"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

Cultivos © Ελευθερία Βασιλειάδη

Χώρος φωτεινός, μοντέρνος, ψηλοτάβανος και μίνιμαλ, με concept που προωθεί αξίες όπως η βιωσιμότητα και η κοινωνική ευθύνη, τις οποίες διοχετεύει κατά κύριο λόγο στον ποιοτικό καφέ που συνοδεύει με καλοφτιαγμένα σνακ. Οι προτάσεις αγοράς αξεσουάρ σε μικρές γωνιές για να απολαύσουμε την ιεροτελεστία του καφέ στο σπίτι συμπληρώνουν την ιδέα όχι ενός "all day" αλλά ενός εξωστρεφούς café νέας γενιάς, casual και ιντελεκτουέλ, με προσωπικό χαρακτήρα. Στους μύλους μοσχοβολούν τα χαρμάνια από Κολομβία, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα και Βραζιλία με την υπογραφή της Taf, που δίνουν τον τόνο στο ξεκίνημα της μέρας σε καφέδες με γεμάτο σώμα, δίπλα σε φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν, χορτόπιτα ταψιού, κέικ καρότου και ελάχιστα σάντουιτς. Στην κάρτα τους όμως παίζουν και επιλογές για γεύμα, κάποιες από τις οποίες άνετα συνοδεύουν ένα ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ τις απογευματινές ή και βραδινές ώρες. Μέχρι τις 4 μάλιστα, καθημερινά, θα βρείτε και επιλογές για brunch με highlights τις pancakes-πειρασμό με φράουλες και πραλίνα σοκολάτας και το "Breakfast sando", που όπως και αν το πετύχετε, με λίγο πιο χοντροκομμένο milkbread ή κανονικό, ο συνδυασμός χούμους, πίκλας κρεμμυδιού, μανιταριών και αυγού, θα σας χορτάσει και με το παραπάνω. Δοκιμάστε και κάποια από τις τρεις pinsa τους, η Margarita που δοκίμασα δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι είναι άνετα συγκρίσιμη με αντίστοιχες εστιατορικές. 

Cultivos

Φαίνεται ότι εστιάζουν σε απλές λεπτομέρειες και αυτές είναι που στο σύνολό τους συνθέτουν την εμπειρία του brand. Καθετί είναι κομμάτι του ψηφιδωτού ενός μικρού μανιφέστο: από τη διακόσμηση έως την προέλευση των κόκκων του καφέ και των υλικών των coffee gadgets που εντοπίζουμε στα ράφια τους: "Τα χρώματα και τα υλικά του χώρου όπως το ξύλο στα τραπέζια, τα φυτά και η τερακότα στα πλακάκια έχουν επιλεγεί όχι μόνο λόγω σχεδιασμού αλλά γιατί συνδέονται συνειρμικά με αυτά μιας φυτείας καφέ. Η επικλινής Barissol κατασκευή στην οροφή δίνει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει εγκατάσταση με παράθυρο από το οποίο μπαίνει φως, ενώ ακριβώς από πάνω υπάρχει πολυκατοικία Ο espresso, έρχεται σε κεραμικό σκεύος σερβιρισμένος σε δίσκο από μπαμπού, με φυσικό ανθρακούχο νερό για να καθαρίζει η παλέτα ενώ στους καφέδες μας εκτός από blends έχουμε και "Single Estate", speciality καφέ δηλαδή που προέρχεται από μία συγκεκριμένη φάρμα που φημίζεται για την ανώτερη ποιότητα του και την αξία που δημιουργεί χωρίς αρνητικές συνέπειες σε τρίτους. Όλα έχουν σημασία και η καλή πρώτη ύλη είναι η βάση μας παντού", λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της Κυψέλης, Ιωσήφ Μπουτσαξής.

Ευχάριστη είναι και η δροσερή αυλή με τα μεταλλικά τραπεζάκια, τις καρέκλες Ζαππείου και τις όμορφες γωνιές με κουρελούδες, για τις παρεΐστικες μαζώξεις ή μια ανάπαυλα για καφέ αγκαλιά με το laptop και ένα negroni με νότες καφέ. Και ολοκληρώνω με ένα tip: αντί για μια κλασική ετικέτα κρασί, προτείνω να δοκιμάσετε την αρωματική σπιτική σαγκρία τους με λευκόσαρκα φρούτα σε συνταγή με διάφορα "μυστικά συστατικά", που έμαθα αλλά δεν θα αποκαλύψω τη συνταγή!

Ζακύνθου 4, Κυψέλη, τηλ. 213 099 4738

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.