Όσο κλασικό κι αν ακούγεται, ένα σοκολατένιο αβγό με φίνα υλικά κι ένα μαστιχωτό τσουρέκι (ή σαν τσουρέκι) μας ενθουσιάζουν σε κάθε ηλικία -γιατί το Πάσχα δεν παύει να είναι η γιορτή των παιδικών μας αναμνήσεων. Οι δημιουργίες επώνυμων patissiers, εκεί όπου η παράδοση συναντά την έμπνευση και την πρωτοτυπία, είναι πραγματικά λαχταριστές, σε εμφάνιση και σε γεύσεις…
Ο Dimitris Economides είναι γνωστός για τα αρτίστικα σοκολατένια αβγά του, πρωτότυπο δώρο για απαιτητικά γούστα. Φέτος, εντυπωσιάζει με το Egg Trinity που περιλαμβάνει 3 ατομικά αβγά γεμιστά με praliné, το The Cubist Egg, με σοκολάτα Santo Domingo 46% και το ακόμα πιο δυνατό Tourbillon, με κουβερτούρα Equateur 75% και praliné. Παράλληλα, θα βρείτε το κλασικό τσουρέκι βουτύρου (Λεωφ. Κηφισίας 34ο Ν.Ψυχικό τηλ. 21 0675 5000).
Το πασχαλινό τσουρέκι "à la Tropézienne” του Κρίτωνα Μηνά Πουλή στο "Bon Bon fait maison" είναι εμπνευσμένο από την τάρτα Tropézienne, ένα γλύκισμα που έγινε διάσημο στο St. Tropez των 60’s και μάλιστα υπήρξε αδυναμία της Brigitte Bardot. Το "à la Tropézienne” έγινε μεγάλο hit πέρσι που λανσαρίστηκε, καθώς είναι ένα ολοκληρωμένο γλύκισμα, προκλητικό σε εμφάνιση και σε γεύση: αφράτο τσουρέκι γεμιστό με ανάλαφρη κρέμα βανίλιας σε συνδυασμό με μασκαρπόνε. Διαθέσιμο στο κατάστημα από 18/4 (Πετράκη 30, Κέντρο, τηλ. 210 3318703).
Στο ghost ζαχαροπλαστείο-εργαστήρι "Madame Fraise" στο Παγκράτι, οι γνωστοί patissiers Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας δημιουργούν γλυκά best sellers, που αλλάζουν ανά εποχή. Για το Πάσχα θα υπάρχει το διάσημο panettone τους σε πασχαλινή edition, με γεύση τσουρέκι και πορτοκάλι confit κι ένα όμορφο αβγό από σοκολάτα γάλακτος. Προσφέρονται σε κομψή συσκευασία μαζί ή μεμονωμένα (Λ. Υμηττού 225 Παγκράτι-Μετς τηλ. 211 4186086)
Στο "Ourse" της Γλυφάδας, ο chef patissier Σπύρος Πεδιαδιτάκης και η ομάδα του ετοίμασαν ένα πρωτότυπο σοκολάτενιο αβγό που κρύβει μέσα του ένα χρυσαφένιο μικρότερο από σοκολάτα γάλακτος, γεμιστό με πραλίνα από τραγανό ρύζι και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα με ανθό αλατιού. Φτιάχνουν κι ένα πλούσιο τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα σοκολάτας gianduja και φουντούκια και βέβαια, το κλασικό τους τσουρέκι (Μυστρά 39 Α. Γλυφάδα τηλ. 212 10670190.
Από το εργαστήρι του στο Παγκράτι, ο patissier Αντώνης Σελέκος θα βγάλει ένα κλασικό τσουρέκι αρωματισμένο με μανταρίνι, ένα γεμιστό με σοκολάτα gianduja και εξωτερικά αλμυρή καραμέλα, ανθό αλατιού και cubes gianduja και βέβαια τη σπεσιαλιτέ του, το panetonne, αυτή τη φορά σε πασχαλιάτικη εκδοχή, με αρώματα από μαστίχα, μαχλέπι, μανταρίνι και on top μαρμελάδα μανταρίνι, λευκή σοκολάτα και λάιμ. Με παραγγελίες στο 210 7248888 (Εριφύλης 2, Παγκράτι).