Ο Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει εξ ολοκλήρου τη γεύση των "Katikies"

Ο σκουφάτος σεφ αναλαμβάνει όλη τη γαστρονομική εμπειρία των πολυτελών ξενοδοχείων, με την ομάδα του να υπογράφει τα μενού των εστιατορίων, αλλά και το signature πρωινό των resorts σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Έκτορας Μποτρίνι

Σε βίον ανθόσπαρτο εξελίσσεται η καλοκαιρινή γνωριμία του Έκτορα Μποτρίνι και του Katikies Group, αφού μετά την ανάληψη του εμβληματικού εστιατορίου "Σελήνη" από τον πολυβραβευμένο σεφ, στον ατμοσφαιρικό κήπο του "Katikies Garden" στα Φηρά πέρσι, ο σκουφάτος Ελληνοϊταλός βάζει πλέον την υπογραφή του σε όλες τις γευστικές πτυχές του επιδραστικού ομίλου πολυτελούς φιλοξενίας, σε Σαντορίνη και Μύκονο από την ερχόμενη σεζόν.

Με τη νόστιμη μέρα να φαίνεται από το πρωί, το εντυπωσιακό signature πρωινό που πρωτοδοκιμάσαμε στο όμορφο αίθριο του "Katikies Garden" θα εξαπλωθεί σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου, ενώ η ομάδα του Μποτρίνι θα υπογράφει και το all-day a la carte μενού, επίσης κοινό για όλα τα Katikies resorts. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού, ξεχωριστή θέση θα κρατά η κατηγορία ΩMA, που θα επιχειρήσει μία ωδή στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, αλλά και την εντοπιότητα και εποχικότητα των πρώτων υλών, όπως θα αναδεικνύονται από την - προσφιλή τελευταία - μέθοδο της μικρότερης δυνατής μαγειρικής παρέμβασης.

Επεκτείνοντας την παρουσία του στο νησί του ηφαιστείου, πέρα από τη "Σελήνη" (που από την πρώτη χρονιά παρουσίασε ένα νέο πρόσωπο, με το μενού να συνθέτει αναδομημένα κλασικά φαβορί του ιστορικού εστιατορίου όπως τα μακαρόν φάβας, με πιάτα - υπογραφή του Ελληνοϊταλού σεφ σαν το καρπάτσιο ξιφία με κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα), ο Έκτορας Μποτρίνι θα καρφώσει τη σημαία του και στο "Katikies Santorini", μετατρέποντας τον άλλοτε χώρο του "Mikrasia" σε κυκλαδίτικη έδρα του πολυβραβευμένου "Botrini’s", όπως είχαμε ήδη αναφέρει προ μηνών.

Katikies Kirini

Επιπλέον, το "Katikies Kirini" στην Οία, αποκτά το "Thirasia", ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο, βαφτισμένο από το ηφαιστιογενές νησάκι που δεσπόζει στην εντυπωσιακή βίστα του ξενοδοχείου προς το σαντορινιό ηλιοβασίλεμα. Εκεί, το μενού θα έχει μεσογειακό ταπεραμέντο και σαφείς ιταλικές κατευθύνσεις με έφεση στις μαγειρικές παραδόσεις της Τοσκάνης, ενώ το ανανεωμένο εστιατόριο "Chroma" στο "Katikies Chromata" θα εστιάσει στο ψάρι και τους θησαυρούς της θάλασσας.

Όσο για τη άλλη κυκλαδίτικη έδρα του ομίλου, επίσης έτοιμο να υποδεχτεί τον Έκτορα Μποτρίνι είναι το πολυτελές "Katikies Mykonos", με ένα concept που παραμένει ακόμη υπό διαμόρφωση, ενώ παράλληλα με τη δράση του σκουφάτου σεφ, επεκτείνεται και η πολύτιμη συμβολή του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση, στον οινικό ανασχεδιασμό της γευστικής ταυτότητας του Katikies Group.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.