Το "Saitama" μιξάρει κεμπάπ και κοκτέιλ στον Κεραμεικό

Το νέο στέκι των Σταμάτη Σταματιάδη και Άνταμ Κοντοβά εμπνέεται από το anime του τίτλου και παρουσιάζει ένα ανατρεπτικό mix n match ανατολίτικων και ασιατικών γεύσεων, με noodles, κεμπάπ και tap cocktails.

Saitama Κεραμεικός

Την έφεσή του για ατμοσφαιρικούς χώρους και ευρηματικά cocktails έφερε στον Κεραμεικό ο Σταμάτης Σταματιάδης, τον οποίο μετά το δικό του "Buñuel" στο Κολωνάκι, θα συναντούμε πλέον και στο ολοκαίνουριο "Saitama". Με όνομα εμπνευσμένο απ' τον κεντρικό ήρωα του anime "One Punch Man", το νέο αυτό spot παντρεύει το street food με τα cocktails, μιξάροντας κεμπάπ και noodles, με tap cocktails και cool vibes.

Στο κομμάτι του φαγητού βρίσκουμε τον Άνταμ Κοντοβά να περνά τα αγαπημένα street εδέσματα μέσα από το fusion μαγειρικό του φίλτρο για να συνθέσει ένα μικρό κι ευέλικτο mix n match ανατολίτικων και ασιατικών γεύσεων, που θα ακολουθεί τις αλλαγές των εποχών. Τέσσερα κεμπάπ, τέσσερα noodles, μία σαλάτα και ένα γλυκό συνθέτουν την κάρτα, με επιλογές όπως το κεμπάπ από μοσχάρι και αρνί, με σάλτσα Καμπαγιάκι, μαγιονέζα μίσο, τηγανιτό κρεμμύδι και γουακάμε, ή το vegan με κιμά λαχανικών, ταχίνι, ραπανάκια και σουμάκ, να σερβίρονται πλάι σε noodles με ψητή πανσέτα και κίμτσι, μποκ τσόι, τηγανιτό κρεμμύδι, ενταμάμε και σάλτσα Σαΐτάμα ή τα χορτοφαγικά με ντομάτα λιαστή, κολοκύθι, ελιές, πέστο και μανούρι. Όλα τα κεμπάπ σερβίρονται με αραβική πίτα, αρωματικό ρύζι και σπιτικές πίκλες, η σαλάτα θα είναι μία και εποχική (καλοκαιρινές ντομάτες, νεκταρίνια , άγρια ρόκα, εσπεριδοειδή, αμύγδαλα, φέτα και στο μενού αυτών των ημερών), ενώ το γλυκό για την ώρα είναι ένα "παγωτό που ήθελε να είναι Baked Alaska", με parfait κρέμας ή σοκολάτας.

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας σεφ εντελώς out of the box

Όσο για τα ποτά, η μπάρα συμμετέχει στη δράση με εναλλασσόμενα tap cocktails που σχεδιάζει ο Πάνος Μιγκλής (φιναλίστ στον διαγωνισμό του World Class για το 2021), δίνοντας ταιριαστό με τις γεύσεις twist σε κλασικά φαβορί. Έτσι, αυτήν την περίοδο τα βρυσάκια σερβίρουν Negroni αρωματισμένο με φράουλα και κεράσι, Spicy Margarita με αρώματα Tom Yum, Mai Tai με cordial ψημένου ανανά και Gin & Tonic με κόλιανδρο και δυόσμο.

Με take out φιλοσοφία στην καρδιά του, αλλά και χώρο για open air άραγμα, ταιριαστό με την after drinks λογική του, το "Saitama" είναι μόνο η πρώτη φάση ενός ευρύτερου project που θα ξεδιπλωθεί στην οδό Κεραμεικού, με επόμενο στάδιο ένα speakeasy playroom όπου ο προτζέκτορας θα εναλλάσσει παλιά anime με euro cult classics όπως οι ταινίες του Tinto Brass όσο κλασικά video games θα αναβοσβήνουν στα arcades πλάι στη μπάρα – εργαστήριο του Σταματιάδη, αλλά και έναν κήπο για picnic με οικολογικό πρόσημο αργότερα.

Διαβάστε Επίσης

Κεραμεικού 101, Κεραμεικός
693 662 0780

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.