Η 2άστερη Stéphanie Le Quellec στο "Over Water" του Sani

Η δυναμική Παριζιάνα σεφ αναλαμβάνει να επιμεληθεί την κουζίνα του γαστρονομικού εστιατορίου του Asteria φέρνοντας γεύση διαχρονικά γαλλικά, εστιασμένη στις πρώτες ύλες και ραφινάτη.

Stéphanie Le Quellec

Οι γαστρονομικές εξελίξεις στο Sani Resort επιφυλάσσουν σχεδόν κάθε χρόνο ωραίες εκπλήξεις και φέτος στο "Over Water” που έχει παράδοση στη συνεργασία με κορυφαίους Γάλλους σεφ, την επιμέλεια της κουζίνας αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα και 2άστερη. Η Stéphanie Le Quellec εν προκειμένω, είναι μια δυναμική Παριζιάνα με εντυπωσιακή καριέρα που τάραξε τα νερά όταν αναδείχτηκε νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011. Η συνέχεια της ήταν διαρκώς ανερχόμενη αφού με τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της αναλαμβάνει το γαστρονομικό ρεστοράν "La Scène" στο 5άστερο ξενοδοχείο Prince de Galles και  το 2014 κερδίζει  το πρώτο της αστέρι Michelin και τον Ιανουάριο του 2019 το δεύτερο.

Stéphanie Le Quellec

Κι εδώ αρχίζουν τα ανήκουστα… Το  ξενοδοχείο Prince de Galles κλείνει παρά την εξαιρετική διάκριση μετά από ένα μήνα το εστιατόριο αφήνοντας ξεκρέμαστη την  Le Quellec! Αυτή δεν το βάζει κάτω, και τον Οκτώβριο του 2019 ανοίγει μόνη της το δικό "La Scène" στην avenue Matignon και στις 27 Ιανουαρίου του 2020 κερδίζει πάλι δεύτερο αστέρι Michelin. Chapeau Madame της λέει ολόκληρη η γαστρονομική Γαλλία κι εμείς θα την χαρούμε την κουζίνα της στο Sani Gourmet το Μάιο του 2019. Απ’ ότι φαίνεται της άρεσε τόσο το Sani, που ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στην πρόταση που της έγινε και να την να δίνει χρώμα στην κουζίνα  του γαστρονομικού εστιατορίου του Asteria.  

Stéphanie Le Quellec

Η Stéphanie Le Quellec μαγειρεύει απλά, με στόχο την ανάδειξη της γεύσης εξαιρετικών προϊόντων, ακολουθώντας μονοπάτια αλλά με ραφινάρισμα 2 αστεριών Michelin. Μέσα στη φιλοσοφία της είναι να χαλαρώσει τους αυστηρούς κώδικες του παρελθόντος στα fine dining εστιατόρια δίνοντάς τους μια αύρα πιο ανθρώπινη  και  προσιτή. Στο μενού του "Over Water”  θα παρουσιάσει χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ της και ανάμεσά τους: χαβιάρι οσέτρα με ντελικάτο αφρό πατάτας∙  πολύ ελαφριά ψημένο αστακό με λάδι βανίλιας,  φαγόπυρο και ελαφριά μους από τις δαγκάνες του ∙ ανθούς κολοκυθιού γεμιστούς με λαβράκι  σε κρεμώδη χυμό λουΐζας∙ ψητό φουαγκρά με φρούτα του δάσους και καβουρντισμένο καφέ∙ σιγοποσαρισμένο χριστόψαρο σε ζωμό αρωματισμένο με άνθη πορτοκαλιάς και πράσινα σπαράγγια∙ ψητό αρνάκι γάλακτος με πικάντικο λουκάνικο και κινόα με τρούφα. Ορεκτική και ερεθιστική ακούγεται η κουζίνα της και θα σπεύσουμε να την απολαύσουμε το συντομότερο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.