5 βιβλία για το street food, το δικό μας και των άλλων

Tο street food σερβίρεται διαχρονικά με ειλικρίνεια και ουσία, όπως ακριβώς και τα βιβλία που αφιερώνονται σε αυτό.

5 βιβλία για το street food, το δικό μας και των άλλων

Από την καντίνα στο χέρι και από εκεί στις σελίδες, το street food σερβίρεται διαχρονικά με ειλικρίνεια και ουσία, απαλλαγμένο από επιτηδευμένες φιοριτούρες. Όπως ακριβώς και τα βιβλία που αφιερώνονται σε αυτό.

Σουβλάκι.
εκδ. Πατάκη


Το παράδοξο είναι ότι δεν υπήρχε ούτε ένα βιβλίο αφιερωμένο στο δημοφιλέστερο ελληνικό street food. Το δίκαιο είναι ότι οι Μαρίνα Πετρίδου και Τάσος Μπρεκουλάκης αποκατέστησαν αυτή την παράλειψη με το εκτενέστερο –και μοναδικό– αφιέρωμα στο σουβλάκι με custom σκίτσα του Κωνσταντίνου Φυντάνη.

The World Atlas of Street Food

The World Atlas of Street Food
εκδ. Thames & Hudson Ltd

Από τα χωριά της Παταγονίας μέχρι μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να τρώνε το φαγητό του δρόμου γιατί είναι φθηνό, άφθονο και ποικίλο. (Εξ)ερευνώντας, η Carol Wilson εντόπισε τα σπουδαιότερα σημεία για street food και αναδεικνύει το γευστικό τους αποτύπωμα μέσα από 72 συνταγές.

Street Food

Street Food
εκδ. Ψυχογιός

Ο σεφ που έχει κάνει το όνομά του απαραίτητη κατάληξη σε πολλές συνταγές, ετοίμασε ακόμη ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή το ελληνικό και διεθνές street food. Επομένως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το burger του Άκη, το hot dog του Άκη, το σουβλάκι του Άκη (Πετρετζίκη), και άλλες ακόμη προτάσεις του Μίδα του ίντερνετ. 

Η καλύτερη πίτσα του κόσμου

Η καλύτερη πίτσα του κόσμου
εκδ. Πατάκη

Αλεύρι, προζύμι, νερό. Από αυτά τα απλά υλικά φτιάχνεται ένα θεϊκό φαγητό, η πίτσα. Επιφανής σπεσιαλίστας, ο Bonci Gabriele, ο επονομαζόμενος βασιλιάς της Ρώμης, μοιράζεται την εμπειρία –και κυρίως το πάθος του– γι’ αυτό το ταπεινό street food που λατρεύουμε δικαίως όλοι. 

The Street Food Secret: The World's Most Exciting Fast Food in Your Own Kitchen

The Street Food Secret
εκδ. Little, Brown Book Group

Το καλό street food έχει μόνο ανεμελιά και απολαμβάνεται με το χέρι, χωρίς πολλά πολλά! Έτσι σκέφτηκε και ο συγγραφέας Kenny McGovern και ανέπτυξε το ρεπερτόριό του στο παγκόσμιο γευστικό καλειδοσκόπιο, με ένα βιβλίο για το φαγητό στην πιο αυθεντική του μορφή, από τους δρόμους της Βομβάης, του Μαρακές, του Λονδίνου…
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.