Οδηγός Εστιατορίων

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

Cultivos © Ελευθερία Βασιλειάδη

Χώρος φωτεινός, μοντέρνος, ψηλοτάβανος και μίνιμαλ, με concept που προωθεί αξίες όπως η βιωσιμότητα και η κοινωνική ευθύνη, τις οποίες διοχετεύει κατά κύριο λόγο στον ποιοτικό καφέ που συνοδεύει με καλοφτιαγμένα σνακ. Οι προτάσεις αγοράς αξεσουάρ σε μικρές γωνιές για να απολαύσουμε την ιεροτελεστία του καφέ στο σπίτι συμπληρώνουν την ιδέα όχι ενός "all day" αλλά ενός εξωστρεφούς café νέας γενιάς, casual και ιντελεκτουέλ, με προσωπικό χαρακτήρα. Στους μύλους μοσχοβολούν τα χαρμάνια από Κολομβία, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα και Βραζιλία με την υπογραφή της Taf, που δίνουν τον τόνο στο ξεκίνημα της μέρας σε καφέδες με γεμάτο σώμα, δίπλα σε φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν, χορτόπιτα ταψιού, κέικ καρότου και ελάχιστα σάντουιτς. Στην κάρτα τους όμως παίζουν και επιλογές για γεύμα, κάποιες από τις οποίες άνετα συνοδεύουν ένα ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ τις απογευματινές ή και βραδινές ώρες. Μέχρι τις 4 μάλιστα, καθημερινά, θα βρείτε και επιλογές για brunch με highlights τις pancakes-πειρασμό με φράουλες και πραλίνα σοκολάτας και το "Breakfast sando", που όπως και αν το πετύχετε, με λίγο πιο χοντροκομμένο milkbread ή κανονικό, ο συνδυασμός χούμους, πίκλας κρεμμυδιού, μανιταριών και αυγού, θα σας χορτάσει και με το παραπάνω. Δοκιμάστε και κάποια από τις τρεις pinsa τους, η Margarita που δοκίμασα δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι είναι άνετα συγκρίσιμη με αντίστοιχες εστιατορικές. 

Cultivos

Φαίνεται ότι εστιάζουν σε απλές λεπτομέρειες και αυτές είναι που στο σύνολό τους συνθέτουν την εμπειρία του brand. Καθετί είναι κομμάτι του ψηφιδωτού ενός μικρού μανιφέστο: από τη διακόσμηση έως την προέλευση των κόκκων του καφέ και των υλικών των coffee gadgets που εντοπίζουμε στα ράφια τους: "Τα χρώματα και τα υλικά του χώρου όπως το ξύλο στα τραπέζια, τα φυτά και η τερακότα στα πλακάκια έχουν επιλεγεί όχι μόνο λόγω σχεδιασμού αλλά γιατί συνδέονται συνειρμικά με αυτά μιας φυτείας καφέ. Η επικλινής Barissol κατασκευή στην οροφή δίνει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει εγκατάσταση με παράθυρο από το οποίο μπαίνει φως, ενώ ακριβώς από πάνω υπάρχει πολυκατοικία Ο espresso, έρχεται σε κεραμικό σκεύος σερβιρισμένος σε δίσκο από μπαμπού, με φυσικό ανθρακούχο νερό για να καθαρίζει η παλέτα ενώ στους καφέδες μας εκτός από blends έχουμε και "Single Estate", speciality καφέ δηλαδή που προέρχεται από μία συγκεκριμένη φάρμα που φημίζεται για την ανώτερη ποιότητα του και την αξία που δημιουργεί χωρίς αρνητικές συνέπειες σε τρίτους. Όλα έχουν σημασία και η καλή πρώτη ύλη είναι η βάση μας παντού", λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της Κυψέλης, Ιωσήφ Μπουτσαξής.

Ευχάριστη είναι και η δροσερή αυλή με τα μεταλλικά τραπεζάκια, τις καρέκλες Ζαππείου και τις όμορφες γωνιές με κουρελούδες, για τις παρεΐστικες μαζώξεις ή μια ανάπαυλα για καφέ αγκαλιά με το laptop και ένα negroni με νότες καφέ. Και ολοκληρώνω με ένα tip: αντί για μια κλασική ετικέτα κρασί, προτείνω να δοκιμάσετε την αρωματική σπιτική σαγκρία τους με λευκόσαρκα φρούτα σε συνταγή με διάφορα "μυστικά συστατικά", που έμαθα αλλά δεν θα αποκαλύψω τη συνταγή!

Ζακύνθου 4, Κυψέλη, τηλ. 213 099 4738

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Colonial": Η κομψή αποικία του fine dining

Αν υπάρχει ένα μέρος όπου η υψηλή γαστρονομία και το γκολφ συναντιούνται σε ένα και μόνο σημείο, τότε το "Colonial" είναι ακριβώς αυτό.

02/07/2022

"Cocco Mykonos": Ρομάντσο αλά ιταλικά στη Μικρή Βενετιά

Το νέο εστιατόριο της οικογένειας του "Belvedere Hotel" φέρνει ρομαντικό χρώμα και φίνο ιταλικό comfort, σε μια μυκονιάτικη γειτονιά που πολύ τα χρειάζεται. Και με βάση τα όσα δοκιμάσαμε σε avant premiere, αυτό το ατμοσφαιρικό στέκι έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα easy going φαβορί της Χώρας.

"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο "Ftelia Pacha" στη Μύκονο

Η νέα πρόταση του ομίλου Pacha στο Νησί των Ανέμων είναι ένα κομψό all day beach resto & club στην παραλία της Φτελιάς που θα "ταξιδέψει" ως κόνσεπτ και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μοντέρνες γεύσεις διά χειρός Σταμάτη Μαρμαρινού, πολύ καλά κοκτέιλ και το πάρτι ασφαλώς δεν σταματά.

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.

Ανδρέα Τζούδα, πώς από το wine θα φτάσουμε στο water pairing;

Ένας sommelier και ενθουσιώδης λάτρης του κρασιού ξεδιπλώνει την μετάβαση των Ελλήνων στην οινική κουλτούρα, καλοβλέποντας την νέα τάση του water pairing.

Σπεύσατε να δοκιμάσετε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας στο 50%. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ξεκινούν!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Απολαύστε και γαστρονομήστε!