Βραβείο Restaurant & Bar Design Award 2022 για το "Delta"

Tο εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ, που σηματοδότησε μια νέα εποχή στο ελληνικό fine dining, τιμήθηκε πρόσφατα με το «Restaurant & Bar Design Award 2022» στην κατηγορία «Europe – In Another Space».

Delta Restaurant

Ο ίσως πιο επιδραστικός διαγωνισμός design για χώρους εστίασης παγκοσμίως, που αφορά χώρους που βρίσκονται μέσα σε μουσεία, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς, οπουδήποτε εκτός από ξενοδοχεία, διοργανώθηκε για 14η χρονιά τιμώντας τους πιο δημιουργικούς χώρους εστίασης σε ολόκληρο τον κόσμο και τους ανθρώπους που τους σχεδίασαν. Ο θεσμός επιφύλασσε φέτος μια ευχάριστη έκπληξη αφού το αθηναϊκό "Delta" στο ΚΠΙΣΝ τιμήθηκε με το "Restaurant & Bar Design Award 2022" στην κατηγορία "Europe – In Another Space".

Διαβάστε Επίσης

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του "Delta" ανατέθηκε στο βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο "Kois Associated Architects", που, θέτοντας τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα ως αφετηρία, φρόντισε το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το όραμα του αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Ρέντσο Πιάνο. Το εστιατόριο διακρίθηκε ανάμεσα σε 27 εστιατόρια και μπαρ που βρίσκονται στο Παρίσι, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ξεχωρίζουν για το πρωτότυπο design τους.

Διαβάστε Επίσης

Η προσέγγιση της κουζίνας είναι, όπως πετυχημένα περιγράφεται στο site του εστιατορίου, ένα αινιγματικό αφήγημα που με βασικό αξίωμα "καμία απώλεια - καμία σπατάλη", ξεδιπλώνεται σε ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία.

DELTA DINING ROOM
©Nikos Paliopoulos Pictures

To concept είναι η έκφραση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της Ελλάδας του σήμερα, μέσω μιας αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας που παραπέμπει νοερά στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.  Αυτό επιτυγχάνεται όχι με τη χρήση και προβολή ιστορικών μοτίβων ή αντικειμένων, αλλά με την αρχιτεκτονική προσέγγιση στο ζήτημα της ελληνικής ταυτότητας. "Εστιάσαμε σε αρχέτυπες ατμόσφαιρες και μυθολογικές δομές. Ο σκοπός μας ήταν ο χώρος να αποπνέει μια αίσθηση φιλόξενης οικειότητας αλλά και μυστηρίου που θα είναι αλάνθαστα ελληνική.  Μας απασχόλησε η δημιουργία μιας νέας ανάγνωσης του χώρου βασισμένη στην ανθρώπινη κλίμακα, έτσι ώστε ο επισκέπτης υποσυνείδητα να νιώσει μια αίσθηση εφορίας και οικειότητας με την άφιξη του.",  εξηγεί ο Στέλιος Κόης, επικεφαλής του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associated Architects.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.