Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Η συλλεκτική φιάλη  του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Δεν θα ήταν άτοπο να πεις ότι οι λέξεις ήλιος, θάλασσα, καΐκια, μεζές, ούζο συμπυκνώνουν εν πολλοίς την πεμπτουσία του ελληνικού καλοκαιριού. Τα μοναδικά ελληνικά καΐκια μάλιστα είναι συνώνυμα με την ελληνική ιστορία, συνδυάζοντας αισθητική και λειτουργικότητα χάρη στο ξεχωριστό σχήμα τους. Μη νομίζετε όμως ότι ξεπερνούν τις 2000  σ' όλη την επικράτεια, ειδικά από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση πριμοδοτεί την καταστροφή τους. Κι όμως, στολίζουν με την ξεχωριστή σιλουέτα τους τα γραφικά μας λιμάνια και αρμενίζουν στις θάλασσες βαμμένα σε ζωηρά χρώματα, μόνο που η ξυλοναυπηγική τέχνη δυστυχώς σιγά – σιγά χάνεται. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Ούζου Πλωμαρίου να αφιερώσει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και την τέχνη τους που κάποτε άνθιζε κυριολεκτικά στα καρνάγια. Η ολόλευκη φιάλη στολίζεται με τέσσερις πινελιές σε δημοφιλή χρώματα των καϊκιών μας - γαλάζιο, κόκκινο, κίτρινο και μαύρο- εκφράζοντας δημιουργικά την ομορφιά τους και το ελεύθερο πνεύμα τους.  

Ούζο Πλωμαρίου

Πίνοντας τις μυρωδάτες γουλιές του Ούζου Πλωμαρίου που μοσχοβολάνε γλυκάνισο, πιπέρι, χαμομήλι, φλούδες εσπεριδοειδών και κόλιαντρο, ταξιδεύεις πάνω απ' τα κύματα με τρεχαντήρια, περάματα, λίμπερτι, τσερνίκια, καραβόσκαρους, βαρκαλάδες, γάιτες και ζεις τη γοητεία της παράδοσης και της ναυτοσύνης, τόσο συνυφασμένης με το ελληνικό ταμπεραμέντο. Αξίζει λοιπόν μια προνομιακή θέση στην κάβα μας αυτή η συλλεκτική φιάλη - δημιουργικό από τους Red Design Consultants- δίπλα ίσως στην προηγούμενη συλλεκτική αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 για όσους πρόλαβαν και την πήραν. Ψάξτε να την βρείτε!

Ούζο Πλωμαρίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.