H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως «Psaropoula Fish Meze» με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

psaropoula

Ένα όνομα μια ιστορία είναι για την Καλλιθέα η "Ψαροπούλα", γραμμένη με το μεράκι του Ηλία Χαϊδεμένου, πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, που δούλευε διπλοβάρδια ως ταβερνιάρης μέχρι να συνταξιοδοτηθεί και να αφιερωθεί για πολλά χρόνια στο στέκι του. Αποφασίζοντας πλέον να ξεκουραστεί, απευθύνθηκε στον Σπύρο Κερκύρα, ο οποίος ανέλαβε να το οδηγήσει, παρέα με τον Ηλία Ανθίδη, τον Ερμή Τριανταφύλλου και την Ειρήνη Πυρπυρή, στη νέα του εποχή ως "Psaropoula Fish Meze". Η ανακαίνιση διά χειρός του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου του Γιώργου Παντελούκα είναι ριζική και αυτές τις ημέρες ο χώρος παίρνει την τελική του μορφή, δίνοντας πλέον τον πρώτο λόγο στα ανάλαφρα και ξεκούραστα χρώματα, χωρίς να λείπουν κάποιες νησιωτικές πινελιές (φωτό) τόσο μέσα όσο και στην αυλή του μαγαζιού. Η κουζίνα που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας σε συνεργασία με τον head chef του εστιατορίου Αλέξανδρο Μηλιαράκη θα έχει μοντέρνο θαλασσινό πρόσημο –αρκετά ωμά, χειροποίητα αλίπαστα, θαλασσινή pasta και βέβαια φρέσκο ψάρι που θα προσφέρεται επίσης μαγειρεμένο head to tail με διάφορους τρόπους-, ενώ την απαραίτητη συνοδεία θα προσφέρουν εμφιαλωμένα κρασιά και αποστάγματα, καθώς και δικά τους αρωματικά τσίπουρα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.