Ο Jean-Charles Metayer σαλπάρει για Σαντορίνη

Ο πολυβραβευμένος σεφ αναλαμβάνει την κουζίνα του «Mavro», εστιατόριο του νέου ξενοδοχείο «Kivotos Santorini» στο Ημεροβίγλι.

Mavro Restaurant Kivotos Santorini Σαντορίνη

Γαλλικά χρώματα αποκτά η γαστρονομική βεντάλια του Ημεροβιγλίου, με τον πολυβραβευμένο σεφ Jean-Charles Metayer να αναλαμβάνει την κουζίνα του "Mavro", το εστιατόριο στο νέο design ξενοδοχείο "Kivotos Santorini" της οικογένειας Μιχόπουλου και συνέχεια του "Kivotos Mykonos" απ’ το νησί των ανέμων.

Ελληνικές και ευρύτερα μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις θα βρίσκονται στην καρδιά του μενού, αναδειγμένες μέσα από τις γαλλικές τεχνικές υψηλού επιπέδου, που έχουν φέρει στον Γάλλο σεφ Χρυσούς Σκούφους σε εστιατόρια όπως το αθηναϊκό "Premiere" και το "Calypso" της Ελούντας παλιότερα, αλλά και Top Notch για το δικό του "Le Pavillion" του Χαλανδρίου πριν από λίγες μόλις ημέρες, με τον σεφ να δηλώνει: "Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινά από τον Ατλαντικό της Γαλλίας, εκεί όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, και καταλήγει στη Μεσόγειο και την Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μου, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 20 χρόνια".

Τοποθετημένο στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου, το "Kivotos Santorini" αγναντεύει το εντυπωσιακό κάστρο του Σκάρου, ενώ παράλληλα απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Το εβένινο κέλυφός του σκεπάζει 5 υπόσκαφες σουίτες και βίλες από 40 έως 350 τ.μ με αιωρούμενα κρεβάτια και ιδιωτικές πισίνες ή jacuzzi.

Kivotos Santorini Σαντορίνη

Το εστιατόριο "Mavro" έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα γαστρονομικών ανακατατάξεων και αφίξεων στο νησί του ηφαιστείου, που περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των εστιατορίων του Katikies Group από τον Έκτορα Μποτρίνι, το νέο "Varoulko Santorini" από τον Λευτέρη Λαζάρου, αλλά και την προσθήκη του "Baba Au Rum" στη fine drinking παλέτα του νησιού, μέσω του "363 Bar".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/12/2025

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.