"Frantzén" και στο Λονδίνο

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén.

Frantzén

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén. Ο Frantzén είναι από τις εμβληματικότερες παρουσίες της σκανδιναβικής γαστρονομικής σκηνής και, στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο "Frantzén" (#25 στα Wold’s 50 Best Restaurants) στη Στοκχόλμη, αποδίδει τη δική του γευστική μετάφραση της σκανδιναβικής κουζίνας.

Frantzén

Η μαγειρική του προσέγγιση στηρίζεται στην αντιμετώπιση του γεύματος ως πολυαισθητηριακής εμπειρίας, ενώ η κουζίνα του είναι αμάλγαμα του γαλλικού και σκανδιναβικού γαστρονομικού του υπόβαθρου, ενίοτε με την προσθήκη του ιαπωνικού στοιχείου. "Εργάστηκα στην Αγγλία στις αρχές της καριέρας μου, και η εικόνα που διαμόρφωσα ήταν αυτή μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο, οπότε αισθάνομαι ότι είναι σωστό να επιστρέψω ανοίγοντας ένα εστιατόριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφορες ευκαιρίες στην πόλη, αλλά καμία δεν με αντιπροσώπευε. Είναι τιμή μου να ανοίγω στο "Harrods”", δήλωσε ο σεφ στην ανακοίνωση του opening του νέου και πρώτου του εστιατορίου σε βρετανικό έδαφος που αναμένεται να ανοίξει εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Frantzén

Σημειώνεται ότι το Harrods είναι, μεταξύ άλλων, και γαστρονομικός προορισμός, που προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών, σε χώρους που περιλαμβάνουν από champagne bar και cafés, όπως το εμβληματικό "The Tiffani Blue Box Café", μέχρι εστιατόρια με τις ηχηρές υπογραφές των Jason Atherton, Tom Kerridge, Vineet Bhatia και Gordon Ramsay.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.