Οδηγός Εστιατορίων

Ο Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει εξ ολοκλήρου τη γεύση των "Katikies"

Ο σκουφάτος σεφ αναλαμβάνει όλη τη γαστρονομική εμπειρία των πολυτελών ξενοδοχείων, με την ομάδα του να υπογράφει τα μενού των εστιατορίων, αλλά και το signature πρωινό των resorts σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Έκτορας Μποτρίνι

Σε βίον ανθόσπαρτο εξελίσσεται η καλοκαιρινή γνωριμία του Έκτορα Μποτρίνι και του Katikies Group, αφού μετά την ανάληψη του εμβληματικού εστιατορίου "Σελήνη" από τον πολυβραβευμένο σεφ, στον ατμοσφαιρικό κήπο του "Katikies Garden" στα Φηρά πέρσι, ο σκουφάτος Ελληνοϊταλός βάζει πλέον την υπογραφή του σε όλες τις γευστικές πτυχές του επιδραστικού ομίλου πολυτελούς φιλοξενίας, σε Σαντορίνη και Μύκονο από την ερχόμενη σεζόν.

Με τη νόστιμη μέρα να φαίνεται από το πρωί, το εντυπωσιακό signature πρωινό που πρωτοδοκιμάσαμε στο όμορφο αίθριο του "Katikies Garden" θα εξαπλωθεί σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου, ενώ η ομάδα του Μποτρίνι θα υπογράφει και το all-day a la carte μενού, επίσης κοινό για όλα τα Katikies resorts. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού, ξεχωριστή θέση θα κρατά η κατηγορία ΩMA, που θα επιχειρήσει μία ωδή στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, αλλά και την εντοπιότητα και εποχικότητα των πρώτων υλών, όπως θα αναδεικνύονται από την - προσφιλή τελευταία - μέθοδο της μικρότερης δυνατής μαγειρικής παρέμβασης.

Επεκτείνοντας την παρουσία του στο νησί του ηφαιστείου, πέρα από τη "Σελήνη" (που από την πρώτη χρονιά παρουσίασε ένα νέο πρόσωπο, με το μενού να συνθέτει αναδομημένα κλασικά φαβορί του ιστορικού εστιατορίου όπως τα μακαρόν φάβας, με πιάτα - υπογραφή του Ελληνοϊταλού σεφ σαν το καρπάτσιο ξιφία με κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα), ο Έκτορας Μποτρίνι θα καρφώσει τη σημαία του και στο "Katikies Santorini", μετατρέποντας τον άλλοτε χώρο του "Mikrasia" σε κυκλαδίτικη έδρα του πολυβραβευμένου "Botrini’s", όπως είχαμε ήδη αναφέρει προ μηνών.

Katikies Kirini

Επιπλέον, το "Katikies Kirini" στην Οία, αποκτά το "Thirasia", ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο, βαφτισμένο από το ηφαιστιογενές νησάκι που δεσπόζει στην εντυπωσιακή βίστα του ξενοδοχείου προς το σαντορινιό ηλιοβασίλεμα. Εκεί, το μενού θα έχει μεσογειακό ταπεραμέντο και σαφείς ιταλικές κατευθύνσεις με έφεση στις μαγειρικές παραδόσεις της Τοσκάνης, ενώ το ανανεωμένο εστιατόριο "Chroma" στο "Katikies Chromata" θα εστιάσει στο ψάρι και τους θησαυρούς της θάλασσας.

Όσο για τη άλλη κυκλαδίτικη έδρα του ομίλου, επίσης έτοιμο να υποδεχτεί τον Έκτορα Μποτρίνι είναι το πολυτελές "Katikies Mykonos", με ένα concept που παραμένει ακόμη υπό διαμόρφωση, ενώ παράλληλα με τη δράση του σκουφάτου σεφ, επεκτείνεται και η πολύτιμη συμβολή του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση, στον οινικό ανασχεδιασμό της γευστικής ταυτότητας του Katikies Group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού σε βρίσκουμε το καλοκαίρι Αθηναγόρα Κωστάκο;

Ο δραστήριος και πολυβραβευμένος σεφ ξεδιπλώνει τη γαστρονομική του δράση από την αγαπημένη του Μύκονο και τις Κυκλάδες ως την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
30/04/2022

Με Έκτορα Μποτρίνι ανοίγει το "Nikki Beach Santorini"

Το lifestyle hotel της παραλίας του Μονόλιθου ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ παραδίδοντάς του τα ηνία του signature εστιατορίου "Escape by Botrini".

Η Θηρασιά αποκτά το πρώτο της σύγχρονο εστιατόριο ψαριού

Η "Qhera" με σεφ τον Φάνη Μαϊκαντή ανοίγει αυτές τις μέρες στον Κόρφο της Θηρασιάς και είναι το πρώτο "σύγχρονο" εστιατόριο του γραφικού νησιού της Καλδέρας, ένας τόπος που κρατάει ακόμα το αυθεντικό του χρώμα.

Η μεγάλη χάρη των μικρών καταλόγων

Δεν φέρουν μόνο την ανακουφιστική σιγουριά της καλά καλιμπραρισμένης νοστιμιάς, αλλά και την αγαλλίαση του ότι κάποιος έχει φροντίσει να καθαρίσει την εστιατορική εμπειρία απ’ όλα τα περιττά, επιτρέποντάς σου να εστιάσεις στα ουσιαστικά: την παρέα σου, για παράδειγμα.

Το "Guerilla Chef Burgers" κάνει τα burgers εύκολα ξανά

Ένα hole-in-the-wall στέκι στα απόμερα των κάτω Εξαρχείων, που σερβίρει ένα και μόνο burger σε δυο παραλλαγές, βάζει ξανά στο μπιφτεκόψωμο ένα βασικό συστατικό που είχε τελευταία εκλείψει: την απλότητα.

To "Blue Oyster" βάζει τα όστρακα στη μπάρα

Οινικές φυσαλίδες και θαλασσινοί θησαυροί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο oyster bar στο Κέντρο της Αθήνας, με το άγγιγμα του "ΦΙΤΑ" στις γεύσεις και την ούγια του "Noel" στην αύρα.

Με Έκτορα Μποτρίνι ανοίγει το "Nikki Beach Santorini"

Το lifestyle hotel της παραλίας του Μονόλιθου ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ παραδίδοντάς του τα ηνία του signature εστιατορίου "Escape by Botrini".