Ο Jean-Charles Metayer σαλπάρει για Σαντορίνη

Ο πολυβραβευμένος σεφ αναλαμβάνει την κουζίνα του «Mavro», εστιατόριο του νέου ξενοδοχείο «Kivotos Santorini» στο Ημεροβίγλι.

Mavro Restaurant Kivotos Santorini Σαντορίνη

Γαλλικά χρώματα αποκτά η γαστρονομική βεντάλια του Ημεροβιγλίου, με τον πολυβραβευμένο σεφ Jean-Charles Metayer να αναλαμβάνει την κουζίνα του "Mavro", το εστιατόριο στο νέο design ξενοδοχείο "Kivotos Santorini" της οικογένειας Μιχόπουλου και συνέχεια του "Kivotos Mykonos" απ’ το νησί των ανέμων.

Ελληνικές και ευρύτερα μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις θα βρίσκονται στην καρδιά του μενού, αναδειγμένες μέσα από τις γαλλικές τεχνικές υψηλού επιπέδου, που έχουν φέρει στον Γάλλο σεφ Χρυσούς Σκούφους σε εστιατόρια όπως το αθηναϊκό "Premiere" και το "Calypso" της Ελούντας παλιότερα, αλλά και Top Notch για το δικό του "Le Pavillion" του Χαλανδρίου πριν από λίγες μόλις ημέρες, με τον σεφ να δηλώνει: "Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινά από τον Ατλαντικό της Γαλλίας, εκεί όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, και καταλήγει στη Μεσόγειο και την Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μου, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 20 χρόνια".

Τοποθετημένο στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου, το "Kivotos Santorini" αγναντεύει το εντυπωσιακό κάστρο του Σκάρου, ενώ παράλληλα απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Το εβένινο κέλυφός του σκεπάζει 5 υπόσκαφες σουίτες και βίλες από 40 έως 350 τ.μ με αιωρούμενα κρεβάτια και ιδιωτικές πισίνες ή jacuzzi.

Kivotos Santorini Σαντορίνη

Το εστιατόριο "Mavro" έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα γαστρονομικών ανακατατάξεων και αφίξεων στο νησί του ηφαιστείου, που περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των εστιατορίων του Katikies Group από τον Έκτορα Μποτρίνι, το νέο "Varoulko Santorini" από τον Λευτέρη Λαζάρου, αλλά και την προσθήκη του "Baba Au Rum" στη fine drinking παλέτα του νησιού, μέσω του "363 Bar".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.