Ανακοινώθηκαν τα Michelin της Γαλλίας για το 2022 και είχαν ελληνικό ενδιαφέρον

Ο Φίλιππος Χρονόπουλος ανέβασε κλίμακα το παρισινό εστιατόριο «Palais Royal».

palaisroyal Photo: Palais Royal Restaurant

Μέσα σε έντονο κλίμα αισιοδοξίας ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα αστέρια του οδηγού Michelin για τη Γαλλία. Ξεκινώντας από την κορυφή, δύο νέα εστιατόρια κέρδισαν την ύψιστη διάκριση των τριών αστεριών, και συγκεκριμένα το "Villa Madie" του ζεύγους Dimitri και Marielle Droisneau στο Cassis όπως και το παρισινό "Plénitude - Cheval Blanc Paris" του σεφ Arnaud Donckele, που ανήκουν μαζί με 31 ακόμα εστιατόρια στην ελίτ του οδηγού για το 2022. Κοιτάζοντας τα συνολικά έξι καινούργια διάστερα για φέτος, δεν γίνεται να μην αισθανθούμε υπερήφανοι για τον συμπατριώτη μας Φίλιππο Χρονόπουλο, ο οποίος ανέβασε κλίμακα το παρισινό εστιατόριο "Palais Royal" με δημιουργίες που έχουν συχνά και ελληνικό χρώμα. Θυμίζουμε πως ο πολύ ταλαντούχος σεφ είχε συν-μαγειρέψει το μενού που ακολούθησε την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων του 2018, παρουσιάζοντας μια πολύ ξεχωριστή σπανακόπιτα με κάστανα – αναφορά στα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα. Συνολικά 74 εστιατόρια απέσπασαν δύο αστέρια για φέτος, ενώ 522 διακρίθηκαν με ένα αστέρι, 41 εκ των οποίων νέες είσοδοι στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ανανέωση υπήρξε και στα Bib Gourmand, με 33 νέες επιλογές που διακρίθηκαν για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής (449 συνολικά), ενώ το ιδιαίτερα σημαντικό "πράσινο" αστέρι που θεσπίστηκε πριν λίγα χρόνια απονεμήθηκε και φέτος σε συνολικά 87 εστιατόρια που συμπορεύονται με το μεγάλο ζητούμενο της εποχής για μια πιο αειφόρα γαστρονομία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.