Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Η συλλεκτική φιάλη  του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Δεν θα ήταν άτοπο να πεις ότι οι λέξεις ήλιος, θάλασσα, καΐκια, μεζές, ούζο συμπυκνώνουν εν πολλοίς την πεμπτουσία του ελληνικού καλοκαιριού. Τα μοναδικά ελληνικά καΐκια μάλιστα είναι συνώνυμα με την ελληνική ιστορία, συνδυάζοντας αισθητική και λειτουργικότητα χάρη στο ξεχωριστό σχήμα τους. Μη νομίζετε όμως ότι ξεπερνούν τις 2000  σ' όλη την επικράτεια, ειδικά από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση πριμοδοτεί την καταστροφή τους. Κι όμως, στολίζουν με την ξεχωριστή σιλουέτα τους τα γραφικά μας λιμάνια και αρμενίζουν στις θάλασσες βαμμένα σε ζωηρά χρώματα, μόνο που η ξυλοναυπηγική τέχνη δυστυχώς σιγά – σιγά χάνεται. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Ούζου Πλωμαρίου να αφιερώσει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και την τέχνη τους που κάποτε άνθιζε κυριολεκτικά στα καρνάγια. Η ολόλευκη φιάλη στολίζεται με τέσσερις πινελιές σε δημοφιλή χρώματα των καϊκιών μας - γαλάζιο, κόκκινο, κίτρινο και μαύρο- εκφράζοντας δημιουργικά την ομορφιά τους και το ελεύθερο πνεύμα τους.  

Ούζο Πλωμαρίου

Πίνοντας τις μυρωδάτες γουλιές του Ούζου Πλωμαρίου που μοσχοβολάνε γλυκάνισο, πιπέρι, χαμομήλι, φλούδες εσπεριδοειδών και κόλιαντρο, ταξιδεύεις πάνω απ' τα κύματα με τρεχαντήρια, περάματα, λίμπερτι, τσερνίκια, καραβόσκαρους, βαρκαλάδες, γάιτες και ζεις τη γοητεία της παράδοσης και της ναυτοσύνης, τόσο συνυφασμένης με το ελληνικό ταμπεραμέντο. Αξίζει λοιπόν μια προνομιακή θέση στην κάβα μας αυτή η συλλεκτική φιάλη - δημιουργικό από τους Red Design Consultants- δίπλα ίσως στην προηγούμενη συλλεκτική αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 για όσους πρόλαβαν και την πήραν. Ψάξτε να την βρείτε!

Ούζο Πλωμαρίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.