Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο "Ftelia Pacha" στη Μύκονο

Η νέα πρόταση του ομίλου Pacha στο Νησί των Ανέμων είναι ένα κομψό all day beach resto & club στην παραλία της Φτελιάς που θα «ταξιδέψει» ως κόνσεπτ και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μοντέρνες γεύσεις διά χειρός Σταμάτη Μαρμαρινού, πολύ καλά κοκτέιλ και το πάρτι ασφαλώς δεν σταματά.

fteliapacha1

Lifestyle ξενοδοχείο με "μπιτάτη" πισίνα και συναρπαστική θέα στη Χώρα από τον Άγιο Στέφανο ("Destino Pacha"), μεταμοντέρνο καμπαρέ με εξαντρίκ σόου και ανανεωμένη κουζίνα σε μια υπέροχη αυλή της Χώρας ("Lio Mykonos") και εσχάτως all day beach resto & club στην παραλία της Φτελιάς ("Ftelia Pacha"). Όλο και πιο πλούσια γίνεται η βεντάλια που ανοίγει ο διεθνής -με καταγωγή από την Ίμπιζα- όμιλος Pacha στο Νησί των Ανέμων, ξεδιπλώνοντας πλέον φέτος πλήρως τη φιλοσοφία του και καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη της Μυκόνου. 

Το στοιχείο της σύγχρονης lifestyle διασκέδασης συνδέει σαν κοινός παρονομαστής όλες τις δράσεις του διάσημου brand και ασφαλώς την πιο καινούργια του πρόταση, που "αναπνέει" στο γνώριμο από τα παλιά πόστο στην άκρη της Φτελιάς. Είναι μόλις οι πρώτες ημέρες λειτουργίας του "Ftelia Pacha" και περιεργάζομαι σχεδόν μόνος μου τα διαφορετικά του επίπεδα, ξεκινώντας από τα πιο ψηλά που συγκροτούν το χώρο του εστιατορίου και φτάνοντας πιο χαμηλά, πάνω σχεδόν στη θάλασσα, με το open air club σε lounge διαμόρφωση, το μπαρ, το DJ booth και τη ντισκομπάλα που αστράφτει στον λαμπερό μυκονιάτικο ήλιο. 

fteliapacha2

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας θα παρελάσουν από εδώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Guy Gerber, Tale of us, Marco Carola, Solomun και κάθε Κυριακή ο resident DJ Kaz James) ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σχεδόν καθημερινά από το απόγευμα και μέχρι όσο πάει. "Στόχος του ομίλου είναι το "Ftelia Pacha” να ενταχθεί ως κόνσεπτ στο portfolio των Pacha και να ταξιδέψει αυτούσιο σε διάφορα μέρη του κόσμου" μου λέει ο Σταμάτης Μαρμαρινός, ο οποίος έχει δημιουργήσει το μενού του εστιατορίου. Ο ταλαντούχος σεφ έχει σοφά ακολουθήσει τη sharing φιλοσοφία, που σχεδόν επικρατεί στη Μύκονο αλλά και ταιριάζει γάντι στο lifestyle του χώρου. 

Τα κάθε λογής ωμά και θαλασσινά έχουν αναμενόμενα την τιμητική τους. "Βουτώ" και χαίρομαι τα στρείδια Bloody Mary, ενισχυμένα με ούζο, τον ελαφρά καπνισμένο μπακαλιάρο σε ωραίο γάμο με τραγανότατο jamon και πεπόνι, την καλοκαιρινή του μακαρονάδα με ελαφριά και ηλιόλουστη σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένη με καβούρι πικάντικο και τρυφερό. Η Ελλάδα δίνει το "παρών" με αλοιφές πολύ εκφραστικές, ιδίως εκείνη η τυροκαυτερή με ντομάτα, καρπούζι και αβοκάντο είναι απίθανη, αλλά κάνει την εμφάνιση της και σε εκδοχές πιο απρόσμενες, όπως στα spring rolls που γεμίζονται με ολόκληρο μπαρμπούνι και τα χρυσαφένια μουσακαδάκια που βουτάς σε πικάντικη κοπανιστή

fteliapacha3

Υπάρχουν ακόμα πρωτότυπα mini burgers, πίτσα με προζυμένιο ζυμάρι, ζυμαρικά, όπως επίσης κρέας και ψάρι για όσους πεινούν λίγο παραπάνω, σαν τη ζουμερή συναγρίδα φρικασέ που έρχεται στο τραπέζι σε πυρίμαχη κατσαρόλα. Εκτίμησα επίσης τα καλοφτιαγμένα επιδόρπια, αλλά και τα υψηλού επιπέδου κοκτέιλ που δημιουργεί ο Χρήστος Πάνου με πρώτο και καλύτερο το Sound of Freedom που κλείνει μέσα του τζιν, cherry soda, μυκονιάτικα βότανα και λίγη από την ανεμελιά του νησιού. 

"Ftelia Pacha", Φτελιά, Μύκονος, 6985726707, τιμή: € 80 – 110

( + ) Η "κλιμακωτή" διαμόρφωση του χώρου, που σου επιτρέπει αναλόγως διάθεσης είτε να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της δράσης είτε να παρατηρείς τα τεκταινόμενα από τα ψηλά δώματα. 

( - ) Τα "tacos" από φύλλα shiso που γεμίζονται με μοσχαρίσιο ταρτάρ, σάλτσα τόνου και σόγια θέλουν αναθεώρηση γιατί οι επιμέρους γεύσεις είναι πολύ έντονες και δεν έρχονται σε ισορροπία.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.