Το "Ches" σηκώνει αυλαία στην Ίο

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο της Ίου προτείνει ένα γαστρονομικό island hopping στις Κυκλάδες με τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Ches Ios

Ένα διαρκώς πιο ενδιαφέρον γαστρονομικό και όχι μόνο προφίλ φαίνεται να διαμορφώνει η Ίος, παρουσιάζοντας ποιοτικές προτάσεις που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία που προσφέρει το αγαπημένο κυκλαδονήσι στους επισκέπτες του. Η πιο σημαντική από τις φετινές νέες αφίξεις είναι ασφαλώς το εστιατόριο "Ches" που ανοίγει τις πόρτες του στις 30/7 με fine dining διάθεση πάνω στην μαγική παραλία του Παπά. 
 

Ches Ios 1

Κομμάτι του πολύ ξεχωριστού ξενοδοχείου "Calilo" που ανήκει στο premium portfolio του δραστήριου ομίλου LuxurIos, αλλά με εντελώς δική του προσωπικότητα, το εστιατόριο ξεδιπλώνει τη δράση του σε έναν πολύ κομψό και ατμοσφαιρικό χώρο με arty χαρακτήρα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με πολλούς Χρυσούς Σκούφους αλλά και ένα αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου "CTC", ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να κάνει μια πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. 

"Ερωτεύτηκα το νησί όπως και το ξενοδοχείο από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα, τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για την μοναδική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται" λέει στο "α" ο πολύ ταλαντούχος σεφ, ο οποίος επιμελείται τη γευστική πρόταση του "Calilo" συνολικά, αρχής γενομένης από το πρωινό που έχει ενισχυθεί με πολλά τοπικά προϊόντα και το all day εστιατόριο που σερβίρει fine comfort ελληνικές γεύσεις. 

Όσο για το ολοκαίνουργιο "Ches", η έμπνευση του έχει την αφετηρία της στο χαρισματικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και τις γεύσεις τους, που περνά μέσα από το προσωπικό μαγειρικό του φίλτρο. Έτσι, υπό το γενικό concept "33 πιάτα από τα 33 κυκλαδονήσια" ο σεφ Τσιοτίνης προτείνει ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό island hopping που αξίζει να απολαύσετε αν σχεδιάζετε διακοπές στο νησί. 

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Τα πιάτα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο κάποιες από τις πρώτες "στάσεις" του μενού με το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το εστιατόριο περιλαμβάνουν το Νησί των Ανέμων (μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με φρέσκα βότανα και χειροποίητο λαρδί), την Σαντορίνη (βελουτέ φάβας με μαστίχα, ταρτάρ από ψάρι ημέρας και τηγανητή κάπαρη) και βεβαίως την Ίο (σιγομαγειρεμένο ντόπιο κατσικάκι στα κάρβουνα με χειροποίητο ζυμαρικό μερμιτζέλι και κονφί λαχανικών).

"Ches" (Ξεν. "Calilo"), Παραλία Παπά, Ίος, 2286440740

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.