Το "Brutus Tavern" ξανά κοντά στους meat lovers

Το πολυτελές και ατμοσφαιρικό meat resto μόλις επέστρεψε στο Κολωνάκι με νέες γεύσεις αλλά και τα signature πιάτα που το καθιέρωσαν.

brutus1

Ήταν από τα μαγαζιά που ξεχώρισαν στην κούρσα της δύσκολης περσινής σεζόν το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό steakhouse που δημιούργησε η τριάδα Μωράκης - Μελισσάρης – Κανελλόπουλος στο χώρο του παλιού "Nikkei" στο Κολωνάκι. Αν έψαχνε κανείς τους λόγους της επιτυχίας, πέρα από το κοκαλάκι της νυχτερίδας που αποδεδειγμένα κατέχει η ομάδα του μαγαζιού, θα μπορούσε αφενός να σταθεί στον όμορφο διάκοσμο που συνδυάζει δυνατές δόσεις από κάποια πολυτελή πριβέ λέσχη με ζεστές μπιστρό πινελιές, αφετέρου στις άλλοτε οικείες και άλλοτε εξαντρίκ γεύσεις υπό την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που εκτελεί ο στενός του συνεργάτης Στέφανος Ρίζος. 

Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές διατηρούνται και στο ολοκαίνουργιο μενού του "Brutus", το οποίο επέστρεψε μόλις από τη θερινή του ανάπαυλα. Αναφέρομαι σε πιάτα όπως η χαρακτηριστική κρεατόπιτα του μαγαζιού με την τραγανή κρούστα διακοσμημένη με ένα καλλιγραφικό "Β" που σπάνε απολαυστικά μπροστά σου, η αρωματική και ξινούτσικη σαλάτα άγριων μανιταριών που έρχεται "χιονισμένη" με πεκορίνo αλλά και τα αμαρτωλά ζουμερά μικροσκοπικά burger sliders με πολύ καλό κιμά, παλαιωμένο τσένταρ και τρουφάτη μαγιονέζα. 

brutus2

Πλάι τους, σε μια ειδική βραδιά λίγο προτού το μαγαζί ανοίξει τις πόρτες του για φέτος, γευτήκαμε και νέες προτάσεις της κουζίνας. Την αρχή έκανε ένα πρωτότυπο χούμους με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο και λάδι βασιλικού, ζωηρό, καπνιστό και φινετσάτο, που τρως μαζί με τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα. Αίσθηση καπνού είχαν ακόμα τα ρολά καμένης μελιτζάνας που ακολούθησαν, σε ένα ενδιαφέρον umami-σιο πάντρεμα με κρέμα κουκουναριού, σουσάμι και miso. Ένα πικάντικο λουκάνικο από olive fed χοιρινό, πάλι, εμπνέει την κουζίνα για μια ευφάνταστη "λουκανικόπιτα" που ακουμπά πάνω σε διπλή σάλτσα από πορτοκάλι και espresso με εσπεριδοειδή. Οι εντάσεις του πιάτου δουλεύουν όμορφα, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ταρτάρ μοσχαριού που συνοδεύεται από κρέμα καμένου πράσου, πολύ αιχμηρή και μονοδιάστατη. 

brutus3

Περνώντας στα κύρια, σταθήκαμε στο από πέρσι best seller κοτόπουλο με την πληθωρική νοστιμιά τρούφας, φουαγκρά και σος Αlbufera, και χαρήκαμε δεόντως τη βαθιά κρεατένια νοστιμιά μιας ισπανικής côte de bœuf από Black Angus που ήρθε με το λιπάκι της κολακευμένο από το σωστό ψήσιμο. Εντελώς ανανεωμένος ο γλυκός επίλογος, έφερε στο τραπέζι citrus cake σε στρώσεις με κομψή σος εσπεριδοειδών και τάρτα σοκολάτας με πλούσια γεύση και δροσερό παγωτό κανέλας. 

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 2107240453, τιμή: € 65 - 80 

( + ) Ωραία ατμόσφαιρα, επαγγελματικό σέρβις και φροντισμένη λίστα κρασιών με ετικέτες ελληνικές και νεοκοσμίτικες.

( - ) Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά συνοδευτικά των κρεάτων, τα mac’n’cheese θα στέκονταν καλύτερα με ένα πιο ζωηρό και μαστιχωτό τυρί.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Brutus Tavern

Λεβέντη 3, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.