''Manouka'': Πρωτότυπες γαστρονομικές αναγνώσεις συναντούν το ελληνικό terroir

Ένας κατάλογος βασισμένος σε ελληνικά προϊόντα σερβίρεται με θέα την Ακρόπολη.

Manouka

Από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα ανοίγματα στο ιστορικό τρίγωνο, το "manouka" μετράει ήδη άλματα εξέλιξης, και η καλοκαιρινή σεζόν το βρίσκει σε μεγάλες δημιουργικές ορέξεις υπό την καθοδήγηση του νέου του σεφ, Στάθη Χρηστίδη. Σοφιστικέ wine restaurant με συγκλονιστική θέα και με έφεση σε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και ετικέτες, που γεμίζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα ράφια της οινοθήκης του, σε επιμέλεια του sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, συνοδεύεται με αναπάντεχες gastro-bistrot προτάσεις. Το γαστρονομικό κομμάτι δεν υπολείπεται σε τίποτα του οινικού, καθώς το "manouka" κάνει και τα δύο πρωταγωνιστές με φόντο τον ελληνικό αμπελώνα.

Manouka

Για του λόγου το αληθές, οι φινετσάτοι λαχανοντολμάδες ως dumplings και τα ανατρεπτικά παπουτσάκια σε ταρτάρ είναι μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που ξυπνούν μνήμες. Ο μικρός αλλά πολύ ενδιαφέρων κατάλογος με ΠΟΠ προϊόντα από όλη την Ελλάδα φέρνει στο τραπέζι fine dining ενσαρκώσεις κλασικών πιάτων, με βασικό μέλημα τη νοστιμιά. Κάπως έτσι η σύγχρονη γαστρονομική πρόταση, η ευρηματική wine list, καθώς και η προσεγμένη κάρτα των cocktail με βάση το ελληνικό στοιχείο, την οποία επιμελείται ο mixologist Γιάννης Πισσάς, έχει βρει το ιδανικό location στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και την Πλάκα.        

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.