''Manouka'': Πρωτότυπες γαστρονομικές αναγνώσεις συναντούν το ελληνικό terroir

Ένας κατάλογος βασισμένος σε ελληνικά προϊόντα σερβίρεται με θέα την Ακρόπολη.

Manouka

Από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα ανοίγματα στο ιστορικό τρίγωνο, το "manouka" μετράει ήδη άλματα εξέλιξης, και η καλοκαιρινή σεζόν το βρίσκει σε μεγάλες δημιουργικές ορέξεις υπό την καθοδήγηση του νέου του σεφ, Στάθη Χρηστίδη. Σοφιστικέ wine restaurant με συγκλονιστική θέα και με έφεση σε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και ετικέτες, που γεμίζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα ράφια της οινοθήκης του, σε επιμέλεια του sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, συνοδεύεται με αναπάντεχες gastro-bistrot προτάσεις. Το γαστρονομικό κομμάτι δεν υπολείπεται σε τίποτα του οινικού, καθώς το "manouka" κάνει και τα δύο πρωταγωνιστές με φόντο τον ελληνικό αμπελώνα.

Manouka

Για του λόγου το αληθές, οι φινετσάτοι λαχανοντολμάδες ως dumplings και τα ανατρεπτικά παπουτσάκια σε ταρτάρ είναι μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που ξυπνούν μνήμες. Ο μικρός αλλά πολύ ενδιαφέρων κατάλογος με ΠΟΠ προϊόντα από όλη την Ελλάδα φέρνει στο τραπέζι fine dining ενσαρκώσεις κλασικών πιάτων, με βασικό μέλημα τη νοστιμιά. Κάπως έτσι η σύγχρονη γαστρονομική πρόταση, η ευρηματική wine list, καθώς και η προσεγμένη κάρτα των cocktail με βάση το ελληνικό στοιχείο, την οποία επιμελείται ο mixologist Γιάννης Πισσάς, έχει βρει το ιδανικό location στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και την Πλάκα.        

Περισσότερες πληροφορίες

Manouka

Ερμού 46, (ξεν. «Utopia» 7ος όροφος), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

30/01/2023

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.