"Frantzén" και στο Λονδίνο

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén.

Frantzén

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén. Ο Frantzén είναι από τις εμβληματικότερες παρουσίες της σκανδιναβικής γαστρονομικής σκηνής και, στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο "Frantzén" (#25 στα Wold’s 50 Best Restaurants) στη Στοκχόλμη, αποδίδει τη δική του γευστική μετάφραση της σκανδιναβικής κουζίνας.

Frantzén

Η μαγειρική του προσέγγιση στηρίζεται στην αντιμετώπιση του γεύματος ως πολυαισθητηριακής εμπειρίας, ενώ η κουζίνα του είναι αμάλγαμα του γαλλικού και σκανδιναβικού γαστρονομικού του υπόβαθρου, ενίοτε με την προσθήκη του ιαπωνικού στοιχείου. "Εργάστηκα στην Αγγλία στις αρχές της καριέρας μου, και η εικόνα που διαμόρφωσα ήταν αυτή μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο, οπότε αισθάνομαι ότι είναι σωστό να επιστρέψω ανοίγοντας ένα εστιατόριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφορες ευκαιρίες στην πόλη, αλλά καμία δεν με αντιπροσώπευε. Είναι τιμή μου να ανοίγω στο "Harrods”", δήλωσε ο σεφ στην ανακοίνωση του opening του νέου και πρώτου του εστιατορίου σε βρετανικό έδαφος που αναμένεται να ανοίξει εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Frantzén

Σημειώνεται ότι το Harrods είναι, μεταξύ άλλων, και γαστρονομικός προορισμός, που προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών, σε χώρους που περιλαμβάνουν από champagne bar και cafés, όπως το εμβληματικό "The Tiffani Blue Box Café", μέχρι εστιατόρια με τις ηχηρές υπογραφές των Jason Atherton, Tom Kerridge, Vineet Bhatia και Gordon Ramsay.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.