την ομάδα του στο εν λόγω project- αναμένεται να δώσει στο "Abra Ovata" μία γευστική κατεύθυνση που θα στηρίζεται στην ελληνική πρώτη ύλη αλλά θα έχει μπόλικες επιρροές από τις παραστάσεις και τη φιλοσοφία του σεφ, που επεκτείνεται από τη νότια Αμερική μέχρι την Ασία.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.