Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο "Le Pavillon"

Αποκλειστικά degustation σερβίρει πλέον την ωραία μοντέρνα κουζίνα του ο βραβευμένος σεφ Jean Charles Métayer στο εστιατόριο του στο Χαλάνδρι.

lepavillon1

Μια ιδιαίτερα στιλάτη σπιτίσια θαλπωρή σε τυλίγει με το μπαίνεις στο άρτι βραβευθέν με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους "Le Pavillon" του Χαλανδρίου. Αφαιρετικά έργα μοντέρνας τέχνης στους ολόλευκους τοίχους, ξανθό ξύλο στο πάτωμα και στα πόδια των τραπεζιών που σκεπάζονται με ανοιχτόχρωμο μάρμαρο, αλλά και διακριτικός φωτισμός δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα σε καθέναν από τους μικρούς και μεγαλύτερους χώρους της παλιάς χαλανδριώτικης μονοκατοικίας που αποτελεί την έδρα του πολύ ταλαντούχου σεφ Jean Charles Métayer. 

lepavillon2

Γάλλος αλλά με ιδιαίτερη αγάπη για την δεύτερη του πατρίδα, όπως θεωρεί την Ελλάδα στην οποία ζει και μαγειρεύει βραβευόμενος με πολλούς Χρύσους Σκούφους εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, ο σεφ δημιούργησε αυτό το εστιατόριο λίγο πριν την πρώτη καραντίνα θέλοντας να εκφράσει με απόλυτη ελευθερία τη δική του πρόταση για μια μοντέρνα κουζίνα ψαριού, που έχει ωστόσο τις βάσεις της στην κλασική γαλλική "παιδεία". Αλά καρτ εδώ και λίγο καιρό δεν υπάρχει παρά μόνο δύο menu degustation, το μικρό των 7 σταδίων (€ 75 κατ’άτομο) και το μεγάλο των 10 (€ 110), σε μια κίνηση που εξωτερικεύει με σαφήνεια τον γαστρονομικό πλου που χαράσσει για το εστιατόριο ο δημιουργός του, ο οποίος έχει πλέον για δεξί του χέρι στην κουζίνα τον σεφ Γιώργο Κωστή με μια ιδιαίτερη αξιόλογη πορεία σε εστιατόρια του εξωτερικού. 

Δοκιμάσαμε διάφορα πιάτα και από τα δύο μενού, και σαν κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα ξεχωρίσω την καραβίδα με καρπάτσιο χταποδιού, ένα μικρό κομψοτέχνημα της θάλασσας με γεύσεις και υφές που ξεδιπλώνονται σε επίπεδα, πασπαλισμένο με σουσάμι να γνέφει εξισορροπιστικά από τη μεριά της στεριάς. Από κοντά ακολούθησε ο καπνιστός μπακαλιάρος που ήρθε με το βουτυράτο κρέας του καλυμμένο με μελάνι σουπιάς αλλά χαράκτηκε περισσότερο στη μνήμη μου για το εξαιρετικά ευγενικό του κάπνισμα και τον φανταστικό πουρέ πατάτας αρωματισμένο με βανίλια που είχε για συνοδεία.

lepavillon3

Το καλκάνι, ένα από τα αγαπημένα ψάρια του σεφ, κάνει την εμφάνιση του σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση που δένει το φίνο ψάρι με τρούφα Πελοποννήσου και τραγανά sticks από λαγόχορτο. Στην μπαλοτίνα πεσκανδρίτσας που "κάθεται" επάνω σε φρικασέ μανιταριών κι έχει για δορυφόρο της μια μικρή γάστρα με αγκινάρες, κρεμμύδια εσαλότ και αφρό μανιταριών, η πρωταγωνίστρια μπορεί να ήταν κάπως στεγνή αλλά η ικανότητα του σεφ στη σύνθεση με κλασικό γαλλικό πρόσημο παραπάνω από εμφανής. Την χαρήκαμε εξίσου στην πάπια του με την βαθιά συκωτένια γεύση και το άριστο καραμέλωμα στην πέτσα, που σερβίρεται συνοδεία έντονης τερίνας σελινόριζας με φρούτα του δάσους και παντζάρι. 

Το "εικονικό" μανιτάρι καμωμένο από διάφορες υφές σοκολάτας είναι σοφιστικέ επιδόρπιο που κρατά τον πήχη του γεύματος ψηλά μέχρι τέλους, ενώ θα σας εφιστήσω την προσοχή και στο wine pairing με εκλεκτές ετικέτες από την πλούσια wine list του εστιατορίου που επιμελείται πλέον ο βραβευμένος sommelier Γιώργος Λούκας

( + ) Ο χαρισματικός κήπος του εστιατορίου επιστρέφει αυτές τις ημέρες στη δράση, υποσχόμενος ωραίες gastro-βραδιές μέσα στο πράσινο.

( - ) Από την άλλη, η σαλάτα "κήπος" χρειάζεται ορισμένες πιο ενδιαφέρουσες πινελιές προκειμένου να ανθίσει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.