"Cocco Mykonos": Ρομάντσο αλά ιταλικά στη Μικρή Βενετιά

Το νέο εστιατόριο της οικογένειας του «Belvedere Hotel» φέρνει ρομαντικό χρώμα και φίνο ιταλικό comfort, σε μια μυκονιάτικη γειτονιά που πολύ τα χρειάζεται. Και με βάση τα όσα δοκιμάσαμε σε avant premiere, αυτό το ατμοσφαιρικό στέκι έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα easy going φαβορί της Χώρας.

Cocco Mykonos

Είναι εντυπωσιακή η ασίγαστη δημιουργικότητα της οικογένειας του "Belvedere", που συνεχώς δοκιμάζεται σε πράγματα καινούρια, απαιτητικά και ποιοτικά, όχι απλά συμβάλλοντας, αλλά διαμορφώνοντας στο μερίδιο που της αναλογεί, την ανοδική πορεία του νησιού. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακου του Ιουνίου, για παράδειγμα, ενόσω το "Belvedere Hilltop", η πιο πρόσφατη πρόταση φιλοξενίας του ομίλου, προσέθετε καινούριους fans στον ξενοδοχειακό βραχίονα του brand με την ξεχωριστής φινέτσας εμπειρία διαμονής που προσφέρει (ένα απ’ τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της Μυκόνου απολαμβάνουν οι τυχεροί του ένοικοι), και την ίδια στιγμή που ο Nobu Matsuhisa υποδεχόταν χαμογελαστός τους δικούς του fans στο γοητευτικό και cosy poolside του "Matsuhisa Mykonos" (το αγαπημένο του Matsuhisa ανά τον κόσμο, όπως έχει δηλώσει) για το Nobu Festival, λίγο πιο κάτω οι άνθρωποι του "Belvedere" καλωσόριζαν μια χούφτα μετρημένων καλεσμένων, για ένα preview dinner στο νέο τους εστιατορικό λανσάρισμα: το "Cocco Mykonos".

Cocco Mykonos

Στρατηγικά τοποθετημένο στην καρδιά της Μικρής Βενετιάς που, κακά τα ψέματα, πεινάει για καλοφαγικές προτάσεις ενός κάποιου επιπέδου, το "Cocco Mykonos" πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου - και κρίνοντας από τα όσα δοκιμάσαμε σε εκείνο ειδικό δείπνο μερικές εβδομάδες πριν, θα το κάνει με σουξέ. Κατ’ αρχήν, γιατί ο χώρος είναι ένα κουκλί: Παντρεύοντας την κυκλαδίτικη λιτότητα με την γλύκα ενός κομψού μπιστρό, το όμορφα φωτισμένο, μικρό και τριανταφυλλένιο μαγαζί ισορροπεί ανάμεσα στο intimate του ρομαντικού ραντεβού και στο ανοιχτόκαρδο ενός χαλαρού παρεΐστικου dinner, με την αύρα του να αποδεικνύεται ιδανική για ντεκομπρεσάρισμα από τις μυκονιάτικες εντάσεις. Δεν μπορείς παρά να βγάλεις το καπέλο στο αρχιτεκτονικό στούντιο Concept Boarding, που κατάφερε να συγκεντρώσει αυτήν την ενέργεια σε ένα από τα πιο βαβουριάρικα σημεία του νησιού.

Διαβάστε Επίσης

Ύστερα, βέβαια, είναι το ίδιο το φαγητό: 'Άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο, ο σεφ Alex Buja και η ομάδα του ξεδιπλώνουν εδώ ένα μενού βασισμένο σε κλασικά φαβορί της ιταλικής παράδοσης, και το κάνουν με προσωπικότητα και φινέτσα αντίστοιχη του χώρου που τους περιβάλλει. Η artigianale αβρότητα των γεύσεών τους γίνεται σαφής ήδη από την αφράτη και αρωματική schiacciata (η τοσκάνικη εκδοχή της φοκάτσια), που έρχεται με το καλάθι των αρτοσκευασμάτων, ενώ το vitello tonnato, παρά τη ρουστίκ του εμφάνιση, εκπλήσσει με το αεράτο δάγκωμα και τις φίνες εντάσεις της σάλτσας τόνου. Στις παπαρδέλες με ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, αν και λίγη παραπάνω θαλασσινή ένταση στη μπισκ θα βοηθούσε το πιάτο να αποκτήσει ταμπεραμέντο, τα ζυμαρικά ήταν αστέρια στο al dente, όπως και στα Belvedere Paccheri, με τη signature ντοματένια σάλτσα. Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν δε, ανάμεσα σε πιάτα ντίβες των ιταλικών πόστων, όπως η κοτολέτα μιλανέζε ή η μοσχαρίσια tagliata από  sirloin, η πρόταση για γλώσσα Dover σε βουτυρένια σάλτσα μενιέρ, που έφερε γεύση λιχούδικη κι αέρινη συγχρόνως στο τραπέζι.

Cocco Mykonos

Best seller, βέβαια, σίγουρα θα γίνουν οι πίτσες του "Cocco Mykonos" (για την ώρα μόνο δύο), χάρη στην αφράτη κι ανάλαφρη ζύμη που αναδεικνύεται χάρμα τόσο στην Tartufata με τρούφα και παρμεζάντα, όσο και στην Bufalina με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano και βουβαλίσια μοτσαρέλα, ενώ το αέρινο, μυρωδάτο και ζουμερό τιραμισού είναι από μόνο του ένας λόγος – όνειρο να κάνετε κράτηση. Αν προλάβετε, δε, ένα απ’ τα λίγα τραπεζάκια του έξω χώρου, με χάζι το ηλιοβασίλεμα της Μικρής Βενετιάς, τόσο το καλύτερο.

Λάμπρου Κατσώνη 1, Μύκονος, Χώρα
2289022458

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.