''Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar'': Out of the box ψαροφαγία για μυημένους

Σε έναν υπέροχο, φωτεινό χώρο, τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται με το μεράκι των σεφ και εγγυώνται αξέχαστες θαλασσινές γεύσεις.

Ακροβόλι © LEONIDAS TOUMBANOS

Καλύτερο από ποτέ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το θαλασσινό εστιατόριο της Βούλας, με τον πάντα εφευρετικό Παναγιώτη Λιατόπουλο να παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία της κουζίνας, ανανεώνοντας με φρέσκες ιδέες μια ήδη δυναμική γαστρονομική πρόταση που βασίζεται στην πρωτοτυπία, τη νοστιμιά και, βέβαια, στην εκλεκτή ποιότητα των ψαριών και θαλασσινών. Το βήμα για να ξεδιπλώσει τις νέες δημιουργικές προτάσεις του δίνεται στον όμορφο πεζόδρομο της Ποσειδώνος με τη χαλαρωτική νησιώτικη αύρα. Ένα γεύμα στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" δεν είναι μια πρόσκαιρη απόλαυση. 

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Είναι ένα ευχάριστο, όμορφο, μεγάλο ταξίδι που αξίζει τη μετακίνηση από κάθε γωνιά της πόλης. Η αρχή γίνεται με άπαιχτα ωμά, maki και στρείδια όπως αυτά με παλαιωμένο ροζ μπαλσάμικο και πιπέρι στρειδιών ή με άρωμα καπνού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης και γλυκιά πάπρικα. Ολοκαίνουργιες ζεστές  προτάσεις, όπως το καλαμάρι τεμπούρα με πράσο και μαγιονέζα yuzu ή η καραβίδα σε κανταΐφι με κόκκινο λάχανο πίκλα, tajin, κουλί μάνγκο και πικάντικη μαγιονέζα,  δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας με τις εντάσεις τους και την ανάδειξη των πρώτων υλών, ενώ το φιλέτο μαγιάτικου στα κάρβουνα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μανταρίνι επαναπροσδιορίζει το κλασικό ψάρι στη σχάρα με σοφιστικέ αρωματική λιτότητα. Αν είστε μεγάλη παρέα και θέλετε να απολαύσετε μια ξεχωριστή εμπειρία, επιλέξτε ένα μεγάλο ψάρι και αφήστε τον σεφ να σας το ετοιμάσει head to tail σε μια εξαιρετική αλληλουχία ωμών και μαγειρευτών παρασκευών, από nigiri και σεβίτσε μέχρι κριθαρότο και παϊδάκια!

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Φυσικά, στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" τα ψάρια της επιλογής σας που έρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές θάλασσες, τη Μάνη, την  Άνδρο, την  Εύβοια και τη Λήμνο, μαγειρεύονται ή ψήνονται στην εντέλεια, ενώ το γλυκό φινάλε στέκεται στο ύψος της όλης εμπειρίας, με προτάσεις όπως η πάβλοβα με φρούτα εποχής και σορμπέ λεμόνι ή οι σφαίρες λευκής σοκολάτας με γκανάζ σοκολάτας γάλακτος, μους μαύρης σοκολάτας, soft cake, κουλί φρούτων του δάσους και πούδρα φραμπουάζ.  

Περισσότερες πληροφορίες

Ακροβόλι

Ποσειδώνος 14, Βούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.