''Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar'': Out of the box ψαροφαγία για μυημένους

Σε έναν υπέροχο, φωτεινό χώρο, τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται με το μεράκι των σεφ και εγγυώνται αξέχαστες θαλασσινές γεύσεις.

Ακροβόλι © LEONIDAS TOUMBANOS

Καλύτερο από ποτέ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το θαλασσινό εστιατόριο της Βούλας, με τον πάντα εφευρετικό Παναγιώτη Λιατόπουλο να παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία της κουζίνας, ανανεώνοντας με φρέσκες ιδέες μια ήδη δυναμική γαστρονομική πρόταση που βασίζεται στην πρωτοτυπία, τη νοστιμιά και, βέβαια, στην εκλεκτή ποιότητα των ψαριών και θαλασσινών. Το βήμα για να ξεδιπλώσει τις νέες δημιουργικές προτάσεις του δίνεται στον όμορφο πεζόδρομο της Ποσειδώνος με τη χαλαρωτική νησιώτικη αύρα. Ένα γεύμα στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" δεν είναι μια πρόσκαιρη απόλαυση. 

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Είναι ένα ευχάριστο, όμορφο, μεγάλο ταξίδι που αξίζει τη μετακίνηση από κάθε γωνιά της πόλης. Η αρχή γίνεται με άπαιχτα ωμά, maki και στρείδια όπως αυτά με παλαιωμένο ροζ μπαλσάμικο και πιπέρι στρειδιών ή με άρωμα καπνού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης και γλυκιά πάπρικα. Ολοκαίνουργιες ζεστές  προτάσεις, όπως το καλαμάρι τεμπούρα με πράσο και μαγιονέζα yuzu ή η καραβίδα σε κανταΐφι με κόκκινο λάχανο πίκλα, tajin, κουλί μάνγκο και πικάντικη μαγιονέζα,  δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας με τις εντάσεις τους και την ανάδειξη των πρώτων υλών, ενώ το φιλέτο μαγιάτικου στα κάρβουνα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μανταρίνι επαναπροσδιορίζει το κλασικό ψάρι στη σχάρα με σοφιστικέ αρωματική λιτότητα. Αν είστε μεγάλη παρέα και θέλετε να απολαύσετε μια ξεχωριστή εμπειρία, επιλέξτε ένα μεγάλο ψάρι και αφήστε τον σεφ να σας το ετοιμάσει head to tail σε μια εξαιρετική αλληλουχία ωμών και μαγειρευτών παρασκευών, από nigiri και σεβίτσε μέχρι κριθαρότο και παϊδάκια!

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Φυσικά, στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" τα ψάρια της επιλογής σας που έρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές θάλασσες, τη Μάνη, την  Άνδρο, την  Εύβοια και τη Λήμνο, μαγειρεύονται ή ψήνονται στην εντέλεια, ενώ το γλυκό φινάλε στέκεται στο ύψος της όλης εμπειρίας, με προτάσεις όπως η πάβλοβα με φρούτα εποχής και σορμπέ λεμόνι ή οι σφαίρες λευκής σοκολάτας με γκανάζ σοκολάτας γάλακτος, μους μαύρης σοκολάτας, soft cake, κουλί φρούτων του δάσους και πούδρα φραμπουάζ.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.