5 βιβλία για το street food, το δικό μας και των άλλων

Tο street food σερβίρεται διαχρονικά με ειλικρίνεια και ουσία, όπως ακριβώς και τα βιβλία που αφιερώνονται σε αυτό.

5 βιβλία για το street food, το δικό μας και των άλλων

Από την καντίνα στο χέρι και από εκεί στις σελίδες, το street food σερβίρεται διαχρονικά με ειλικρίνεια και ουσία, απαλλαγμένο από επιτηδευμένες φιοριτούρες. Όπως ακριβώς και τα βιβλία που αφιερώνονται σε αυτό.

Σουβλάκι.
εκδ. Πατάκη


Το παράδοξο είναι ότι δεν υπήρχε ούτε ένα βιβλίο αφιερωμένο στο δημοφιλέστερο ελληνικό street food. Το δίκαιο είναι ότι οι Μαρίνα Πετρίδου και Τάσος Μπρεκουλάκης αποκατέστησαν αυτή την παράλειψη με το εκτενέστερο –και μοναδικό– αφιέρωμα στο σουβλάκι με custom σκίτσα του Κωνσταντίνου Φυντάνη.

The World Atlas of Street Food

The World Atlas of Street Food
εκδ. Thames & Hudson Ltd

Από τα χωριά της Παταγονίας μέχρι μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να τρώνε το φαγητό του δρόμου γιατί είναι φθηνό, άφθονο και ποικίλο. (Εξ)ερευνώντας, η Carol Wilson εντόπισε τα σπουδαιότερα σημεία για street food και αναδεικνύει το γευστικό τους αποτύπωμα μέσα από 72 συνταγές.

Street Food

Street Food
εκδ. Ψυχογιός

Ο σεφ που έχει κάνει το όνομά του απαραίτητη κατάληξη σε πολλές συνταγές, ετοίμασε ακόμη ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή το ελληνικό και διεθνές street food. Επομένως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το burger του Άκη, το hot dog του Άκη, το σουβλάκι του Άκη (Πετρετζίκη), και άλλες ακόμη προτάσεις του Μίδα του ίντερνετ. 

Η καλύτερη πίτσα του κόσμου

Η καλύτερη πίτσα του κόσμου
εκδ. Πατάκη

Αλεύρι, προζύμι, νερό. Από αυτά τα απλά υλικά φτιάχνεται ένα θεϊκό φαγητό, η πίτσα. Επιφανής σπεσιαλίστας, ο Bonci Gabriele, ο επονομαζόμενος βασιλιάς της Ρώμης, μοιράζεται την εμπειρία –και κυρίως το πάθος του– γι’ αυτό το ταπεινό street food που λατρεύουμε δικαίως όλοι. 

The Street Food Secret: The World's Most Exciting Fast Food in Your Own Kitchen

The Street Food Secret
εκδ. Little, Brown Book Group

Το καλό street food έχει μόνο ανεμελιά και απολαμβάνεται με το χέρι, χωρίς πολλά πολλά! Έτσι σκέφτηκε και ο συγγραφέας Kenny McGovern και ανέπτυξε το ρεπερτόριό του στο παγκόσμιο γευστικό καλειδοσκόπιο, με ένα βιβλίο για το φαγητό στην πιο αυθεντική του μορφή, από τους δρόμους της Βομβάης, του Μαρακές, του Λονδίνου…
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.