"Frantzén" και στο Λονδίνο

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén.

Frantzén

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén. Ο Frantzén είναι από τις εμβληματικότερες παρουσίες της σκανδιναβικής γαστρονομικής σκηνής και, στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο "Frantzén" (#25 στα Wold’s 50 Best Restaurants) στη Στοκχόλμη, αποδίδει τη δική του γευστική μετάφραση της σκανδιναβικής κουζίνας.

Frantzén

Η μαγειρική του προσέγγιση στηρίζεται στην αντιμετώπιση του γεύματος ως πολυαισθητηριακής εμπειρίας, ενώ η κουζίνα του είναι αμάλγαμα του γαλλικού και σκανδιναβικού γαστρονομικού του υπόβαθρου, ενίοτε με την προσθήκη του ιαπωνικού στοιχείου. "Εργάστηκα στην Αγγλία στις αρχές της καριέρας μου, και η εικόνα που διαμόρφωσα ήταν αυτή μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο, οπότε αισθάνομαι ότι είναι σωστό να επιστρέψω ανοίγοντας ένα εστιατόριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφορες ευκαιρίες στην πόλη, αλλά καμία δεν με αντιπροσώπευε. Είναι τιμή μου να ανοίγω στο "Harrods”", δήλωσε ο σεφ στην ανακοίνωση του opening του νέου και πρώτου του εστιατορίου σε βρετανικό έδαφος που αναμένεται να ανοίξει εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Frantzén

Σημειώνεται ότι το Harrods είναι, μεταξύ άλλων, και γαστρονομικός προορισμός, που προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών, σε χώρους που περιλαμβάνουν από champagne bar και cafés, όπως το εμβληματικό "The Tiffani Blue Box Café", μέχρι εστιατόρια με τις ηχηρές υπογραφές των Jason Atherton, Tom Kerridge, Vineet Bhatia και Gordon Ramsay.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η καινοτομία στον ελληνικό καφέ ονομάζεται ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI

Ο Πρόεδρος της E.R. COFFEE EXPERIENCES, Άνθιμος Δημητριάδης, μας μιλά για το πρωτοπόρο σύστημα παραγωγής ελληνικού καφέ που εντυπωσίασε στην πρόσφατη HORECA.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/02/2024

Τα στρείδια έχουν την τιμητική τους στο 'Nyx'

Μία ξεχωριστή εμπειρία στο fusion εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Academias', στο πλαίσιο του 'Merci Chef!'.

'Talking Breads' προσεχώς και στον Χολαργό

Τα φημισμένα σάντουιτς και burgers των Εξαρχείων θα σερβίρονται σύντομα και σε νέα γειτονιά.

"Mayan": Το Nikkei μυστικό του Κέντρου

Η Nikkei "φωλιά" του σεφ Σταμάτη Τσίλια έχει αίσθηση από βαλκανικό speakeasy και ύφος χειροποίητου izakaya, από εκείνα όπου η οικειότητα σερβίρεται για ορεκτικό και η προσωπική σχέση του σεφ με τους καλεσμένους του είναι εξίσου σημαντική με τα πιάτα.

Cash

Το δημοφιλές στέκι των βορείων προαστίων επέστρεψε ριζικά αλλαγμένο, με νέο ανοιχτόκαρδο ντεκόρ και τον ταλαντούχο Αλέξη Αποστολόπουλο επικεφαλής της japanese fusion κουζίνας του.

Nyn Esti

Το εστιατόριο που δημιούργησε ο όμιλος Nice ‘n’ Easy πάνω στις ιδέες του διάστερου Σταμάτη Μισομικέ στο ΕΜΣΤ ανατρέπει τα δεδομένα των εστιατορίων των μουσείων στην Ελλάδα. Δημιουργική και πολύ νόστιμη κουζίνα-χάπενινγκ που κάνει τη γαστρονομία να στέκεται επάξια δίπλα στην τέχνη.

"Yoda Athens": Η αυλαία είναι μονίμως ανοιχτή στην Ιπποκράτους

Το all day bar restaurant σε κερδίζει αβίαστα με τον κομψό του χώρο και τις μοναδικές γεύσεις του.