"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

Cultivos © Ελευθερία Βασιλειάδη

Χώρος φωτεινός, μοντέρνος, ψηλοτάβανος και μίνιμαλ, με concept που προωθεί αξίες όπως η βιωσιμότητα και η κοινωνική ευθύνη, τις οποίες διοχετεύει κατά κύριο λόγο στον ποιοτικό καφέ που συνοδεύει με καλοφτιαγμένα σνακ. Οι προτάσεις αγοράς αξεσουάρ σε μικρές γωνιές για να απολαύσουμε την ιεροτελεστία του καφέ στο σπίτι συμπληρώνουν την ιδέα όχι ενός "all day" αλλά ενός εξωστρεφούς café νέας γενιάς, casual και ιντελεκτουέλ, με προσωπικό χαρακτήρα. Στους μύλους μοσχοβολούν τα χαρμάνια από Κολομβία, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα και Βραζιλία με την υπογραφή της Taf, που δίνουν τον τόνο στο ξεκίνημα της μέρας σε καφέδες με γεμάτο σώμα, δίπλα σε φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν, χορτόπιτα ταψιού, κέικ καρότου και ελάχιστα σάντουιτς. Στην κάρτα τους όμως παίζουν και επιλογές για γεύμα, κάποιες από τις οποίες άνετα συνοδεύουν ένα ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ τις απογευματινές ή και βραδινές ώρες. Μέχρι τις 4 μάλιστα, καθημερινά, θα βρείτε και επιλογές για brunch με highlights τις pancakes-πειρασμό με φράουλες και πραλίνα σοκολάτας και το "Breakfast sando", που όπως και αν το πετύχετε, με λίγο πιο χοντροκομμένο milkbread ή κανονικό, ο συνδυασμός χούμους, πίκλας κρεμμυδιού, μανιταριών και αυγού, θα σας χορτάσει και με το παραπάνω. Δοκιμάστε και κάποια από τις τρεις pinsa τους, η Margarita που δοκίμασα δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι είναι άνετα συγκρίσιμη με αντίστοιχες εστιατορικές. 

Cultivos

Φαίνεται ότι εστιάζουν σε απλές λεπτομέρειες και αυτές είναι που στο σύνολό τους συνθέτουν την εμπειρία του brand. Καθετί είναι κομμάτι του ψηφιδωτού ενός μικρού μανιφέστο: από τη διακόσμηση έως την προέλευση των κόκκων του καφέ και των υλικών των coffee gadgets που εντοπίζουμε στα ράφια τους: "Τα χρώματα και τα υλικά του χώρου όπως το ξύλο στα τραπέζια, τα φυτά και η τερακότα στα πλακάκια έχουν επιλεγεί όχι μόνο λόγω σχεδιασμού αλλά γιατί συνδέονται συνειρμικά με αυτά μιας φυτείας καφέ. Η επικλινής Barissol κατασκευή στην οροφή δίνει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει εγκατάσταση με παράθυρο από το οποίο μπαίνει φως, ενώ ακριβώς από πάνω υπάρχει πολυκατοικία Ο espresso, έρχεται σε κεραμικό σκεύος σερβιρισμένος σε δίσκο από μπαμπού, με φυσικό ανθρακούχο νερό για να καθαρίζει η παλέτα ενώ στους καφέδες μας εκτός από blends έχουμε και "Single Estate", speciality καφέ δηλαδή που προέρχεται από μία συγκεκριμένη φάρμα που φημίζεται για την ανώτερη ποιότητα του και την αξία που δημιουργεί χωρίς αρνητικές συνέπειες σε τρίτους. Όλα έχουν σημασία και η καλή πρώτη ύλη είναι η βάση μας παντού", λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της Κυψέλης, Ιωσήφ Μπουτσαξής.

Ευχάριστη είναι και η δροσερή αυλή με τα μεταλλικά τραπεζάκια, τις καρέκλες Ζαππείου και τις όμορφες γωνιές με κουρελούδες, για τις παρεΐστικες μαζώξεις ή μια ανάπαυλα για καφέ αγκαλιά με το laptop και ένα negroni με νότες καφέ. Και ολοκληρώνω με ένα tip: αντί για μια κλασική ετικέτα κρασί, προτείνω να δοκιμάσετε την αρωματική σπιτική σαγκρία τους με λευκόσαρκα φρούτα σε συνταγή με διάφορα "μυστικά συστατικά", που έμαθα αλλά δεν θα αποκαλύψω τη συνταγή!

Ζακύνθου 4, Κυψέλη, τηλ. 213 099 4738

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.