Ο Jean-Charles Metayer σαλπάρει για Σαντορίνη

Ο πολυβραβευμένος σεφ αναλαμβάνει την κουζίνα του «Mavro», εστιατόριο του νέου ξενοδοχείο «Kivotos Santorini» στο Ημεροβίγλι.

Mavro Restaurant Kivotos Santorini Σαντορίνη

Γαλλικά χρώματα αποκτά η γαστρονομική βεντάλια του Ημεροβιγλίου, με τον πολυβραβευμένο σεφ Jean-Charles Metayer να αναλαμβάνει την κουζίνα του "Mavro", το εστιατόριο στο νέο design ξενοδοχείο "Kivotos Santorini" της οικογένειας Μιχόπουλου και συνέχεια του "Kivotos Mykonos" απ’ το νησί των ανέμων.

Ελληνικές και ευρύτερα μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις θα βρίσκονται στην καρδιά του μενού, αναδειγμένες μέσα από τις γαλλικές τεχνικές υψηλού επιπέδου, που έχουν φέρει στον Γάλλο σεφ Χρυσούς Σκούφους σε εστιατόρια όπως το αθηναϊκό "Premiere" και το "Calypso" της Ελούντας παλιότερα, αλλά και Top Notch για το δικό του "Le Pavillion" του Χαλανδρίου πριν από λίγες μόλις ημέρες, με τον σεφ να δηλώνει: "Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινά από τον Ατλαντικό της Γαλλίας, εκεί όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, και καταλήγει στη Μεσόγειο και την Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μου, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 20 χρόνια".

Τοποθετημένο στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου, το "Kivotos Santorini" αγναντεύει το εντυπωσιακό κάστρο του Σκάρου, ενώ παράλληλα απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Το εβένινο κέλυφός του σκεπάζει 5 υπόσκαφες σουίτες και βίλες από 40 έως 350 τ.μ με αιωρούμενα κρεβάτια και ιδιωτικές πισίνες ή jacuzzi.

Kivotos Santorini Σαντορίνη

Το εστιατόριο "Mavro" έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα γαστρονομικών ανακατατάξεων και αφίξεων στο νησί του ηφαιστείου, που περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των εστιατορίων του Katikies Group από τον Έκτορα Μποτρίνι, το νέο "Varoulko Santorini" από τον Λευτέρη Λαζάρου, αλλά και την προσθήκη του "Baba Au Rum" στη fine drinking παλέτα του νησιού, μέσω του "363 Bar".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.