Το "Brutus Tavern" ξανά κοντά στους meat lovers

Το πολυτελές και ατμοσφαιρικό meat resto μόλις επέστρεψε στο Κολωνάκι με νέες γεύσεις αλλά και τα signature πιάτα που το καθιέρωσαν.

brutus1

Ήταν από τα μαγαζιά που ξεχώρισαν στην κούρσα της δύσκολης περσινής σεζόν το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό steakhouse που δημιούργησε η τριάδα Μωράκης - Μελισσάρης – Κανελλόπουλος στο χώρο του παλιού "Nikkei" στο Κολωνάκι. Αν έψαχνε κανείς τους λόγους της επιτυχίας, πέρα από το κοκαλάκι της νυχτερίδας που αποδεδειγμένα κατέχει η ομάδα του μαγαζιού, θα μπορούσε αφενός να σταθεί στον όμορφο διάκοσμο που συνδυάζει δυνατές δόσεις από κάποια πολυτελή πριβέ λέσχη με ζεστές μπιστρό πινελιές, αφετέρου στις άλλοτε οικείες και άλλοτε εξαντρίκ γεύσεις υπό την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που εκτελεί ο στενός του συνεργάτης Στέφανος Ρίζος. 

Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές διατηρούνται και στο ολοκαίνουργιο μενού του "Brutus", το οποίο επέστρεψε μόλις από τη θερινή του ανάπαυλα. Αναφέρομαι σε πιάτα όπως η χαρακτηριστική κρεατόπιτα του μαγαζιού με την τραγανή κρούστα διακοσμημένη με ένα καλλιγραφικό "Β" που σπάνε απολαυστικά μπροστά σου, η αρωματική και ξινούτσικη σαλάτα άγριων μανιταριών που έρχεται "χιονισμένη" με πεκορίνo αλλά και τα αμαρτωλά ζουμερά μικροσκοπικά burger sliders με πολύ καλό κιμά, παλαιωμένο τσένταρ και τρουφάτη μαγιονέζα. 

brutus2

Πλάι τους, σε μια ειδική βραδιά λίγο προτού το μαγαζί ανοίξει τις πόρτες του για φέτος, γευτήκαμε και νέες προτάσεις της κουζίνας. Την αρχή έκανε ένα πρωτότυπο χούμους με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο και λάδι βασιλικού, ζωηρό, καπνιστό και φινετσάτο, που τρως μαζί με τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα. Αίσθηση καπνού είχαν ακόμα τα ρολά καμένης μελιτζάνας που ακολούθησαν, σε ένα ενδιαφέρον umami-σιο πάντρεμα με κρέμα κουκουναριού, σουσάμι και miso. Ένα πικάντικο λουκάνικο από olive fed χοιρινό, πάλι, εμπνέει την κουζίνα για μια ευφάνταστη "λουκανικόπιτα" που ακουμπά πάνω σε διπλή σάλτσα από πορτοκάλι και espresso με εσπεριδοειδή. Οι εντάσεις του πιάτου δουλεύουν όμορφα, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ταρτάρ μοσχαριού που συνοδεύεται από κρέμα καμένου πράσου, πολύ αιχμηρή και μονοδιάστατη. 

brutus3

Περνώντας στα κύρια, σταθήκαμε στο από πέρσι best seller κοτόπουλο με την πληθωρική νοστιμιά τρούφας, φουαγκρά και σος Αlbufera, και χαρήκαμε δεόντως τη βαθιά κρεατένια νοστιμιά μιας ισπανικής côte de bœuf από Black Angus που ήρθε με το λιπάκι της κολακευμένο από το σωστό ψήσιμο. Εντελώς ανανεωμένος ο γλυκός επίλογος, έφερε στο τραπέζι citrus cake σε στρώσεις με κομψή σος εσπεριδοειδών και τάρτα σοκολάτας με πλούσια γεύση και δροσερό παγωτό κανέλας. 

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 2107240453, τιμή: € 65 - 80 

( + ) Ωραία ατμόσφαιρα, επαγγελματικό σέρβις και φροντισμένη λίστα κρασιών με ετικέτες ελληνικές και νεοκοσμίτικες.

( - ) Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά συνοδευτικά των κρεάτων, τα mac’n’cheese θα στέκονταν καλύτερα με ένα πιο ζωηρό και μαστιχωτό τυρί.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.